Welkom bij Hockeyclub Upward!! Hockeyen bij Upward; een eerste kennismakingDovnload 16.55 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte16.55 Kb.


Welkom bij Hockeyclub Upward!!
Hockeyen bij Upward; een eerste kennismaking.

In deze flyer willen wij je graag informeren over het ‘hoe en wat’ bij AMHC Upward. Upward is een leuke hockeyvereniging waar door mensen van verschillende leeftijden op zowel prestatie- als recreatieniveau wordt gehockeyed. Upward heeft ca 1.100 leden. Voor de jongste jeugd (6-10 jaar) staat het plezierig met elkaar bezig zijn centraal. Op een leuke manier worden de vaardigheden van het hockeyen aangeleerd.


Op de website van Upward (www.upward.nl) vindt je alle relevante informatie over en rond de club, waaronder informatie over trainingen, wedstrijden en overige activiteiten. Verder wordt ongeveer 3 keer per jaar het “Upward Nieuws” bij je thuis bezorgd. De thuisbasis van Upward is “sportpark de Bakenberg".
Teams

De kinderen worden op basis van leeftijd ingedeeld in verschillende categorieën.  • 5-6 jaar: De voetbalhockeyers. Voor deze kinderen wordt op zaterdagochtend voetbalhockey georganiseerd.

  • 6 jaar (groep 3 basisonderwijs): de Benjamins

  • 7 jaar (groep 4): F

  • 8 jaar (groep 5): E

  • 9/10 jarigen (groep 6-7): D8-tallen

Na de D8-tallen vindt doorstroming naar de jeugdelftallen plaats. Bij het indelen van de teams wordt naar speelsterkte gekeken maar nadrukkelijk ook naar sociale aspecten (vriendjes/vriendinnetjes, school etc).

Hockey is een teamsport. Nieuwe leden kunnen om die reden niet op elk moment worden ingedeeld in een team. Instroom van nieuwe leden in een team kan aan het begin van het seizoen (aug/sept.) of na de winterstop. Nieuwe leden van 7-10 jaar zonder hockeyervaring zullen eerst minimaal een half jaar trainen voordat indeling in een team plaatsvindt.
Training

Vanaf eind augustus tot half december en van eind februari tot eind mei vinden de trainingen en de wedstrijden plaats. De trainingen worden gegeven door ervaren hockeytrainers geassisteerd door enthousiaste jeugdleden. De trainingen vinden plaats op één van de kunstgrasvelden van Upward.


De jongste jeugd traint minimaal 1x per week; de trainingen duren 5 kwartier. Spelplezier en veiligheid vormen, naast het aanleren van technische en tactische vaardigheden, de belangrijkste uitgangspunten voor de training. Bij de training is het dragen van een gebitsbeschermer en scheenbeschermers verplicht!
Tijdens de winterstop worden er zaalhockeyactiviteiten georganiseerd.
Wedstrijden

Vanaf de F-leeftijd wordt er op zaterdagochtend competitie gespeeld. De teams worden aan het begin van het seizoen ingedeeld. Er wordt gespeeld tegen teams uit de regio (o.a. Oosterbeek, Dieren, Ede, Wageningen).


Voor de Benjamins worden in de loop van het seizoen onderlinge wedstrijdjes georganiseerd.
Alle teams worden begeleid door een coach (veelal één van de ouders).
Hockey uitrusting en Upward tenue

Bij de wedstrijden is het dragen van het Upward tenue verplicht: groen shirt, zwarte broek/rok, groene kousen. Tijdens de trainingen is het dragen van het Upward tenue niet verplicht, een trainingsbroek en shirt/trui is voldoende.


Op kunstgras wordt gespeeld met speciale kunstgrasschoenen. Ook bij de wedstrijden is het dragen van een gebitsbeschermer en scheenbeschermers verplicht!!
De keeperuitrusting wordt door de vereniging beschikbaar gesteld.
Upward kleding en overige hockeyspullen zijn verkrijgbaar bij Veldman Sport, Rozendaalselaan 7 te Velp. Daarnaast zijn zij soms aanwezig in het clubhuis van Upward.
Wat wij van de ouders verwachten

Zonder spelleiders, wedstrijdtafel, bardienst, rijders naar uitwedstrijden etc. geen wedstrijden. Dankzij de inzet van vele leden en ouders kent Upward een actief en gezellig verenigingsleven. Wij hopen en verwachten dan ook dat ouders meehelpen bij een aantal activiteiten op de club zoals bardienst, hulp achter de wedstrijdtafel, rijden bij uitwedstrijden, spelleiding bij de wedstrijden.


Jongste Jeugd Commissie (JJC)

Binnen de vereniging is een aparte commissie aangesteld voor het beleid en de organisatie rondom de Jongste Jeugd van Upward (alle teams tot de elftallen). Op de website staan de commissieleden vermeld onder het kopje “Clubinformatie”. Zij zijn bereikbaar via de daar vermelde mailadressen en telefoonnummers.


Lidmaatschap

Wanneer je nog niet helemaal zeker weet of hockey wel je favoriete sport is, is het mogelijk om kosteloos 3 trainingen mee te doen, alvorens lid te worden.


Aanmelden is mogelijk via de ledenadministratie (Joan van Leeuwen, upwardledenadm@hotmail.com of via de website van Upward: www.upward.nl. Ook voor vragen over de contributie kun je terecht op de website.
Mochten er naar aanleiding van deze flyer nog vragen zijn, neem dan even contact op met één van de leden van de Jongste Jeugd Commissie.
Wij wensen een ieder een heel plezierig hockeyseizoen!
De Jongste Jeugd CommissieDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina