Wijngaardstraat 50 bus 8Dovnload 20.68 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte20.68 Kb.
TREFPUNT KORTRIJK - Wijngaardstraat 50 bus 8

Infozitdagen : dins- en donderdag alleen voormiddag van 10 tot 11u

GSM: 0487/222112 - Inschrijvingen: BE59 0882 5580 1826

www.okrastadkortrijk.be

NIEUWSBRIEF - 13de Jg- nr 4 – Mei 2016
Erfenis,
Ik heb het kookboek van mijn mama geërfd. Het kookboek ziet er niet uit, maar ik dacht dat ik met het kookboek ook haar kookkunst zou erven. Het kookboek is een uitgave van KAV, de titel is: ’Koken voor elke dag’. De kaft, maar die was al gesneuveld voor ik het boek erfde was vroeger rood. Daarop stonden witte poppetjes die aan het koken waren, de ene waren aan het roeren in een grote kom en de anderen waren aan het proeven met een grote lepel. Het boek dat ik erfde bestaat uit enkele losse stukken die genaaid zijn met witte draad. In de inleiding van het kookboek staat: ‘Bij de tweede uitgave van dit zo nuttig boek over onze dagelijkse keuken past een woordje inleiding. De

10 000 boeken van de eerste uitgave waren al na 10 maanden uitverkocht. In 1950 was dit een waar succes . Ik bewaar de stukken boek met respect samen in een plastic zakje.

Dat boek erven is goed gelukt, maar die kookkunst, daar valt nog wat aan te schaven. Ik kook graag en ik kook elke dag met verse groenten uit de tuin, maar aan de kookkunst van mijn moeder, daar kan ik niet aan. Soms, heel uitzonderlijk, zeggen de kinderen: ‘Mama, die soep is bijna zo lekker als die van oma Lieve!’ Dat is het grootste compliment die ik kan krijgen. Soep die bijna zo lekker is als die van mijn moeder, ik ben op goeie weg.

Met het erven van het kookboek had ik ook gehoopt om het geheim te ontdekken achter de lekkerste pudding met koekjes. Haar pudding was zo luchtig en lekker. Niet te zoet, niet te slap of niet te stevig. De vanillepudding was heerlijk. Als er bezoek aangekondigd was maakte mijn mama veel pudding klaar. De kinderen deden hun best, maar ook de schoonzonen waren dol op de pudding met koekjes. Let op, ze vertelde pas dat er pudding in de kelder stond als iedereen voldoende gegeten had. Het dessert was: pudding met koekjes in lichtbruine glazen schaaltjes.

Onlangs zijn we met OKRA naar de kringloopwinkel geweest. Na het bezoek achter de schermen was er tijd om even rond te neuzen in de winkel. Ik liep langs de kookboeken, en wat zag ik daar staan? Het kookboek: ’Koken voor elke dag’ met de rode kaft vol witte poppetjes. Mijn dag kon niet stuk. Voor de kringwinkel prijs van 4€ heb ik nu de zesde uitgave uitgegeven op 15 mei 1959. Mijn oude boek krijgt nu gezelschap van een recent exemplaar.
Martine Vandenbussche

Voorzitter OkraDonderdag 12 mei: Leesclub in de Zonnewijzer om 14.30 uur

‘De laatste sterft’ Terry Gerritsen


Donderdag 19 mei: Fietsen naar Gullegem + Grote fietstocht

Verzamelen aan ST; Elisabethkerk om 14u00. Gelieve vooraf te verwittigen.

Net zoals met het wandelen proberen we de fietstochten te ontdubbelen. We voorzien een tocht aan een matig tempo voor de fietsers die er even op uit willen in groep (max. 30 km) en voor de sportieve fietsers een tocht van minstens 40 km. Wij vragen voor de beide fietstochten vooraf in te schrijven en dit ten laatste op 17 mei. Er kan aan de start toch nog altijd eentje bij!

Vrijdag 27 mei 2016: treinuitstap naar Aalst

De Aalsterse ‘Ajuinen’ verwelkomen ons graag in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Aalst is een pittige stad met veel gezichten: oude gebouwen, nieuwe architectuur, historische figuren, hippe festivals en ook een winkelstad. Het is een stad waar de mensen trots zijn op hun Grote Markt en op hun historische helden zoals priester Daens, Louis Paul Boon, Dirk Martens en Valerius De Saedeleer. Het is een stad met een rijke geschiedenis en dat ontdekken we op deze daguitstap.

We verzamelen in het station van Kortrijk om 8.40 uur. Als we aankomen in Aalst genieten we eerst van een kopje koffie. Dan volgt een stadswandeling onder leiding van een plaatselijke gids. Het middagmaal zal smaken in een bekend Aalsters restaurant. In de namiddag zijn er een aantal keuze-activiteiten voorzien. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen.
Voor het middagmaal is er keuze tussen 2 menu’s:

Menu 1: tartaar van zalm met een coulis van bieslook en toast

gefarceerde hoevekip met tomaat en mozzarella en verse tagliatelle

huisbereide rijstpap met bruine suiker

Menu 2: Aalsterse ajuinsoep met kaas en croutons

Schartongreepjes op Normandische wijze met aardappelpuree

Aalsterse vlaaien
Praktisch: Prijs: Wie gratis reist met de trein betaalt € 30, plussers betalen € 30 en kopen zelf een seniorenticket van € 6, -65 jarigen betalen € 44 (treinreis: 2 ritjes op de railpass inbegrepen) De inschrijvingen worden afgesloten als er 50 deelnemers zijn

Deel uw keuze van het menu mee bij uw inschrijving: b.v. menu 1 of menu 2

Uw inschrijving is pas geldig na betaling (liefst overschrijving) van het te betalen bedrag.
Vrijdag 3 juni en 10 juni: KUBB INITIATIE

Gratis KUBB initiatie om 14u 30. Verzamelen aan de cafetaria van het WZC St. Vincentius, Groeningelaan (begijnhofpark). Iedereen is welkom maar gelieve vooraf in te schrijven tegen 29 mei a.s.Donderdag 16 juni: Fietsen naar de ijshoeve in St. Denijs + grote fietstocht

Verzamelen aan de St. Elisabethkerk om 14u00.Gelieve te verwittigen als u deelneemt. Fietstocht gratis


Dinsdag 28 juni: TREINUITSTAP naar Dendermonde:

Ros Beiaardstad

Dendermonde ontdekken is een unieke ervaring! Na een korte wandeling van het station naar de Grote Markt ontdekken we samen met onze gids reeds enkele gebouwen en monumenten. Er is even tijd voor koffie en een boterkoek… en dan bezoeken wij op de Grote Markt het stadhuis, een prachtig pareltje van Vlaamse middeleeuwse bouwkunst. In de namiddag na het middagmaal staat op het programma het bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die talrijke kunstschatten bevat, o.a. een romaanse doopvont en een schilderij van A. Van Dyck. We worden in de kerk getrakteerd op een mini orgelconcertje! We zijn nu op de terugweg naar het station maar springen onderweg nog even binnen in het Sint-Alexius begijnhof waar een klein huisje werd heringericht als een 19de eeuwse begijnenwoning. Het station wenkt maar we maken nog even tijd om wat uit te blazen bij een koffietje!

Deze treinuitstap gaat door op dinsdag 28 juni. We verzamelen aan het station te Kortrijk om 8.40 uur. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen; alles ligt op wandelafstand. De inschrijvingen worden afgesloten als er maximum 35 deelnemers zijn en ten laatste op 21 juni!

En de prijs? Wie gratis reist met de trein betaalt € 33,

+ 65 jarigen betalen € 33 en kopen zelf een seniorenbiljet in het station

– 65 jarigen betalen € 47 (treinreis inbegrepen). Je bent ingeschreven als je hebt betaald!


Zaterdag 2 juli: Groot Familiefeest met kinderen en kleinkinderen om 14 uur op speelplein De Warande in Heule Watermolen – Zie afzonderlijke uitnodiging.

Schrijf nu al in met heel de familie, het zal leuk zijn.


ANDERE ACTIVITEITEN
Woensdag 11 mei: Regiowandeling te Waregem

Afstanden 4 - 8 – 12 km. Je kan vrij starten voor deze uitgepijlde wandelingen tussen 13u30 en 14u00 – Parochiezaal Gaverke, Zeswegenstraat 123 – Contact: Martin Derijcke – 056/601694


Maandag 23 mei: Dagwandeling regio Dadizele

Start station Menen – Contact: Henriette Vanrijckeghem – 056/501308


Walk in” 8 juni : nu inschrijven!!

Wat? Een uniek, onuitgegeven wandelevenement waar zowat alle wandeldisciplines aan bod komen tussen 10u en 17u.

(Zoals vroeger: Toeren in de Moeren, maar nog beter!)Waar? domein Puyenbroeck te Wachtebeke

Alles wat maar iets te maken heeft met wandelen kan je daar ontdekken. GPS-geocaching, kunstwandeling, wandel zoektocht, patroon stappen, natuur wandelingen, dagtocht en veel meer…


Prijs : € 7 , met busvervoer 7 + 15 = 22 €

In de prijs zijn inbegrepen soep, pannenkoek, programmaboekje, goodiebag met o.a. OKRA-sport aandenken en peperkoek. Inschrijven voor 13 mei


Donderdag 4 augustus om 14 uur in Kursaal Oostende. Speciale Okra show DIRTY DANCING. Inschrijven ten laatste op 31 mei.

Okra prijs 40 €


Voor de Bestuursleden

Woensdag 1 juni om 14 uur: bestuursvergadering in Vincentius, magazines ophalen na de vergadering met Francine.
Woensdag 29 juni om 9.30 uur: bestuursvergadering in Vincentius en daarna dagschotel met het Okra bestuur en de partners. De uitnodiging volgt nog. Er zal een kleine bijdrage gevraagd worden.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina