Weekendflits nDovnload 17.56 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte17.56 Kb.


2009-2010, Weekendflits nr. 14


Heren 1 is vanaf het begin van het seizoen een van de titelkandidaten in de eerste divisie. Week in week uit maken ze het waar en langzamerhand beginnen concurrenten punten te verspelen. Afgelopen weekend werd Eurotech/BEVO opzij gezet. Heren 2 bleef ook aan de goede kant van de score. Heren 3 lijkt de weg kwijt en moest tegen CVO het onderspit delven. De dames verloren ook. Bij de jeugd blijft het goed gaan. Alle teams die afgelopen weekend in actie kwamen mochten de felicitaties van hun tegenstanders in ontvangst nemen. Heren A won met ruime cijfers, heren B1 en B2 wonnen en ook dames A1 en dames B  deden het goed. Aankomend weekend speelt alleen heren 1 tegen Red-rag./Tachos in de Elderveldhal.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie (19 december tot 3 januari) zijn er geen trainingen. De trainingen worden in het nieuwe jaar hervat vanaf maandag 4 januari 2010.HIGHLIGHT

AHV SWIFT   VS Red-Rag/Tachos


Datum:             Zaterdag 19 december
Tijd:                 NB! 19:45
Plaats:              Sporthal Elderveld

Wedstrijdverslagen:

Dario Polman pakt Swift bij de hand
Dario Polman (17) nam tegen Bevo 2 het voortouw bij Swift, dat vrij eenvoudig met 34-30 won. De Arnhemse handballers staan er halverwege riant voor.
Dario Polman toonde zaterdagavond in Elderveld tegen Bevo 2 (34-30) weer eens zijn grote talent. Als middenopbouwer speelt de 17-jarige Cios-student een hoofdrol in het spel van Swift, zeker als topscorer Guido Snijder persoonlijke dekking krijgt, zoals zaterdag gebeurde. Polman leverde dankzij zijn spelinzicht en technische begaafdheid een reeks fraaie assists af op de cirkelloper (meestal Sahbi Jemai) en scoorde zelf elf keer. Met zijn snelheid (vier breakouts) en onderhandse schot (twee goals) beschikt Polman bovendien over twee nuttige extra wapens.
"Ik kom steeds beter in vorm", bevestigde Polman, alvorens zich naar Rijkerswoerd te spoeden om zijn al even getalenteerde zus Estavana bij AAC 1899 te zien spelen. Voor de speler van Oranje onder 18 én voor Swift wordt het zaak te waken voor overbelasting, want Polman is bijna dag en nacht met sport bezig. "Ik wil het hoogste bereiken en liefst altijd en alles spelen", geeft hij zijn ambities aan. "Ik train, speel wedstrijden en geef training. Dat is soms zwaar, maar ik kan zelf aangeven als ik een keer een training wil overslaan."

Swift-coach Johann Peters was blij met het optreden van Polman. "Als middenopbouwer heeft hij de leiding en moet hij veel keuzes maken. Dat deed hij goed. Hij speelde uitstekend."

In diverse opzichten beleefde Swift een prima weekeinde in de eerste divisie. De Arnhemse handballers bleven zelf Bevo 2 de baas en concurrent Nieuwegein raakte verder achterop door een nederlaag bij PSV. Halverwege de competitie staat Swift riant bovenaan. De marge met Nieuwegein is nu drie punten.

Swift pakte dankzij de winst bovendien de tweede periodetitel, maar voor de Arnhemse formatie telt slechts een ding. "Wij gaan voor het kampioenschap", stelde Peters onomwonden. Die doelstelling is gezien de ranglijst ook heel reëel. Slechts grote tegenslagen zoals (nog meer) zware blessures lijken Swift nog van de titel af te kunnen houden

Zonder de langdurig geblesseerden Bram de Rijcke en Wouter Beke en ook zonder Jop Sinkeldam, maar met de talentvolle B-junior Thijs Geurds (16) klaarde Swift de klus tegen Bevo 2 geroutineerd. Bij 7-3 had de thuisploeg een veilige marge te pakken.

Steeds wanneer de Limburgers dichter bij slopen, schroefde de thuisploeg het tempo op en werd het oude verschil hersteld. Echt spannend werd het niet meer.

Swift-Bevo 2 34-30 (17-12)
Treffers Swift: Dario Polman 11, Sahbi Jemai 8, Guido Snijder 5, Rik van Boxel 4, Thijs Perquin 3, David van Bolderen, Thijs Geurds en Giordano Larijn 1.
Bron: De Gelderlander

Heren B1:Dames B winnen van Huissen

Hoe krijg je de B-powers zonder een woord te zeggen vlijmscherp? Door als tegenstanders aan te komen rijden, zien dat de sporthal in Elderveld nog niet geopend is en dan gewoon “in hun warme auto’s blijven zitten” terwijl onze b-powers zich tegen de kou trachten te wapenen door reeds op de parkeerplaats warm te gooien-lopen-rennen en niet te vergeten hun hondstrouwe aanhang, die zich blauwbekkend warm probeerde te huppen en de zaalbeheerder naar een andere plek in Arnhem aan het verwensen was omdat hij de tent nog niet geopend had.  OK, als het zo moet dan moet het maar zo.

Net nadat de zaalbeheerder de sleutel uit het voordeurslot had gehaald waarmee hij het Arnhemse sportbastion opende renden de B-powers richting kleedkamer. Het van de voren rondgestuurde tijdschema was enigszins in de war geschopt, maar flexibel als de B-powers zijn, werd dat als feit aanvaard en werd het verkleden, bespreken, toiletbezoek (voor de meeste nog ff snel noodzakelijk voor een match)  en warmlopen iets bekort.

Een ander bijzonder gegeven was dat we vandaag tegen Huissen onze degens moesten kruisen. Laat dat nu een tegenstander zijn waar we in de 1e helft van de competitie van verloren hebben. Ja, u leest dit goed. B-powers zijn net mensen, ze verliezen ook wel eens. Samen met Huissens’ “laat zij buiten in de kou staan bibberen en wij blijven lekker in de warme auto zitten”-tactiek moest dat voldoende inspiratie en motivatie kunnen opleveren om die nederlaag van toen te doen vergeten en met een overwinning de 2e helft van de competitie te beginnen.

Voor Maud, het  A-tje in vaste B-dienst,  stond de wedstrijd ook in het teken van “Kan ik komende week mij nog op Hyves begeven zonder bedolven te worden onder boeiende krabbels van mijn oude clubgenootjes”. Een overwinning zou al dit vervelends kunnen voorkomen. Al met al. Het moeten winnen was dus nu de enige conclusie die na al deze voorbereidende, niet geplande, gebeurtenissen kon worden getrokken. Quinty, ons C-tje als uitzendkracht vaak in B-dienst, als back-up op de tribune gaf ons een extra zekerheidje als we naast de helaas  geblesseerde Kyona onverhoopt met nog een geblesseerde te maken zouden krijgen. Was niet nodig vandaag.

Aanvang wedstrijd. Slik, 3-6 achterstand. Rustig blijven, komt vast goed. Werken voor elkaar, boos zijn op elkaar, elkaar oppeppen, elkaar helpen. Alles was aanwezig in deze wedstrijd. En dit alles had resultaat. Een ruststand van 6-6 was het gevolg. Dat alle B-powers op verschillende posities gingen spelen in de 2e helft gaf de Huissense verdediging zoveel problemen dat de verdiende voorsprong er gestaag kwam. Met een prachtige 15-11 overwinning doen we weer goed mee om de nummer 1 positie in deze klasse.

Wat een intens geluk straalde onze Huissense ma toch uit. Hoe prachtig kan een overwinning toch zijn. Mooi om te zien was dat behalve Maud (is haar eigen team) 3 B-powers ná de B-pot ook de A-meiden van dienst konden zijn. Ook gewonnen, klasse.  Na de A-wedstrijd werd er warmgelopen door de korfballers. Is toch anders……..!

Woendag weer lekker trainen. Volgende wedstrijd = toernooi Dalfsen, 28-12-2009

Heren B1:

Heren B1 wint uitwedstrijd bij Erica: 24-18

In haar strijd om aansluiting te houden bij de 2 koplopers moest heren B1

vandaag de uitwedstrijd tegen Erica in winst omzetten. En dat lukte.

Na de eerdere overwinning (25-14) in de thuiswedstrijd was een waarschuwing voor onderschatting op zijn plek. Erica loerde op een stunt en stond – ook tot haar eigen verbazing wellicht - na 5 minuten met 2-0 voor. Daarna werden de Swift mannen wakker en en via 3-3 werd bij 5-6 voor het eerst een voorsprong genomen.


Een 2 minuten straf aan Erica-zijde werd vervolgens voortreffelijk benut door Swift. Binnen no time werd de tussenstand 5-9. Bij rust stond een 6-11 stand op het bord. Het overall beeld van de 1e helft was overigens niet echt positief: Swift paste zich teveel aan het - matige - nivo van de tegenstander aan. De belofte voor de 2e helft: we spelen ons eigen spel en we maken toch minstens 25 doelpunten deze wedstrijd.

Het begin van die 2e helft was goed. Al snel stond het 7-14. Mede door ondertal bij Swift kwam Erica terug tot 10-14. Nog steeds niets aan de hand. Maar het werd spannender. Slecht verdedigen - waar de Erica mannen overigens goed gebruik van maakten - leidde tot een 14-16 stand. Daarna was het echter over voor de thuisploeg. Swift kwam meer en meer in haar eigen spel en via 16-20 kwam uiteindelijk de eindstand van 18-24 op het scorebord.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Belangrijkste pluspunt zijn de 2 winstpunten die weer in de pocket zitten! En nu lekker Kerst en oud en nieuw vieren.

Dames A1:Meiden A1 Swift veel te sterk voor FBC

Voor de meiden van Swift A1 was dit al weer wedstrijd nummer 10, daarin hielden al snel de meiden van FBC het voor gezien!

Met nog steeds in de lappenmand zittende Floor en Liz, maar wel met een sterk spelend drietal uit de meiden B1, Daphne, Karlijn en  Danique, speelden we een prima eerste helft. 
De 0-1 achterstand werd al snel gelijk gemaakt door Daphne, waarna Maud even haar schotkanon 4x richtte op de matige keepster van FBC. Manoek stond weer een zeer goede pot te keepen, daar kunnen de meiden dan ook altijd op terugvallen!
Danique scoorde de 6-2 met een prachtige goal. Ook Vera was vandaag doeltreffend met 3 prachtige goals, zodat de tweede helft geen gevaar meer voor de stand opleverde!

De meiden van FBC begonnen erg tegen zichzelf te spelen en reageerde dit af op de speelsters van Swift, wat Karlijn helaas een enorm blauwe pols opleverde!

Zeer gecontroleerd werd deze wedstrijd dan ook uitgespeeld, het werd 14-5(rust 9-2) voor Swift. De meiden hebben nu rust tot 10 januari, dan spelen we thuis om 11.15 uur tegen Udi ’96 A1

Overig nieuws: Opnieuw knieblessure voor Jop Sinkeldam

Swift miste zaterdag tegen Bevo 2 (34-30) opnieuw Jop Sinkeldam. De rechteropbouwer was net een paar duels weer van de partij na een ernstige knieblessure.,,Hij heeft een tikje gehad, nu tegen zijn andere knie", verklaarde coach Johann Peters. ,,We willen voorkomen dat hij zijn geopereerde knie gaat overbelasten. Wat het precies is, wordt deze week onderzocht."

 bron: De Gelderlander

Programma, uitslagen en standen: http://www.oost.nhv.nl/zoekmachine/club/NHV-DISTRICT-OOST/ZQ049ZD

Met vriendelijke groet,


Jan Hof

Kijk voor het laatste nieuws op www.ahvswift.nl


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina