VoorzieningenDovnload 21.64 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte21.64 Kb.
Acts Magiër Mantra


Voorzieningen


Voor de meeste acts (standup of illusie) is ruimte op vloer of podium, theaterlicht en een geluidsinstallatie met minidisk en/of cassette noodzakelijk, bij sommige acts ook microfoons. Deze voorzieningen moeten aanwezig zijn, of kunnen op aanvraag en tegen meerprijs door ons verzorgd worden. De hoeveelheid ruimte is afhankelijk van de act, dit dient besproken te worden.

Verschijningen


Mantra kan verschillende gedaantes aannemen: Als opvallende fantasietovenaar bij alle gelegenheden, als Oosterse magiër op 1001 nachten feesten, als Draken-magier op mysterieavonden, als middeleeuwse magister op griezelparties, als gokker/ valsspeler/ zakkenroller op Westernparties, Mexicaanse of Romeinse feesten, als zwendelende Maffioso op maffiaparties, als "normale" standwerker op beurzen, of als verschijning die u bedacht heeft.

Mantra's tablemagic


Waar Mantra zich tussen het publiek begeeft, blijft hij zeker niet onopgemerkt. Men hoeft maar op de uitbundige lachsalvo's af te gaan om hem te vinden, temidden van een grote kring enthousiaste toeschouwers. Verbijstering en hilariteit wisselen elkaar af als er echte wonderen in hun eigen handen gebeuren. Zo komt de ring van een van de gasten om de voet van zijn wijnglas, of wordt een geleend bankbiljet, zwevend onder de neus van de mensen, het tienvoudige waard. Wie probeert te achterhalen "hoe hij dat toch doet", loopt het risico om binnen afzienbare tijd knettergek te worden. Er blijkt maar een verklaring te zijn: "Deze man kan echt toveren!"
Telekinese en gedachtekracht (tablemagic thema voor mysterieuze sferen.)

Door zijn jarenlange ervaring o.a. als hypnotiseur, weet Mantra hoeveel power geconcentreerde

gedachten kunnen hebben. Met een aantal experimenten toont hij aan dat ook mensen uit het publiek het vermogen hebben om materie in beweging te zetten, uitsluitend met behulp van hun concentratie. Een houten blok, afgedekt onder een glazen stolp, valt om; een voorwerp springt uit een glas, of er draait zich, voor de ongelovige ogen van het publiek, een moer van een bout af.
Mantra maakt van zakkenrollen een kunst (tussen het publiek, of bij entree)

Hij heeft duizenden vermaakt met zijn voorstellingen in theaters, op party’s en aan diners. Hij beweegt zich even onder het publiek en blijkt opeens op onnavolgbare wijze in het bezit gekomen te zijn van een aantal brillen, portefeuilles en horloges, die hij onder grote hilariteit teruggeeft aan de rechtmatige eigenaars.


Meester gokker (tablemagic, e.v.t. met standup Geldtel- en valsspeeltest)

Hoogst amusant zijn de gok- en valsspeeldemonstraties, waarbij het publiek eerst geld krijgt om in te zetten. Toch wint de meestergokker alles terug, tot grote verbazing en hilariteit van de toeschouwers.


Geldtel- en Valsspeeltest (standup, 15 min., licht, geluid met 1 microfoon)

Mantra zoekt twee deelnemers uit die gewend zijn om met geld om te gaan, bij voorkeur mensen van de kasafdeling. In een handomdraai drukt hij voor hun verbijsterde ogen echt geld, dat hij vervolgens door hen na laat tellen. Hij bezorgt ze nachtmerries omdat er steeds maar geld teveel of te weinig blijkt te zijn uitgeteld. Zelfs de inhoud van de geldkist wordt verloot!

Ook test hij hoe bedreven ze zijn in Klaverjassen en geeft hij de kansen van de zwakste spelers een onverwachte wending. Maar als het aankomt op valsspelen, wint hij tenslotte van hen allemaal; het lijkt

wel alsof hij dwars door kaarten heen kan kijken!


Water en Vuurschalen (standup act, 3 min., licht en geluid)

Een magisch schouwspel, waarbij Mantra steeds met water gevulde schalen leegdrinkt, waarna ze zich

op onverklaarbare wijze steeds weer met water blijken te vullen. Wanneer plotseling ook vuur in de

schalen verschijnt, gelooft u uw ogen niet meer, u zult water zien branden! Deze act kan voorafgaan aan een illusie, of direct gevolgd worden door Het magische koord en de vlijmscherpe scheermessen tot een standup show van totaal 10 minuten.


Het magische koord (standup act, 4 min., licht en geluid)

Een klein stukje touw groeit uit tot een drie meter lang koord van 2 cm. dik. Vervolgens gebeuren er wel heel mysterieuze dingen mee. Het krijgt vier uiteinden en deelt zich moeiteloos in tweeën, of het wordt een eindeloze touwcirkel. Dit boeiende schouwspel zorgt voor daverende reacties van het publiek. Voorzien van een passende conference is deze act ook zeer geschikt om een bedrijfsvisie of problematiek visueel te maken tijdens b.v. een seminar.


Vlijmscherpe scheermessen (standup act, 3 min., licht en geluid) Als heerser over lichaam en geest eet Mantra werkelijk vlijmscherpe scheermessen. Het publiek mag steeds zijn mond controleren: hij slikt ze door, zijn mond is leeg! Toch weet hij ze even later weer op verrassende wijze tevoorschijn te laten komen.

Acts Magiër Mantra met assistente

*The Magic Box (illusie, 7 min., licht en geluid)

Een gracieus schouwspel, waarin een jonge vrouw in een grote uitgevouwen doos stapt, die op een tafel

staat. Via een spiegel is de doos ook aan de achterzijde goed te zien. De doos wordt door de magiër steeds kleiner in elkaar gevouwen tot een omvang van 40 x 40 cm! Het is onvoorstelbaar dat de vrouw nog steeds in de doos zit, zeker als de magiër hierdoor nog eens drie vlijmscherpe zwaarden steekt! Toch komt ze er uiteindelijk ongedeerd uit. Deze fascinerende act wordt gepresenteerd in een mysterieuze, magische sfeer.
*Hindoe Vuurmand (illusie, 10 min. licht en geluid)

Mantra beheerst het element vuur als geen ander. Hij gaat verder, waar andere vuurfakirs ophouden. Hoogtepunt is het steken met vuurlansen door een kleine hindoemand, waarin een vrouw als een slangenmens zit samengevouwen. Gelouterd door al het vuur, zelfs een vuurzuil raast door de mand heen, komt zij er anders gekleed uit dan dat ze er is ingejaagd. Spanning en sensatie!


*Ballonillusie "Metamorfose" (illusie, 7 min., verduisterde ruimte, licht en geluid)

Mantra laat een kleine ballon in de ban van zijn magische kracht om hem heen zweven. Dan plaatst hij de ballon op een grote lege kubus, die aan de voorkant open is. De ballon groeit en groeit, totdat de lucht er ineens uitloopt en de huid zich spant om een vreemd creatuur, dat blijkbaar in de ballon is ontstaan. Het embryoachtige wezen probeert zich uit zijn omhulsel te bevrijden. Dan groeit de ballon weer, terwijl Mantra lichtvonkjes door de wand van de ballon duwt, die daarin blijven zweven. De ballon groeit uit tot zeker 1.50 m, menselijke schaduwen worden steeds duidelijker herkenbaar. Op het hoogtepunt van de muziek knalt de ballon en er staat een mooie jonge vrouw op de kubus, eventueel met uw logo. Deze act kan voorafgegaan worden door een ballet in blacklight, door twee danseressen. Prijs hiervan op aanvraag.


*De Gouden Banier (illusie, 1 min. Verschijning/verwisseling directeur, voorzieningen en kosten te bespreken) Deze act kan voorafgegaan worden door een illusie. Mantra rolt samen met een assistente een grote gouden banier uit. Een tweede assistente (of de afscheidsnemende directeur) neemt plaats midden voor de banier en wordt geheel in het goudbrokaat gewikkeld. Direct wordt de banier weer ontvouwen en daar staat de (nieuwe) directeur!
*Suggestologie hypnose (gesproken show, 20 min. licht, geluid en microfoon)

Mensen uit het publiek maken zelf wonderen mee. De tovenaar verandert het waarnemingsvermogen. De een ziet een pakje sigaretten voor een bos sleutels aan, een ander verliest zijn kracht en kan niets meer optillen of een papiertje door¬scheuren. Een voorwerp in iemands hand wordt te heet om nog langer vast te houden. Ie¬mand wordt gewichtsloos en gaat zweven. Suggestief gepresenteerd door Magiër Mantra. Er wordt lang over nagepraat.*Sightless Vision (gesproken show, 15 min. licht, geluid en 1 microfoon)

Twee vrijwilligers uit het publiek zwachtelen de ogen van Magiër Mantra zorgvuldig dicht met tape en een blinddoek, zodat hij absoluut niets kan zien. Geleid door de concentratie van het publiek en zijn vlijmscherpe dolk als wichel¬roede, gaat hij op zoek naar de voorwerpen, waarover de vrijwilligers zich ontfermd hebben... Er heerst spanning, er wordt gegild en gelachen. Nog spannender wordt het als de geblinddoekte Mantra een doel probeert te raken met een kruisboog achterwaarts over zijn schouder! Zal het hem ook deze keer weer lukken? (plus minus 15 min.)


*Medium steelt gedachten (gesproken show, 20 min. licht, geluid en 2 microfoons)

Het medium weet alles van de toeschouwers, waar ze die dag geweest zijn en met wie er gesproken is. Welk beroep zij uitoefenen. Hoeveel geld zij op zak hebben. Hun namen, tot welk dierenriemteken zij behoren. Waaraan zij vaak moeten denken. Op een vraag waar alleen aan gedacht wordt, geeft het medium antwoord. Zij geeft karakterschetsen. Zij steelt uw geheimste gedachten. Alles is direct controleerbaar. Het optreden laat een diepe indruk achter.


*Horroract (visuele show, 20 min., rood licht en geluid)

Tijdens opzwepend voodooritme en vuurfakirisme wordt een vrouw op magische wijze geopereerd. Een slang komt uit haar buik kruipen, even later gevolgd door een reuzespin. Een kip legt onder invloed van hypnose langzaam een ei. Een nachtmerrie wordt werkelijkheid. Alleen voor mensen met stalen zenuwen.


*De onkwetsbare slavin (illusie, 10 min., licht en geluid)

Een meisje wordt geketend in een met papier bespannen kast. Zij krijgt een minuut de tijd om zich te bevrijden. Haar silhouet is zichtbaar. Na de minuut worden er vele vuurpijlen dwars door haar heen geschoten. Toch komt zij door het papier naar buiten, ongedeerd en vrij. Prijs op aanvraag!


De met * aangegeven acts kunnen worden uitgevoerd door Mantra en Samyra samen of door Mantra en

een assistente.


Copyright: De Witte Studio, Haarlem.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina