Werkblad krantenkoppen Naam: Klas: Stap 2Dovnload 36.06 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte36.06 Kb.
Werkblad krantenkoppen Naam: Klas:
Stap 2
Vergelijk de volgende krantenkoppen.

Welke krantenkoppen lijken op elkaar? Zet achter iedere kop een kruisje in een kolom. Zet achter koppen die op elkaar lijken de kruisjes in dezelfde kolom.Omschrijf daarna de verschillende soorten krantenkoppen.

Krantenkop soort 1

Krantenkop soort 1

Krantenkop soort 1

Krantenkop soort 1

Omschrijf de krantenkop >Krakers fort Pannerden: we zijn weer thuis

"Wij kunnen net zo goed vechten als ieder ander"

Ultimatum tegen bezetters in fort

"We moeten loskomen van die besmettelijke angst voor van alles"

Liegen slecht voor je geheugen

Golf in de ruimte

Verbod op boerka is intolerant

Fotomodel overleden aan anorexia

Christina onder hypnose!

"Ik ben trots op mijn rimpels"

Ajax is de weg kwijt

Nieuwbouw Ajax ligt aan gruzelementen

Blonde Bond

Kremlin: geen betrokkenheid bij vergiftiging oud-KGB-spion

Stap 3
Schrijf onder de volgende krantenkoppen steeds een volledige zin.
1 Elke dag belangrijk voor Feyenoord.
……………………………………………………………………………………………………………………………….
2 Motief moord nog altijd onduidelijk
……………………………………………………………………………………………………………………………….
3 Doden bij brand in vuurwerkfabriek
……………………………………………………………………………………………………………………………….
Stap 4
Artikel 1
SCHRIJF HIER DE KOP

Niet alleen mensen beginnen massaal een tweede leven in de virtuele wereld van het spel Second Life. Ook steeds meer Nederlandse bedrijven zien zo een tweede leven wel zitten. Zo opent de ABN-Amro binnenkort een virtueel bankfiliaal en ook Philips wil dingen in het spel gaan doen

De ABN-Amro is de eerste Europese bank die meedoet aan Second Life. En banken zijn hard nodig voor al die Linden Dollars die spelers in het spel verdienen. Deze dollars zijn in het echte leven namelijk ook geld waard. Je kunt ze inwisselen tegen Amerikaanse dollars.

Naast ABN-Amro heeft ook Philips plannen om iets met het spel te doen. Philips wil Second Life gebruiken voor marktonderzoek. Aan de deelnemers van het spel worden dan vragen gesteld over producten. Bijvoorbeeld wat ze van een bepaald koffiezetapparaat vinden of welke kleur ze het mooist vinden.

Buitenlandse bedrijven zijn al langer actief in Second Life. Zo kun je een virtueel proefritje maken in een auto van Nissan, schoenen kopen van Nike en er is een persbureau dat ook in het echt bestaat.Second Life is niet het enige spel waarin bedrijven voorkomen die ook in het echt bestaan. Heb je bijvoorbeeld honger in The Sims, dan ga je gewoon even naar de McDonalds. En voor de reclameborden langs het veld in 2006 FIFA World Cup moeten bedrijven - net als in de echte wereld - gewoon betalen.

Artikel 2
SCHRIJF HIER DE KOP

In de bushokjes van Volendam en Edam hangen posters tegen drugsgebruik. Ze zijn van de stichting Moedige Moeders. De stichting is een grote campagne begonnen om kinderen te waarschuwen voor drugs. - Door Victor Mastboom

Moedige Moeders is opgericht door ouders in Volendam. Daar bleek dat veel jongeren naast drank ook drugs gebruikten en de jongeren ook steeds jonger met drugs in aanraking kwamen. De kans dat ze eraan verslaafd raken, is daardoor groter, omdat het op jonge leeftijd soms moeilijker is om 'nee' te zeggen.

Moedige Moeders geeft informatie over wat er gebeurt als je drugs gebruikt, waarom je het beter niet kunt doen en hoe je er vanaf komt. Via spotjes op de lokale omroep en posters in bushokjes, willen ze kinderen waarschuwen voor drugs. Ook willen ze dat ouders beter opletten. Op de posters staan mensen met een varkensneus. De stichting hoopt dat dit gekke beeld de aandacht trekt van voorbijgangers.

Artikel 3
SCHRIJF HIER DE KOP
Ben jij ook vergroeid met je mobiele telefoon? Neem jij altijd binnen een nanoseconde op? En denk je wel eens dat je telefoon gaat terwijl dat helemaal niet zo is? Dan is de kans groot dat je ringxiety hebt. - Door Tamara Doves

Psycholoog David Laramie, van de universiteit in Los Angeles, bedacht deze term nadat hij onderzoek had gedaan naar de relatie die mensen met hun mobiele telefoon hebben. Ringxiety is volgens hem het gevoel dat je wordt opgebeld zonder dat je telefoon ook echt over gaat. Laramie ontdekte dat mensen die aan deze telefoonziekte lijden ongerust en bedroefd worden als ze niet worden gebeld. Ook denkt hij dat ringxiety te maken heeft met een diepe wens naar menselijk contact.


Stap 5
Geef antwoord op de twee hoofdvragen.
1 Waarom zijn krantenkoppen eigenlijk altijd kort?
……………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………….

2 Waarom is het maken van krantenkoppen een vak apart?


……………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………….


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina