Werkweek 2011 Vledder, Wilhelminaoord. Maandag 28 maartDovnload 7.2 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte7.2 Kb.
Werkweek 2011 Vledder, Wilhelminaoord.

Maandag 28 maart.
Wat was het meteen al gezellig in de bus, u kon dat als ouders niet zien, omdat de ramen zo donker waren, maar we hebben echt heel hard gezwaaid! En ogenblikkelijk daarna werd er een strenge snoepcontrole uitgevoerd, want alle leerkrachten maakten zich er ernstig zorgen over of de kinderen wel genoeg bij zich hadden. Een zucht van verlichting toen dat dik in orde bleek!

Het unieke van deze groep is wel dat er twee kinderen geen snoep bij zich hadden (geen probleem, er wordt wel gedeeld) en dat Jacqueline en Nel pas om 9.25 hun eerste snoepje kregen! We waren nota bene de hoek al om. Maar dat is de rest van de weg helemaal goed gekomen.


Het aaaah als we dan het buitencentrum zien is hartverwarmend! We gaan meteen naar binnen om te eten en krijgen de eerste instructies. Daarna worden de kamers ingericht, want daar verheugen ze zich erg op. “Het is gaaf hier, veel leuker dan we hadden gedacht’ hoorden we van Mik en Octave die samen een prachtige kamer delen. Er wordt wat heen en weer gerend, wat een groot huis, hoe vind je alles weer terug? Matthijs zegt: “Dit huis lijkt wel een droom!” En Emma zegt al na 5 minuten: “Als het hier zo blijft, zal ik mijn ouders niet missen”. Het opmaken van een bed…”Zo’n onderlaken, dat heb ik nog nooit gedaan!”, maar het lukt en de kamers worden allemaal, geheel naar eigen idee en inzicht ‘ingericht’ . Grappig is dat ze allemaal ‘de mooiste kamer’ hebben.

Kai is het nummer van zijn kofferslot vergeten, dus daar wordt nog aan gewerkt, die is nu nog niet open. Komt vast goed.


Na het eten rennen ze het bos in en zijn lekker aan ’t spelen.’s Middags krijgen we een rondleiding over het terrein, de dieren, de wensboom, het prehistorisch terrein, waar we echt het vuurhuis ingaan (“het ruikt hier naar de prehistorie”),

we luisteren naar winterkoninkjes, de specht, koolmezen en omdat ze zo stil zijn, kunnen we dat ook goed horen. In het mammoethuis komen we erachter waarom dat nou het mammoethuis heet, mogen we een echt mammoetbeen vasthouden (zwaar) en een slagtand.
Dan volgt de wandeling in de buurt, een paar kinderen nemen het voortouw en kunnen prima kaartlezen, geen tomtom nodig! En dan een slootje, spring je erover? Of niet? Of erin? Wessel kijkt of zijn laarzen hoog genoeg zijn.

Thijs kijkt rustig de kat uit de boom en waagt als eerste de sprong: perfect erover. En dan gaan er nog een heleboel! De lessen van Danny hebben hun vruchten afgeworpen, slechts een paar natte broeken, voeten, sokken, maar dat verhoogt de pret.


De bel voor het eten is gegaan, nasi, met kroepoek en het ruikt heerlijk!

Vanavond verhaal.
Slot: mooiste opmerking tot nu toe: wat is er veel natuur in Nederland!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina