Willy deville and the mink deville bandDovnload 6.84 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte6.84 Kb.
WILLY DEVILLE AND THE MINK DEVILLE BAND

16 februari • AB Brussel


Om 20:15U. was het aan Mark Newman om het voorprogramma te verzorgen. Deze New Yorker speelt ook in de band van Willy Deville. In zijn eentje bracht hij 6 nummers. Ondanks dat het publiek op Willy zat te wachten, kon hij het publiek toch bekoren met zijn krachtige stem en humor. Zijn sterkste nummers waren ‘Mean Season’ en ‘Must Be A Pony’ op akoestische gitaar en ‘Dean Man’s Shoes’ en ‘So, So Cynical’ op slide gitaar.
Om 21 betrad de Mink DeVille band het podium en openden met een opgewekte latino intro.

Daarna was het aan icoon Willy DeVille om het podium te bezetten. Tijdens zijn vorige passage zag hij er als een indiaan uit (inclusief hanenkam). Vanavond zag hij er met zijn zwarte fluwelen lange jas, daime zwarte broek en wit hemd uit als Captain Hook. Meer dan 20 jaar verslaving hebben zijn gezicht getekend en zijn geheugen aangetast, maar zijn stem is nog steeds intact. Het eerste gedeelde van de set bestond uit ‘So, So Real’, ‘Spanish Stroll’, ‘Chieva’ ‘Been There, Done That’, ‘White Trash Girl’ en ‘Muddy Waters Rose Out Of The Mississippi Mud’.


Pas vanaf het 10e nummer krijgt de red bull drinkende Willy vleugels. Hij doet zijn lange jas uit, en schakelde een versnelling hoger met ‘Demasiado Corazon’. Het feestje wordt vervolgd met de Elvis klassieker ‘Heartbreak Hotel’, ‘Italian Shoes’ ‘Hey Joe’ en ‘Savoir Faire’. Het laatste nummer was een bloedmooie versie van Gilbert Becaud’s ‘Let It Be Me’ waar enkel Willy en zijn pianist op het podium stonden.
De concertreeks waar dit optreden deel van uitmaakt is de ‘Pistola Tour’. Verbazend dat van het sterke nieuwe album ‘Pistola’ maar 2 nummers werden gespeeld. Maar de fans waren tevreden met zijn greatest hits set, aangevuld met nummers van het uit 2004 verschenen ‘Crown Jane Alley’. Het zware leven van Willy heeft er voor gezorgd dat hij een teksboek op staander nodig heeft om zijn songs te zingen. Niettemin blijft hij een charismatische frontman met een indrukwekend oeuvre, die een unieke sfeer op het podium weet op te roepen. Een soort magie die weinig artiesten is gegeven...

Kris Vermeulen + © foto’s.


Line up:
Willy DeVille

Zang, gitaar, harmonica


Darin Brown

Piano, zang


Mark Newman

Gitaar, zang


Bob Curiano

Bas, zang


Boris Kinberg

Percussie


Shawn Murray

Drums, zang


Dorene en Yadonna Wise

AchtergrondkoorDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina