Wat een drama en verdriet Aanslag in NiceDovnload 5.93 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte5.93 Kb.
Wat een drama en verdriet...
Aanslag in Nice
Vandaag is Assadaaka Community stil voor allen die hun dierbaren verloren, bij de aanslag in Nice waar gisteravond 84 mensen om het leven kwamen, waaronder kinderen. En voor de mensen die hun leven verloren in de recente aanslagen over de hele wereld, door politiek of religieus geweld. Wij zijn geschokt en verdrietig dat mensen dit elkaar aan doen.
Gevoel van onveiligheid
De aanslagen in Syrië, Irak en de omliggende landen hebben grote groepen vluchtelingen op gang gebracht. Ondertussen versterken de aanslagen in België en Frankrijk ons gevoel van onveiligheid hier, in West Europa. De wereld lijkt in een spiraal van geweld belandt. Toch is het belangrijk om te blijven zien dat het in West Europa gaat om eenlingen of kleine groepen, die individueel geradicaliseerd zijn.
Buurt contact
Deze individuele radicalisering moeten wij als samenleving het hoofd bieden. Niet door op te roepen tot haat en uitsluiting, dat leidt alleen tot meer geweld. Maar juist door te doen waar Nederland goed in is: het contact in de wijken verder versterken. Amsterdam kent geen Brusselse wijk Molenbeek, met een sterke segregatie. En dat is niet zomaar. Amsterdam zet actief in op bewonersorganisaties, waarin buurtbewoners actief zijn. Mensen ontmoeten elkaar, gaan met elkaar in gesprek en werken samen aan oplossingen. Door bewonersorganisaties versterkt de wijk haar zelf- en samenredzaamheid.
Vroegtijdig de-radicaliseren in de buurt
Zo worden ook mensen die radicaliseren, sneller opgemerkt. Niet door officiële instanties, maar juist vooral door deze actieve buurtorganisaties. Door mensen die hun eigen taal spreken en dezelfde cultuur delen, waardoor er eerder een vertrouwensband kan ontstaan. Bij radicalisering gaat het vaak om mensen die de aansluiting met de maatschappij niet meer kunnen vinden. Door in een vroegtijdig stadium met hen aan de slag te gaan, in een begeleidingstraject met werkplekken, zoals Assadaaka Community biedt, lukt het om hen weer te laten participeren. Dit informele buurtwerk levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van Amsterdam, haar bewoners en bezoekers.
Versterken
Na deze afschuwelijke aanslag in Nice roepen wij niet alleen de (lokale) overheden en instanties, maar ook het bedrijfsleven, op om bewonersorganisaties die hun wortels al hebben in de wijken, de mogelijkheid te geven om zich verder te versterken. Wij moeten ons allemaal gezamenlijk actief inzetten om afschuwelijke aanslagen zoals in Nice te voorkomen.
Voor meer informatie over Assadaaka Community:

Assadaaka. E. info@assadaaka.nl of W.www.assadaaka.nl (06-47440672).De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina