Voor- en nadelen van (niet-) openbare aanbesteding Voordelen openbare procedureDovnload 5.48 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte5.48 Kb.
Voor- en nadelen van (niet-) openbare aanbesteding

Voordelen openbare procedure
Nadelen openbare procedure
Voordelen niet-openbare procedure


  • je hoeft alleen de geselecteerde (de besten met de meeste punten) leveranciers toe te laten tot de daadwerkelijke inschrijving (het maximum mag je op 5 stellen)

  • je kunt beter sturen op de bedrijven die je selecteert

  • je kunt iets meer tijd nemen om te komen tot een weloverwogen aanbestedingsdocument (als de selectieleidraad uit is, stel je het feitelijke aanbestedingsdocument op). Mogelijkheid om bij te stellen.Nadelen niet-openbare procedure


  • langere doorlooptijd; de termijn voor gegadigden bedraagt 37 dagen en vervolgens voor de geselecteerden nog eens 40 dagen (dit kan nog met -7 en -5 verkort worden bij gebruikmaking van de elektronische procedure). De ervaring heeft geleerd dat het verschil in doorlooptijd uiteindelijk niet zo groot is (kijk ook naar de planning)

  • je wijst in 2 keer leveranciers af; bij de selectie en bij de gunning. Dit heeft als risico dat er in beide gevallen bezwaar kan worden gemaakt. Echter, de ervaring heeft geleerd dat leveranciers zich makkelijker bij de selectie laten afwijzen dan bij de gunning. Dit nadeel lijkt dan ook weer opgeheven.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina