Voornemen tot omgekeerde aandelensplitsing tulip computers amersfoort, 23 april 2007 Tulip Computers N. V. (Tulip) zal, als onderdeel van haar strategische plannen, een omgekeerde aandelensplitsingDovnload 8.25 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte8.25 Kb.PERSBERICHT
VOORNEMEN TOT OMGEKEERDE AANDELENSPLITSING TULIP COMPUTERS

Amersfoort, 23 april 2007
Tulip Computers N.V. (Tulip) zal, als onderdeel van haar strategische plannen, een omgekeerde aandelensplitsing (Reverse Split) voorstellen tijdens de op 22 mei 2007 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De onderneming stelt een conversieverhouding voor van 1 nieuw aandeel Tulip voor 25 bestaande aandelen Tulip.
Nieuwe fase Tulip

Tulip is eind 2005 aan een nieuwe fase van haar bestaan begonnen door uitvoering te geven aan haar strategisch plan. Hierin staan onder andere groei, inclusief de overname van de Duitse onderneming Devil, en herfinanciering van de groep centraal. Bij deze positieve ontwikkelingen past een hogere beurskoers die deze overgang onderstreept.


Tevens streeft Tulip een stabiele koersontwikkeling van het aandeel na. Momenteel wordt het verloop van de koers op de beurs te sterk beïnvloed door korte termijn aan- en verkopen.
Daarnaast verwacht Tulip dat een hogere positionering van haar beurskoers, in combinatie met de huidige en toekomstige ontwikkelingen van de onderneming, het aandeel Tulip interessant maakt voor grotere (institutionele) beleggers en beleggers die voor langere termijn in Tulip willen beleggen.
De voorgestelde omgekeerde aandelensplitsing heeft als bijkomend voordeel alvast in te spelen op de eventuele wijzigingen die Euronext wil doorvoeren ten aanzien van de verhandelbaarheid in aandelen beneden de koers van € 1,-.

Aandelenkapitaal

Tulip heeft voor de omgekeerde aandelensplitsing in totaal 323.780.171 aandelen uitstaan. Na de voorgestelde conversie zal dit bij het huidige aantal uitstaande aandelen overeenkomen met circa 12.951.250 nieuwe aandelen. Tevens heeft Tulip 17,7 miljoen warrants uitstaan, die recht geven op de aankoop van 17,7 miljoen aandelen Tulip (voor conversie). De slotkoers per 20 april 2007 bedraagt € 0,30.Over Tulip

Tulip biedt oplossingen voor ICT gerelateerde vraagstukken. Daarbij staan functionaliteit en flexibiliteit centraal. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Amersfoort (Nederland). Het omzetniveau van Tulip bedraagt momenteel circa € 400 miljoen op jaarbasis. Tulip heeft circa 325 medewerkers verdeeld over 7 kantoren in 4 landen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sander Simons, woordvoerder van Tulip Computers, telefoon 020- 427 89 01De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina