Voordelig automatiseren met drylin EDovnload 12.7 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte12.7 Kb.PERSBERICHT PM 5213-B(NL)

Pagina van


V
oordelig automatiseren met drylin E
Programma-uitbreidingen van eind-/referentieschakelaars en gelijkstroommotoren bij igusTijdens de SPS IPC Drives 2013 presenteert igus nieuwe innovatieve producten uit de aandrijftechniek. Daartoe behoren eind-/referentieschakelaar evenals DC-motoren voor prijsgevoelige toepassingen waarvoor uiterst nauwkeurige bewegingen niet per se vereist zijn.
In de aandrijftechniek wordt op grond van ontbrekende alternatieven vaak teruggegrepen naar over-engineering. Daar gaat de trend steeds meer in de richting van voordelige alternatieven voor de high-end-producten op de markt. Vaak genoeg is het bijvoorbeeld bij formaatverstellingen, camerabewegingen of verkoopautomaten niet strikt noodzakelijk dat de bewegingen op de tiende millimeter nauwkeurig moeten worden uitgevoerd. Hier zet de kunststofspecialist igus met zijn drylin-product aan en heeft haar programma DC-motoren en eind-/referentieschakelaar uitgebreid.
Daarbij kan igus putten uit haar omvangrijke programma lineaire drylin-assen in de meest uiteenlopende series – alle lineaire tafels kunnen met minimale meerkosten worden geautomatiseerd. Op deze wijze staan de gebruiker tal van smeermiddel- en onderhoudsvrije aandrijfeenheden ter beschikking, van de kleine spilassen voor de medische techniek tot en met de grote tandriemassen voor de machinebouw. De mechanische eind-/referentieschakelaar in de low-cost-variant worden met dienovereenkomstige houders in de groeven van de lineaire assen gemonteerd. De lichte kunststofbehuizing en de compacte bouwwijze zorgen voor minder ruimte en gewicht. De gelijkstroom-motoren kunnen door middel van een batterij of een eenvoudig netapparaat op gang worden gebracht en van richting veranderen door ompoling van de spanning.
Low-cost-automation in plaats van over-engineering

igus wil het zo eenvoudig en voordelig mogelijk maken voor de klant. Getrouw het motto 'De eenvoudigste en voordeligste oplossing die functioneert, is de beste' heeft igus daarom in het productbereik drylin E aandrijfassen die overtuigen met een gering gewicht en een droge loop.


drylin configurator aandrijftechniek: online selecteren en bestellen

Ook al liggen deze nieuwe producten in het lagere prijssegment, toch is het voor igus belangrijk dat alles online kan worden geconfigureerd en besteld. Daarom werd ook de drylin-productfinder en -configurator uitgebreid. Hij omvat nu het complete programma van de aandrijftechniek. Met een paar klikken kan niet alleen de gewenste lineaire eenheid, maar ook de bijpassende motor geselecteerd en de levensduur berekend worden. Bovendien kunnen lineaire oplossingen direct met toebehoren en motoroptie met aansluitkabel geconfigureerd en vervolgens direct besteld worden.


Foto onderschrift:
Foto PM5213-1

Ongeveer 1.000 mogelijke combinaties: de gebruiker kan uit voorraad 20 smeermiddelvrije astypes en 35 verschillende motoren kiezen in vijf bouwmaten en verschillende kwaliteiten. (Bron: igus GmbH)
CONTACT:
igus® b.v.b.a.

Kolonel Begaultlaan 75

3012 Wilsele

Tel. 016-31 44 31

Fax 016-31 44 39

info@igus.be

www.igus.be


OVER IGUS:
igus GmbH is een wereldwijd leidende fabrikant op het gebied van kabelrupssystemen en polymeerglijlagers. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Keulen is vertegenwoordigd in 29 landen en heeft wereldwijd 2.200 medewerkers in dienst. In 2012 behaalde igus een omzet van 399 miljoen euro. igus beschikt over de grootste testlaboratoriums en fabrieken in haar branche om de klanten innovatieve, individuele producten en oplossingen binnen de kortste tijd te kunnen bieden.CONTACTPERSON PERS:
Oliver Cyrus

Head of PR & Advertising


igus GmbH

Spicher Str. 1a

D-51147 Köln

Tel. +49 (0) 22 03 / 96 49 - 459

Fax +49 (0) 22 03 / 96 49 - 631

ocyrus@igus.de

www.igus.de

De begrippen “igus, chainflex, readycable, easychain, e-chain, e-chainsystems, energy chain, energy chain system, flizz, readychain, triflex, twisterchain, invis, drylin, iglidur, igubal, xiros, xirodur, plastics for longer life, manus, vector“ zijn in de Bondsrepubliek Duitsland en eventueel internationaal beschermd als handelsmerk.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina