Walkthrough pokémon emerald Het beginDovnload 34.97 Kb.
Datum22.08.2016
Grootte34.97 Kb.
Walkthrough pokémon emerald


Het begin:

Je begint in littleroot town waar je net naar verhuisd bent. Eerst moet je de klok in je kamer goed zetten. Ga dan naar buiten en ga naar je buur May/Brandon en praat ermee. Ga nu naar het grootte huis onderaan  het lab van prof. brich. Zoek naar prof. Brich, je zal zien dat hij er niet is. Ga naar buiten en ga naar boven in het gras, daar zal je zien dat prof. Brich achterna gezeten wordt door een zigzagooon. Hij vraagt om een pokémon uit de tas te pakken die daar ergens ligt. Je kan kiezen tussen mudkip  water/ground type, torchic fight/fire type en treecko grass type. Deze die je kiest, wordt je begin pokémon. Vecht met diegene die je gekozen hebt tegen de zigzagoon. Als je hem verslagen hebt laat prof Brich je de pokémon houden, hij zal je ook vragen om tegen May/brandon te vechten op route 103.top


Route 101:

pokémon: zigzagoon, poochyena, wurmple

top
 

Oldale town:

Hier vind je een pokécenter en een markt en enkele andere huisjes.

top
 

Route 103 (linkeroever):

Route 103 bevindt zich boven Oldale town. Helemaal bovenaan vindt je May/brandon, vecht tegen hem/haar uiteraard moet je winnen .

Pokémon: zigzagoon, poochyena, wingulltop


Route 102:

Route 102 bevindt zich links van Oldale town. Hier vind je 4 trainers en 2 berry bomen: een oran boom en een pecha boom.

pokémon: seedot, lotad, wurmple, zigzagoon, poochyena, ralts, marilltop

Petalburg city:Hier vind je een pokécenter, een markt en ook de 5de gym  (die van je vader), die kan je nog wel niet uitdagen. Naast de gym is het huis van Wally, je ziet later wie dat is .

Ga naar binnen in gym daar zie je je vader en wally. Hij vraagt je om Wally te helpen met een pokémon te vangen. Ga nu terug naar route 102, zoek een pokemon in het gras. Die pokemon zal Ralts zijn. Laat wally de pokémon vangen. Ga terug naar de gym en je vader zal je feliciteren.top

Route 104:Route 104 bevindt zich links van petalburg city. Als je naar route 104 gaat kom je scott tegen die naar goede trainers op zoek is. Hier vind je 3 trainers, 3 berry bomen: 2 oran bomen en 1 pecha bomen en een huisje van een oude man met zijn wingull

pokémon: taillow, wingull, marill, wurmple, poochyenatop

Petalburg woods:Petalburg woods bevindt zich boven route 104. Hier vindt je 2 trainers. Ga eerst naar rechts. Daar zie je eerst een opening tussen het gras. Daar ligt een verborgen item.
Als je ver genoeg naar rechts bent gegaan zie je onderaan een uitgang. Ga daarin. Daar zie je dan een item liggen. Iitems zijn in de vorm van een pokéball. Ga terug in het bos en ga terug naar links.

Als je wat meer naar boven gaat zie je een devon corporation mannetje en een team Aqua grunt. Versla de team Aqua grunt. Het devon corporation mannetje bedankt je en gaat weg. Ga naar boven. En bovenaan rechts zie je 2 boompjes die je met cut kan omhakken, maar omdat je nog geen cut hebt kom ik daar later op terug. Ga naar boven en verlaat Petalburg woods.

Pokémon: wurmple, shroomish, silcoon, cascoon, poochyena, taillow, slakoth.

top

Route 104 vervolg:Je bent terug op Route 104. Hier vind je 3 trainers, 1 double trainer, een bloemenwinkel en 7 berry bomen.

Een mannetje naast de berry’s geeft je TM 9: bullet seed en een vrouwtje voor de bloemen shop geeft je white herb

Ga dan naar boven. Daar is de bloemen winkel, ga er binnen en praat met de mensen daar een daarvan zal je “wailmer pail” krijgen die dient om je geplante berry’s water te geven.

Verlaat weer de bloemenwinkel en ga naar het gras boven de winkel. Daar vind je 2 verborgen items en een zichtbaar item.

Ga naar rechts. Daar zie je weer een boompje. Laat dat maar voor later.

Ga naar boven richting Rustboro city vergeet niet je berry’s te plukken .

pokémon: wingull, taillow, poochyena, wurmple, marill.

top

Rustboro city:Dit is een zeer grote stad waar je ook van alles kunt vinden.

Hier vind je een pokécenter, een markt, de 1ste gym, een pokemon trainer school, de cutter zijn huisje, devon corporation gebouw en ook talrijke huisjes.

Versla de 1ste gym leader Roxanne. Vergeet ook niet altijd je pokémon te halen.

Haar pokémon zijn

- geodude lvl 14
- nosepass lvl 15

PS: dit kan nog moeilijk zijn. Dus zeker als je torchic hebt gekozen, is het best dat je nog eerst wat traint.

Als je haar verslagen hebt krijg je de eerste gym badge en TM 39 rock tomb. Je kan nu ook cut buiten battles gebruiken.

Als je uit de gym komt zie je een team Aqua grunt lopen door de stad richting het noorden en een devon corporation mannetje erachteraan. Het zijn dezelfde als uit de petalburg woods. Volg hem. Je zal zien dat hij richting route 116 loopt.top

Route 116:Hier vind je 10 trainers. 4 ervan bevinden zich achter boompjes, tunnels rest house, 4 berry bomen.

Ga naar rechts en ga de tunnel in.

Pokémon: poochyena, taillow, nincada, wishmur, uitzonderlijk soms ook skitty

top

Rusturf tunnel:

Een oude man zegt dat zijn vogel is ‘gepokémonnapd’ door die team Aqua grunt.
Ga verder in de tunnel, je vindt er een item. Ga vervolgens naar rechts en je komt de team grunt tegen die niet verder door de tunnel kan omdat er rotsblokken in de weg liggen. Die rotsblokken kan je pas later wegdoen als je rocksmash HM 6  hebt. Vecht tegen de grunt en versla hem. Hij loopt weg. De oude man bedankt je omdat je zijn wingull hebt gered.

Pokémon: wishmurtop


Route 116 vervolg:

Terug op route 116 bedankt het devon corporation mannetje je en brengt je naar de president in rustboro city.

top


Rustboro city vervolg:In het devon corporation gebouw bedankt de president je. Hij geeft je een pokémon navigator* en ook een brief voor Steven die zich bevindt op dewford town en daarbij geeft hij ook nog een pakketje voor capt stern in slateport city.

*pokémon navigator is een toestel waarmee je de hoenn map mee kan bekijken, de condities van je pokémon bekijken, bellen naar trainers en belangrijke personen en ook de trainers herbevechten  geldt ook voor de gymleaders, ten slotte kan je ook je ribbons bekijken die je pokémons al heben gewonnen bij contesten (deze functie komt pas later in het spel).

Ga nu naar de trainer school daar zal je scott weer tegen komen, hij feliciteert je met je gym badge en vertrekt weer. Praat daarna met de leraar in de school en hij zal je quick claw geven.

Ga weer naar buiten en haal cut  HM1 bij de meneer in zijn huisje genaamd cutter’s house

PS: in het huisje naast de gym wil een mannetje zijn seedot traden voor een Ralts.

Ga naar beneden om de stad te verlaten. Helemaal onderaan de stad zie je May staan. Zij wil met jou vechten, doe dat en versla haar. Verlaat nu de stad.top

Route 104 – Petalburg woods – Route 104:

Loop door route 104. Haal ook het item achter het boompje. Vergeet bij Petalburg woods niet ook eens te kijken achter de boompjes. Loop door tot je aan de andere kant van Petaburg woords bent (terug op route 104).
Ga naar het huisje van de oude man en zijn wingull, omdat jij zijn vogel redde wil hij jou met de boot vervoeren naar Dewford town, doe dat ook.

top


Route 105 – Route 106:Je vaart door Route 105 en Route 106 om naar dewford te gaan.
Hier vindt je 7 trainers. Deze kan je nog niet bevechten, omdat je daarvoor eerst surf HM3 nodig hebt.  Er is ook de grot van regice, maar dit is voor later

Pokémon: wingull, pelipepper, tentacooltop


Dewford town:Hier vindt je een pokécenter , de 2de gym , de “Dewford hall”, de granite cave en ook 2 trainers.

Als je de Gym binnengaat, zie je bijna niets. Hoe meer trainers die je verslaat hoe meer je kan zien.

Versla de 2de gym leader Brawly

Zijn pokémon zijn :

- Machop lvl 17
- makuhita lvl 18

Als je hem verslagen hebt krijg je de 2de gym badge, TM 8 (bulk up) en dan kan je ook HM5 (Flash) gebruiken buiten battle.

In de stad geeft een visser je ook een old rod.

Ga nu naar de granite cave bovenaan de stad.top


Granite cave:

In het begin van de granite cave vind je een Hiker die je flash HM5 geeft.
Ga verder in de cave. Je zal zien dat je flash nodig hebt, er liggen enkele items in de tunnel.
Als je helemaal door de grot bent kom je bij Steven, geef hem de brief en hij zal je TM 47 steel wing geven.
Ga terug naar buiten.

Pokémon: geodude, Nosepass rocksmash, aron, sableye, makuhita.top

Dewford town:

Praat weer met de oude man. Hij kan je naar petalburg city brengen of slateport city. Kies voor slateport city.

top


Route 107 – 108 – 109:Je vind hier 14 trainers, 1 double trainer in het water, 3 trainers, 1 double trainer op de eilandjes (deze kan je nog niet bevechten omdat je daarvoor eerst surf HM3 nodig hebt), abandoned ship waar je later iets kan vinden.

Je moet door route 107 - 108 - 109 doorvaren om naar slateport city te gaan.

Pokémon: wingull , pelipepper , tentacool

top

 

slateport city:Dit is weer een grote stad net zoals Rustboro city alleen nog groter .

Hier vind je onder andere: een strand waar je een seashore huisje vindt en ook enkele trainers, Stern, shipyard gebouw, het ocean museum, een pokécenter en markt, het huisje van de “name rater”, pokémon fan club huisje, enkele huisjes, battle tent slateport site*, de haven  (deze wordt later pas gebruikt) en natuurlijk niet te vergeten de slateport market waar je verschillende stalletjes vindt zoals: een pokédoll verkoper, een brick, balloon en mat verkoper, een energy guru en als laatste een TM verkoper.

Als je aankomt in Slateport city kan je best eerst naar prof. Stern gaan in het shipyard gebouw.
Praat met de mannetjes daar, ze zullen zeggen dat capt. Stern in het Ocean museum is.
Ga daar naartoe, je zal zien dat team aqua daar is.
Ga binnen in het museum, de team aqua grunt die je in het begin zag is daar ook juist nadat je bent binnen gekomen. Praat met hem en hij zal je TM 46 geven en daarna wegvluchten.
Ga naar boven en je zal zien dat capt. stern gevangen is door 2 team aqua grunts. Vecht met hen.
Als je ze verslagen hebt zal de baas komen. Hij is boos op jou en vertrekt met zijn mannen.
De kapitein bedankt je dat je hem gered hebt. Hij zal ook zien dat jij een pakketje hebt voor hem. Geef het aan hem.

Ga nu naar buiten, je kan als je wil natuurlijk naar de slateport market gaan om wat spullen te kopen, je kan ook de battle tent* uitproberen en je kan ook eens naar het seahouse gaan waar je trainers moet verslagen en dan krijg je 12 soda pops als je met hem praat en de mogelijkheid om soda pops te kopen. Als je alles hebt gedaan wat je wou doen kan je naar boven gaan om de stad te verlaten

*battle tent: de battle tent is waar je pokemons kan lenen om daar dan mee te vechten. Deze pokémons dienen alleen voor in de battle tent. Je kan er ook prijzen winnen - deze zijn niet altijd zo goed.

PS: als je de brief en het pakketje hebt afgegeven kan je bij de president exp. share gaan halen.top

Route 110:Hier vind je 7 trainers, trick house en een cycling road  (deze kan pas later gebruikt worden als je een bycicle
hebt).

Als je iets naar boven gaat zie je het trick house, je kan hier binnen gaan als je wilt. Je komt eerst in een kamer binnen waar zich de trick master bevindt, je moet hem eerst zoeken. Als je hem gevonden hebt laat hij je toe tot de volgende kamer. Hier kan je in een soort doolhof spelen (hangt af welke challenge je speelt). Hoe meer gym badges hoe meer challenges. Na de 8ste challenge verdwijnt de trickmaster. Om het doolhof uit te spelen moet je een scroll zoeken, als je die gevonden hebt kan je die afgeven aan de deur achterin. De deur zal zich openen en je zal de trickmaster aan een tafeltje zien zitten, hij zal je belonen omdat je zijn doolhof hebt uitgespeeld. Deze prijs verschilt bij elke challenge.

Pokémon: Plusje, Minum, Gulpin, electrike, oddish

top

Route 103 (rechteroever):

Hier vind je 5 trainers, 1 double trainer, 3 berry bomen en de Altering cave.

Als je juist bij het trickhouse bent ga dan eerst naar links, daar zie je weer route 103 alleen langs de andere kant van het water.

Hier bevindt zich, zoals ik al vertelt heb de Altering cave. Deze wordt pas zichtbaar nadat je de pokémon league hebt uitgespeeld, maar je vindt er alleen maar zubats. Normaal zou je er ook nog andere pokémon moeten vinden, maar niemand weet nog hoe.

top

Route 110 (vervolg):

Ga terug en ga dan verder op route 110. Na een tijdje lopen zal je May tegen komen, vecht met haar en versla haar. Zij zal je een "bike coupon" geven.

Loop deze route uit richting Mauville City.top

Mauville City:

Hier vind je de derde Gym, één poké center en één poké markt, "Rydel 's Cycles" (fietsenwinkel) en de "Game Corner".

Je kan best eerst naar de fietsenwinkel gaan. Je kan je 'bike coupon' inwisselen voor een fiets. Je kan kiezen tussen 'acro bike' en 'mach bike'. Als je wil kan je later nog veranderen van fiets.

Om de gokmachines in het casino te kunnen gebruiken heb je 'coin case' nodig. Om dit te krijgen ga je naar het huisje links van de pokémarkt. Een vrouw daarbinnen zal vragen om een harbour mail. Deze kan je kopen op de markt van slateport city. Als je de harbour mail aan haar geeft, zal ze als beloning je een 'coin case' geven.

Ga nu binnen in het casino. Een vrouwtje naast de prijzentafel geeft je een gratis 'doll' (hangt af van je starter). Als je wil kan je hier wat spelen.

Er is ook een huisje onderaan de stad, ongeveer naast de Poke markt. Ga daar binnen en praat daar met het mannetje. Hij zal je rocksmash geven (hm6). Deze kan je pas buiten de battle gebruiken als je de derde Gym leader verslagen hebt.

Voor je naar de Gym gaat is het aan te raden om eerst de trainers op de omliggende routes te bevechten.top

Route 118 (linkeroever):

Hier vind je 4 trainers.

Op de linkeroever van deze route is niet erg veel te doen maar kijk toch eens onderaan bij de 2 stenen. Eén van die stenen bevat een 'stardust' (als ik me goed herinner).

Ga terug naar Mauville City en ga route 117.

top

Route 117:

Hier vind je 8 trainers en 1 dubbel-trainer. Hier is ook de 'day care' waar je pokemons kan achter laten.

Ga nu naar links.

Pokemon: Volbeat en Illumise, Roselia, Oddish, Marill.

top

Verdanturf town:

Hier vind je een Poke Center en een Poke Markt, de volgende battle tent (Verdanturf site "Feast your eyes on battle!") en het huis van Wanda, de tante van Wally.

Hier is vrijwel niets te doen.

PS: als je wil weten hoeveel je pokemons van je houden, ga dan links in het huisje van Wanda. Een vrouw daar zal zeggen hoeveel de Pokemon van voor in je Party van je houdt.

top

Rusturf tunnel (vervolg):

De ingang van de grot is bovenaan Verdanturf town. Het enige wat je hier momenteel kan doen is juist bij de ingang naar rechts gaan en dan naar onder. Ga terug uit de grot via een andere uitgang. Een man zal daar vertellen dat hij zijn bril ergens heeft verloren. Zoek op de grond. Gebruik desnoods je itemfinder (als je die al hebt). Als je de grond goed af zoekt, zal je opeens blackglasses tegenkomen. Dit is niet de bril die de man zoekt. Dit verhoogt gewoon de kracht van dark pokemon als je het hem laat vasthouden.

PS: zoek je niet gek naar de echte bril van die man, want je zal die toch nooit vinden.

Ga terug binnen in de grot. Ga naar boven het trapje op en ga dan naar rechts. Je zal zien dat aan jouw kan van de tusnnel een mannetje staat en aan de andere kant een vrouwtje. Maar omdat er twee stenen in de weg liggen (die je later met rocksmash kan verwijderen) kunnen ze elkaar niet meer bereiken en zij ze triestig.

Ga uit de grot en keer terug naar Mauville City.top

Mauville City (vervolg):

Ga naar de Gym, want je zal waarschijnlijk nu al sterk genoeg zijn. In de Gym bevinden er zich vijf mannetjes en één Gym Leader Wattson.

Er is een probleem: de jongen wally ( die je hebt leren vangen) staat voor de gym poort en wil met je vechten. Vecht met hem. Hij zal een ralts van lvl16 gebruiken. Als je hem verslagen hebt gaat hij weg en kan je de gym binnen.

In deze Gym is er een soort parcours waarbij elektrische netten je weg versperren. Je kan deze openen door op één van de bliksemstralen te stappen. Maar trainers beschermen deze meestal. Als je eenmaal je weg gebaand hebt door de netten kan je Gym leader Wattson uitdagen.

Deze pokemons zal hij gebruiken.

-Magnemite lv 22
-Voltorb lv 20
-Magneton lv 23
 

Als je eenmaal wattson verslagen hebt, zal hij je belonen met de badge en TM 34 ( shockwave ).Je zal nu ook rock smash buiten de battle kunnen gebruiken.Verlaat de gym en verlaat ook de stad langs boven, zo kom je op route 111.
Wordt Vervolgd.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina