Week 16 17 april 2015 nummer 30Dovnload 18.29 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte18.29 Kb.
Week 16 17 april 2015 nummer 30

S
Telefoon : 050-5346750

Internet: http://www.sintnicolaasschool.nl

E-mail: info@sintnicolaasschool.nl

t. Nicolaasschool

Postbus 135 9750 AC Haren

Beatrixlaan 1 9752 LN Haren


Onderwerpen nieuwsbrief nummer 30

1. Theatervoorstelling “Groningen”

2. EHBO-examen groepen 8

3. Schoolvoetbaltoernooi groepen 7-8

4. Provinciale Voorleesfinale

5. Schoolkrant

6. Rekening schoolreizen groep 1-6

7. Schoolshirts

8. Gevonden voorwerpen

9. 27 april Koningsdag

10. Open Judoles


  1. Theatervoorstelling “Groningen”

Vandaag vindt u in de bijlage de special over de theatervoorstelling “Groningen”. Hierin vindt u relevante informatie. Heeft u vragen dan kunt u bij de leerkracht of de directeur terecht.


  1. EHBO-examen groepen 8

Vandaag is bij de beide groepen 8 het EHBO examen afgenomen. Dit examen werd voorafgegaan door een lesperiode van een aantal weken, waarin de basisbeginselen van EHBO zijn aangeleerd. De leerlingen hebben geleerd wat te doen bij een flauwte, botbreuken, bewusteloosheid en zelfs reanimatie is behandeld. In de stille hoop deze technieken niet vaak te hoeven gebruiken zijn alle leerlingen enthousiast aan het oefenen gegaan met het praktische en het theoretische deel.

We zijn trots te mogen vermelden dat alle deelnemende leerlingen zijn geslaagd voor het examen! We willen iedereen, in het bijzonder meneer Guido de Rooij, bedanken voor hun inzet tijdens deze lessen en het examen.Jorrit Reekers uit groep 8b schrijft: Het EHBO examen was best leuk. Het was ook veel makkelijker dan ik eigenlijk had gedacht.

We moesten de Heimlich voordoen. En vertellen wat je moet doen als iemand een 1ste, 2de of 3de graads brandwond had. En hoe je kon zien welk van de drie het was. Ook moesten we voordoen hoe je een mitella of een brede das om moest doen. En we moesten elkaar in de stabiele zijligging leggen.

Sanne de Graaf uit groep 8b schrijft: EHBO is heel leuk en gezellig, maar ik zou heel erg goed opletten. Als je wat moet voor doen dan moet je serieus doen. Je hebt ook nog een boek waar je opdrachten in maakt. Je moet ook nog iets met verband doen. Je kan er dan een arm of been mee verbinden en als je een wond hebt op je arm die dicht moet, daar krijg je ook nog iets voor maar dat zal je wel zien.


  1. Schoolvoetbaltoernooi groepen 7-8

Woensdag 15 april jl. hebben de groepen 7 en 8 meegedaan aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op het complex van v.v. Gorecht en v.v. Haren.

Het was een heerlijke lentedag waarin fanatiek werd gestreden om de eer en de prijzen. De teams van de st. Nicolaasschool hebben zich niet onbetuigd gelaten met vier bekers de groepen 7. Het elftal, opgemaakt uit spelers van beide groepen 8, heeft met twee overwinningen net geen titel weten te behalen.

We hebben genoten van de tomeloze inzet van alle spelers en speelsters. Foto’s van dit toernooi vindt u op de website. Ook willen we de begeleiders bedanken voor hun tijd en hulp.

Hierna vindt u een kort verslag van drie leerlingen:Het voetbaltoernooi was heel leuk. Het was een goed geslaagde dag. De groepen 7 hebben 4 bekers gewonnen, 7b één beker en 7a drie bekers. Het waren leuke teams. Groep 7b had 2 jongens teams en 1 meisjesstem (St. Nicolaasschool 2). Dit team heeft het spannend gehad, maar jammer genoeg geen beker gewonnen. St. Nicolaasschool 4 heeft wel een beker gewonnen. De meiden van team

St. Nicolaasschool 4 heeft ook geen beker gewonnen.

Het was een gezellige dag.

Friso Schepman (groep 7b)

Afgelopen woensdag deden groepen 7 & 8 mee aan het schoolvoetbaltoernooi.

Dat was superleuk, iedereen was heel sportief en er waren 3 wedstrijden. Je kon ook een beker winnen, dus een prijs. We speelden op een half veld. Een wedstrijd duurde 20 minuten, dat was dus best lang en ook heel vermoeiend.

De beide jongensteams en het meisjesteam van onze klas zijn alle drie kampioen geworden in de poule.

Het was een leuke bijzondere dag.

Gregor de Bruijne en Merijn van den Bergh (groep 7a)


  1. Provinciale Voorleesfinale

Woensdag 15 april heeft Joris Verstappen uit groep 7b meegedaan aan de provinciale Voorleesfinale in het van Berensteyn theater in Veendam. Er waren 8 finalisten, waarvan er 1 door mocht naar de landelijke Voorleesfinale in Utrecht. Helaas is Joris niet door naar de landelijke voorlees finale. Het was toch een leuke en gezellige dag.


  1. Schoolkrant

De kinderen van de werkwinkel groep 8b zijn bezig met een project over een schoolkrant, die ze samen met Simone Bron zijn gestart . Wilt u aan uw kinderen vragen of zij nog ideeën hebben of een mooie tekening? De verwachtingen zijn dat de krant in de maand juni uitkomt . Als u de kinderen hier over zou willen informeren dan zouden wij dat erg fijn vinden. In de klassen 3 tot en met 8 staan dozen waar zij de ideeën in kunnen doen. Wij gaan de dozen legen op vrijdag 1 mei.

Werkwinkel groep 8b


  1. Rekening schoolreizen groep 1-6

De gezinnen die kinderen hebben in de groepen 1-6 hebben afgelopen donderdag een rekening voor de schoolreizen ontvangen. Een deel van de kosten van de schoolreizen moeten vooraf worden betaald. Een vriendelijk verzoek om per omgaande de rekening te betalen.

Heeft u vragen over de schoolreis neemt u dan contact op de leerkracht. Met vragen over de rekening kunt contact opnemen met de administratie, 050-5346750 of een mail sturen aan ouderbijdrage@sintnicolaasschool.nl. Dank voor uw medewerking.
  1. Schoolshirts

De schoolshirts die eind maart zijn besteld, kunnen vanaf dinsdag worden opgehaald in het kantoor naast de keuken. De shirts kosten € 15,00. Graag gepast betalen.

De kinderen van groep 5-8 kunnen ook zelf het bestelde schoolshirt ophalen. Graag een envelop aan de kinderen meegeven met naam en gepast geld.
  1. Gevonden voorwerpen

Volgende week liggen er weer (heel veel) gevonden voorwerpen in de aula. U krijgt op dinsdag, woensdag en donderdag de tijd om uw spullen of van uw kinderen op te halen. Blijft het liggen, dan gaan de spullen vrijdag naar een goed doel.


  1. 27 april Koningsdag

Maandag 27 april vieren we Koningsdag. Dit jaar is er geen kleurplaat voor de kinderen maar organiseert de Algemene Oranjevereniging “Oranje Nassau” een wedstrijd “Versier je fiets” op het Raadhuisplein. Over deze activiteiten op Koningsdag hebben de kinderen afgelopen donderdag een brief meegekregen.
  1. Open Judoles

Afgelopen donderdag hebben alle leerlingen ook een brief meegekregen over een open judoles van Dijkmansport. De les is op vrijdag 17 april. Voor kinderen van 4-7 jaar van 16.00-16.45 uur en voor kinderen van 8-12 jaar van 17.00 tot 17.45 uur. Voor meer informatie: www/dijkmansport.com.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina