Week 12 24 maart 2006 Adv/verlofDovnload 24.91 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte24.91 Kb.FRIDTJOF NANSEN

VOOR OUDERS EN VERZORGERS

Week 12 24 maart 2006

Adv/verlof


Maandag 27 Maart Willy adv; Mariëtte voor de Vlinders

Gerard afwezig

Donderdag30 maart Winy adv

Gerard afwezig (2 daagse cursus)

Vrijdag 31 maart Gerard afwezig; Jamilla voor de Kangoeroes

Weekoverzicht


Maandag 27 maart Kleding afgeven

Dinsdag 28 maart Kleding wordt opgehaald.

Woensdag 29 maart FN T-shirts passen en bestellen

Mededelingen

Leerling bemiddeling


Tien kinderen hebben afgelopen maandag hun certificaat voor leerlingbemiddeling en een roos in ontvangst mogen nemen. Misschien heeft u hierover al in het Algemeen Dagblad gelezen. Er stond een stukje met foto in het AD.

En het was gisteren zelfs te zien bij het RNN7 nieuws. U kunt vandaag nog tot 18:00 uur onze kinderen en juf Jamilla bewonderen bij RNN7!


Onderbouw ADV


Nog even ter herinnering;

In de schoolgids staat een verkeerde datum genoemd voor de collectieve adv onderbouw. Er staat 28-4. Dit moet zijn 18-4. Dit is dinsdag na de Pasen.


De schooltuin / oproep vrijwilligers


We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen komen helpen met de tuin.

We willen op zaterdag 1 april om 9.30 uur beginnen met het slaan van de palen. Hiervoor hebben we nog 4 personen nodig. Op zaterdag 15 april willen we het hek gaan plaatsen. Hiervoor hebben 5 personen nodig.

Wanneer u één of meer zaterdagen kunt helpen, vragen wij u dat te melden bij de school (010-4209048).

Kledinginzamelingsactie


Het weer tijd voor een kledinginzamelings-actie.
Maandag 27 maart as. kunt u de gesloten zakken afgeven bij de conciërge. Dinsdag 30 maart worden de zakken opgehaald door de firma PLE4.
Het geld dat hiermee wordt verdiend, komt ten goede aan alle kinderen.
Bedankt!!

Pasen


Beste ouders,
Het is weer bijna Pasen en de ouderraad zal op 13 april weer een traditioneel paasontbijt verzorgen. De komende weken zal er nog een "ouderraadje" met nadere informatie verschijnen. Wij hebben nu alvast 2
vragen:  
1. Wij zijn op zoek naar ouders die willen helpen de school te versieren en/of na de pasen weer op te ruimen.(datum volgt)
2. Om de klassen vast in paasstemming te krijgen zijn we op zoek naar paastakken. Wij verzoeken ouders als ze paastakken "over" hebben deze (in overleg met de leerkracht) mee te nemen???
Alvast hartelijk bedankt!!!
Met vriendelijk groet,

De Ouderraad


Fridtjof Nansen Shirts


Oh oh, wat was het toch weer lekker lenteweer van de week. Nog even en we kunnen weer in ons T-shirtje naar buiten. Wat wil nou het toeval… aanstaande woensdag d.d. 29 maart van 11.30 tot 13.00 uur is er in de ouderkamer weer een mogelijkheid om de altijd vrolijke FN T-shirts te passen en ze vervolgens te bestellen. Een week later is er op woensdag weer een pasmoment en voor degene bij wie ook deze dag niet schikt, je kunt je bestelling ook gewoon plaatsen op het inschrijfformulier dat op het prikbord naast de ouderkamer te vinden is. Vind je het nog een beetje voorbarig vanwege de temperaturen, je kan er ook een sweater bij bestellen! Ons streven is om de komende activiteiten in en om de school, o.a. de sportdag, een zoveel mogelijk uniforme uitstraling te geven met shirts die zowel door kinderen als ouders en leerkrachten gedragen kunnen worden.
Tineke & Bo


Uit de groepen

Eendjes


Wel en wee van deze week :
- Lente in de klas. De sneeuwpoppen mee naar huis, narcissen op tafel en
lentebloemen plakken. (nu nog een beetje lekker weer )
-De laatste voorstelling van Pinti bekeken en weer meegezongen met het lied.
-Gymles van meester Ozman.
-Schooltelevisie, koekeloere op donderdagmiddag .
-‘s Middags werken in groepjes, in de klas of bij juf Moekta en juf Tineke .
-Voorlezen uit Pluk (zo spannend! Dollie zit vast in de kast van Aagje)
-Afsluiten van de week samen met de konijntjes.

Margot en Monique

ps : volgende maand kunstmaand en om alle eendjes eruit te laten zien als
kleine Rembrandtjes vragen we aan u oude witte of lichtgekleurde overhemden.


Konijntjes


De lente is gekomen, nog niet voelbaar, maar in de klas wel.

Proefjes die zichtbaar maken wat planten nodig hebben.

De lente mandala laat ons zien hoe de kinderen hun potlood vasthouden. Ook de fijne motoriek wordt geoefend.

Fijn weekend,


Winy, Renée, Tineke en Laïla

Chimpansees


Chimpnieuws

Maandag: de eerste keer tutorlezen was vandaag. Dinsdag: juf Saïda heeft zich voornamelijk bezig gehouden met groep 3. De komende tijd zal ze dit vaker doen.

Iedereen heeft een lente zonnetje genaakt of is er mee bezig.

Woensdag: Toestellenles met een voorbereiding op de vorige les: koppeltje duiken.

Donderdag: door defecte videoband geen Huisje Boompje Beestje. Jammer he?

Vrijdag: de groepen 3 /4 hebben een aardrijkskunde les gehad.Let op; kunt u uw kind deze week een effen wit of licht gekleurd groot overhemd mee geven i.v.m. het kunstproject Rembrandt en zijn tijd. Tevens zoeken we witte lakens of grote effen bruine stoffen i.v.m. decoratie.

Kostbare spullen graag thuislaten, anders wordt mijn handtas wel erg zwaar.


Aartie

Vlinders


Vlindernieuws:

Maandag om 19.25 uur begon de lente!

In de klas is dit ook te zien.

De Vlinders hebben tekeningen gemaakt met wasco en ecoline.

Moeder van Emma, bedankt voor de mooie takken.

Weet U, dat Christy haar skelterrijbewijs heeft gehaald en Jerry de oranje band bij judo heeft behaald.

Groep 4 heeft naar aanleiding van een taalles omschrijvingen bedacht bij woorden.

Kunt U de woorden vinden?

Dit dier heb je graag in huis.

Er loopt een beer op het ijs.

In deze pot doe je bloemen.

Er ligt een schild op het pad.


Geniet van het weekend,
Willy

Giraffen


De giraffen zijn trots op hun leerlingbemiddelaars. Zenna en Willemijn mochten na een driedaagse cursus hun certificaat in ontvangst nemen. Zelfs de pers had er lucht van gekregen: een interview en foto samen met de bemiddelaars uit de andere groepen in de krant. Er volgde zelfs een televisieopname op school.

Ook op sportgebied staan de Giraffen hun mannetje/vrouwtje. Een tweede plaats op het scholierenhandbaltoernooi. Goed hoor Abdelkarim, Bouke, Jorrit, Marianne. Wouter en Zenna.

Maar niet alleen deze genoemde kinderen zijn kanjers. De hele groep heeft superhard gewerkt: alweer een reken-en taalblok af, daarom (en omdat de juf de lente in haar hoofd heeft) hebben we extra lang buiten gespeeld.

Ria

Zebra’s


Rara…..De armen hebben het, en de rijken hebben het nodig. Maar als je het eet ga je dood. De zebra’s zijn gek op raadsels. De juf zal iedere week met een nieuw raadsel komen, een leuk verantwoord tussendoortje!

Woensdag is de tafeltoets afgenomen. De zebs mogen twee foutjes maken. Als je nul fout maakt, krijg je het tafeldiploma 2006 met ster! Voor de kinderen die het de eerste keer niet halen wordt de toets nog meerdere malen herhaald dit jaar.


Blanka & Ester

Kangoeroes


We zijn in de klas nog druk bezig met breuken. Ze moesten breuken optellen, aftrekken en gelijk maken. Bij taal hebben we gevoelens omschreven. De kinderen hebben een woordweb gemaakt met verschillende gevoelens. Iedereen moest 10 gevoelens uitzoeken en deze beschrijven. Er zitten hele mooie beschrijvingen bij.

Maandag zijn we bij de presentatie gaan kijken van de leerlingbemiddelaars. De leerlingbemiddelaars hebben een certificaat en een roos gekregen. We vinden het allemaal heel erg knap wat ze geleerd hebben en wat ze nu binnen de school gaan doen. Top!

Woensdag zijn wij naar de skvr geweest voor een muziekmarathon. De kinderen hebben allemaal een muziekinstrument mogen bespelen. De muziekinstrumenten die de kinderen bespeeld hebben zijn: gitaar, drumstel, klarinet, dwarsfluit, viool, piano en accordeon.

Vrijdag is groep 8 naar het onderwijsmuseum geweest en naar plaswijckpark voor een verkeersles. We willen nog even alle ouders bedanken die deze week mee zijn geweest met de uitjes.

Prettig weekend,
Jamilla

Pinguïns


We hebben deze week een vlag gemaakt in het Havenmuseum. De vlaggen komen allemaal op te hangen in het Havenmuseum. We krijgen hier nog verder bericht over.

Een paar kinderen hebben twee visjes gekocht voor in het aquarium. Het gaat nu wat beter met de vissen nu ze verwarming hebben.

Volgende week gaan we weer naar het Havenmuseum. We krijgen maandag eerst wat lessen over het onderwerp. Het project heet Annigje en we hebben al een schip gezien met deze naam. Ik ben benieuwd.

We zijn vertrekken om ongeveer half tien van school en we zijn pas tegen 1 uur terug. We hebben dus continu rooster.We zijn dan om 2 uur uit. We eten rond 1 uur op school en de kinderen hebben een lunchpakket nodig.

Er is voor een groepskaart voor de metro gezorgd. Per kind kost het vervoer €2.50. Ze kunnen dit bedrag bij mij inleveren. Ik kan begeleiders gebruiken.

Er is opvang voor de kinderen die tot 3 uur op school moeten wachten voor een broertje of zusje.

 Prettig weekend,


André

Zeehonden


Maandag zijn we begonnen met tutorlezen, dat was heel spannend, een ervaring voor iedereen. Dinsdag was juf Sabrina er weer dat was erg leuk. Woensdag was het weer een korte dag enkele kangoeroes werden verdeeld bij ons. Donderdag hadden we weer tutorlezen, dit was erg gezellig want we wisten waar we naartoe moesten. Vrijdag hadden we techniek we zijn verder gegaan met de oude huizen in miniatuur versie, en we hadden geschiedenis. En we kregen een brief voor kamp dat was erg spannend want we hebben er héél héél veel zin in, we kunnen niet wachten.
Groeten van Dion en Stacy namens alle zeehonden!!!!!!!!!Fijn weekend!
Openbare Jenaplanschool Fridtjof Nansen Nansenplaats 6 3069CV Rotterdam Telefoon 010 4209048 Fax 010 4566923E-mail info@fridtjofnansenschool.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina