We willen in 2010 weer groeienDovnload 13.31 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte13.31 Kb.Audi-topman Stadler: “We willen in 2010 weer groeien”


  • Acht nieuwe modellen in 2010

  • Investeringen voor de toekomst op hoog niveau

  • Verkoopcijfers in 2009 ondanks crisis hoger dan verwacht

  • Duidelijk positief resultaat in alle vier de kwartalen van 2009


Leusden, 4 januari 2010 – Audi maakt een vliegende start in het jaar 2010. Zo worden er in de komende twaalf maanden acht nieuwe modellen geïntroduceerd. Ook voor wat betreft investeringen blijft Audi actief. “Hoewel de gevolgen van de mondiale economische crisis ook het komende jaar nog merkbaar zullen zijn, willen wij in 2010 weer groeien”, kondigde Rupert Stadler, de voorzitter van de raad van bestuur van Audi AG aan. Daarbij beschikt Audi over een stevige basis: aanvankelijk streefde de onderneming naar een verkoop van 900.000 auto’s in het jaar 2009. In november werd dit doel naar boven bijgesteld tot 925.000 auto’s. Bovendien heeft de onderneming in alle vier de kwartalen van het jaar 2009 een duidelijk positief resultaat geboekt.

”Aan het begin van het jaar heerste overal nog grote onzekerheid. Met vereende krachten hebben alle Audi-medewerkers echter bijgedragen aan het feit dat wij succesvoller waren dan onze concurrenten”, vat Stadler het jaar 2009 samen. Naast de verkoopcijfers van de Audi Q5, de Audi A6 en de Audi A5-reeks droeg ook het uitstekende resultaat in China als grootste exportmarkt bij. Daar evenaarde Audi al in de laatste week van oktober het verkoopresultaat van het volledige jaar 2008 (119.598 auto’s).Positief financieel resultaat over 2009
In lijn met de goede verkoopcijfers is ook het financiële resultaat over het jaar 2009 positief gebleven. In tegenstelling tot de negatieve trend in de markt als geheel begon het Audi-concern het jaar al met een duidelijk positief bedrijfsresultaat van 363 miljoen Euro in het eerste kwartaal. Cumulatief over de eerste drie kwartalen bereikte Audi een bedrijfsresultaat van 1,172 miljoen Euro, wat neerkomt op een operationeel rendement van 5,4 procent. Dat mag in het crisisjaar 2009 als een topresultaat in de branche worden beschouwd. Het resultaat van het vierde kwartaal zal zelfs nog hoger zijn dan dat van het derde kwartaal (348 miljoen Euro). Zo wordt het doel bereikt dat begin van het jaar werd geformuleerd: het behalen van een duidelijk positief resultaat in 2009.
Volop festiviteiten rondom 100-jarig bestaan Audi
Ook de festiviteiten rondom het 100-jarig bestaan van het merk zullen nog lang in het geheugen blijven. Bij een gala-avond op 16 juli waren 1.800 genodigden in Ingolstadt getuige van de toespraak van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de onthulling van de nieuwe Audi A5 Sportback en de première van de Chinese pianist Lang Lang op de Audi-Designvleugel. In de aansluitende feestweek waren er voor de bevolking in Ingolstadt een muzikaal optreden van de ‘Fantastische Vier’ en een demonstratie van historische raceauto’s op de Donauring. Het feest ter gelegenheid van ’60 jaar Audi in Ingolstadt’ en het feest in Neckarsulm vormden in het najaar de afsluiting van de festiviteiten.
Bijzondere momenten op sportief gebied
Ook in sportief opzicht bood het jaar 2009 bijzondere momenten. Zo speelden eind juli in de Allianz Arena in München de topteams AC Milan, Boca Juniors, FC Bayern München en Manchester United om de Audi Cup. Uiteindelijk won de thuisploeg uit München het toernooi, dat voor de eerste maal werd gehouden. Ook in de autosport was Audi succesvol: Timo Scheider verdedigde met goed gevolg zijn kampioenstitel in de DTM, waarmee Audi als eerste merk drie keer op rij kampioen werd in deze klasse.

Met 3,3 liter per 100 kilometer van Å naar Bee
Om de eerste plaats ging het ook in de Audi Efficiency Challenge A to B. Hier ging het er echter niet om zo snel mogelijk aan de eindstreep te komen, maar met het geringste verbruik. Bij de negendaagse zuinigheidsrit van Å in Noorwegen naar Bee in Noord-Italië werd de uitstekende efficiency van alle Audi-modellen bewezen. De winnaar was de Audi A3 1.6 TDI. Met een gemiddeld verbruik van slechts 3,3 liter op 100 kilometer bleef dit model duidelijk onder het normverbruik van 3,8 liter.
Tal van prijzen voor Audi
Efficiency hoort bij Audi. Dat bleek ook uit de ‘Green Car of the Year Award’, die tijdens de Los Angeles Motor Show naar de Audi A3 TDI ging. Dit was slechts een van de vele titels in het jubileumjaar. Eerste plaatsen bij het merkonderzoek ‘AutoMarxX’ van de ADAC (beste automerk in Duitsland), de ‘Auto Trophy 2009’ of de toekenning van het ‘Goldenes Lenkrad’ aan de Audi A5 Sportback maken het succes van de onderneming tevens zichtbaar. Dat Audi niet alleen bij klanten, maar ook bij de experts van morgen een goede reputatie heeft, bleek wel uit de onderzoeken van adviesbureau Trendence en van Universum: onder degenen die op Duitse universiteiten een ingenieursstudie volgen, blijft Audi de populairste werkgever.
Nieuwe Audi A8 geïntroduceerd
Ook het einde van het jaar bracht een belangrijk moment voor Audi: de nieuwe Audi A8 beleefde zijn wereldpremière in de unieke omgeving van de kunst- en designhoofdstad Miami. Het nieuwe vlaggenschip van het merk werd tijdens de opening ‘The Art of Progress’ temidden van geselecteerde kunstwerken in een apart daarvoor ingericht Audi-paviljoen onthuld. De sportieve luxe limousine was echter maar één van de vele nieuwe producten: Audi presenteerde in 2009 nog zes andere nieuwe modellen. Ook Audi’s eigen visie op de toekomst werd getoond, want tijdens de IAA presenteerde Audi het studiemodel e-tron, een volledig elektrische supersportwagen. Al in 2012 zal hiervan een kleine serie worden geproduceerd.
- Einde bericht -
Foto’s en andere persinformatie vindt u terug op http://www.ponpersportaal.nl
In Nederland heeft de consument keus uit 159 Audi-modellen met een groen label. Audi biedt bovendien meer dan 25 modellen met een gemiddelde CO2-uitoot van minder dan 140 g/km. Circa 90% van de nieuw verkochte Audi’s in Nederland heeft een groen label. Op dit moment heeft Audi negen modellen die voor zakelijke rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen.

1/

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina