Waarom Jezus maar twaalf apostelen had…



Dovnload 7.37 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte7.37 Kb.
Waarom Jezus maar twaalf apostelen had…
Iedereen die toch een heel klein beetje gelovig is, weet dat Jezus 12 apostelen had, maar heeft iemand zich eigenlijk al afgevraagd waarom het er 12 zijn en geen 13 of 14, of zelfs 15? Ik heb er eens over nagedacht en misschien ging het wel als volgt:
Op een dag liep Jezus weer eens rond in zijn geliefde stad Jeruzalem, toen hij plots op een geweldig idee kwam : “Wat als ik nu eens op zoek ging naar mensen die mij zouden kunnen helpen bij het verkondigen van mijn geloof ?” Jezus was namelijk intussen al vrij oud geworden en hij kon het niet meer aan (lees : hij had geen zin meer) om zijn geloof hier en daar te gaan verkondigen. Nu hij een oplossing had gevonden, ging hij op zoek.
Na lang rond te dwalen in de stad en na veel aandringen had Jezus uiteindelijk 14 volgelingen gevonden : Johannes, Mattheus, Lucas, Petrus, Judas, Thomas, Andreas, Filippus, Bartholomeus, Jakobus, Thaddeus, nog een Jakobus, Mohammed en Mustafa. Daar liep het al meteen verkeerd, want nu bleek het dat Judas en Thomas allebei door en door racist waren, zonder dat Jezus dat wist natuurlijk. Judas en Thomas besloten dus een plan uit te werken om van die twee “immigranten” af te geraken.
Beiden dachten ze in dezelfde richting : ze moesten vermoord worden. Uiteraard gingen ze dat zelf niet doen. Ze wilden namelijk apostel blijven, want het werd wel goed betaald. Dat kon ook niet anders als je werkt voor iemand die de zoon van God is. Ze gingen dus op zoek naar iemand die dat voor hen zou kunnen doen.
Judas wist meteen wie daar de geknipte man voor was. Hij had namelijk een duister verleden waarin hij veel in contact gekomen was met zulke mensen. Zijn naam was Barabbas, een man die niet vies was van stelen en daarbij zelfs moorden niet schuwde. Judas’ probleem was wel dat hij niet wist waar Barabbas ondergedoken was. Die man kon overal zitten, maar Judas moest en zou hem vinden, en hij wist al hoe.
Die nacht, toen alle apostelen sliepen, was Thomas nog klaarwakker. Hij moest die geheime kamer van Jezus zien binnen te geraken, de kamer waar Jezus als zijn wonderen verrichtte. Het was voor hem niet zo moeilijk, aangezien Jezus hem had uitgekozen als zijn opvolger en hij dus op Jezus na de enige was die wist waar die kamer was. Toen hij de kamer binnen was, zag hij daar het magische boek der wonderen liggen. Hij bladerde er snel in en vond uiteindelijk wat hij zocht : “Hoe laat ik iemand tot mij komen zonder er zelf naartoe te gaan?” Thomas volgde de instructies zeer nauwkeurig en het wonder werd voltrokken. Plots lag Barabbas in het midden van de kamer. “Waar ben ik?” vroeg hij. “Ssst”, zei Thomas, “ik wil je iets vragen”. “Jij moet mij niets vragen, jij moet mij terugbrengen naar mijn huis”, zei Barabbas. “Ik zal je er rijkelijk voor belonen”, zei Thomas. Opeens had Barabbas wel interesse, en Thomas ging Judas wakker maken. Toen Judas alles verteld had en Barabbas akkoord was gegaan met het voorstel, restte hem nog één vraag : “Hoe zal ik weten wie ik juist moet vermoorden?” “Ik zal ze allebei kussen”, zie Judas. “Ik doe dat nog wel al eens om iemand herkenbaar te maken.”
De volgende middag nodigden Thomas en Judas Mohammed en Mustafa uit om samen te gaan lunchen. Toen ze rustig aan het wandelen waren, stopte Judas en zei hij tegen Mohammed en Mustafa : “Ik ben blij dat jullie hier nu bij ons zijn” en hij kuste ze allebei. Dat was het teken voor Barabbas, die hen al de hele tijd was gevolgd, om op te treden. Toen Thomas en Judas al een beetje voorop liepen, sprong hij uit de struiken tevoorschijn en sneed hen beiden de keel over. Thomas en Judas keerden terug en als twee schijnheiligen gingen ze Jezus zeggen dat Mustafa en Mohammed op mysterieuze wijze verdwenen waren. Jezus, die absoluut wou weten waar ze waren, besloot om zijn geheime boek der wonderen te raadplegen, maar dat was ook al verdwenen. Er is dus nooit achterhaald hoe ze “verdwenen” zijn.
Jezus zat er erg mee in dat beide apostelen verdwenen waren, want hij had nu maar 12 apostelen en hij moest er 14 hebben om al het werk op tijd klaar te hebben. Zijn geloof moest nog in zoveel steden verkondigd worden. Nu hij zijn boek niet meer had en het land dus niet meer in handen te houden was, werd het economische crisis in heel het land, waardoor hij zich zeker geen apostelen meer kon veroorloven. Hij moest zelfs het loon van zijn 12 overgebleven apostelen verminderen. Het leek wel alsof hij maar 12 apostelen mocht hebben. Dat was het ! Jezus had hier maar één verklaring voor : het is een teken van God. God heeft voor dat alles gezorgd. Met de geruststelling dat als God ervoor gekozen heeft dat er maar 12 apostelen mogen zijn, en dat zeker een goede reden moet hebben, heeft Jezus nooit nog verder gezocht naar vervangers voor Mustafa en Mohamed en bleef het bij zijn 12 trouwe (of toch niet zo trouwe) apostelen.




De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina