Wo 8 juli verplaatst naar ma 6 juli en di 7Dovnload 0.5 Mb.
Pagina1/10
Datum22.07.2016
Grootte0.5 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

jazz | ingelast (wo 8 juli verplaatst naar ma 6 juli)

ma 6 juli en di 7 | try-outs | 20.30 blauwe zaal

Hans Teeuwen Zingt! (nieuw repertoire) | Hans Teeuwen

Hans Teeuwen heeft bewezen dat zijn carrièreswitch van cabaretier naar jazz-zanger bijzonder geslaagd is. Hans Teeuwen en zijn all-star begeleidingsband, ontvingen lovende kritieken voor zijn overrompelende optredens in theaters, clubs en festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival in Ahoy. Komend seizoen krijgt deze successtory een vervolg: een nieuwe reeks optredens met een nieuw repertoire.

Hans Teeuwen brengt klassiekers uit het zogenoemde Great American Songbook, oftewel het werk van artiesten als Frank Sinatra, Cole Porter en Ray Charles, opnieuw tot leven. Daarnaast voegt Hans Teeuwen meer en meer eigen geschreven nummers toe aan dit repertoire, waaronder het nummer 'Baseball Bat'; de Engelstalige versie van het welbekende liedje 'Snelkookpan' en ‘Dr. Hemmington’, een lied uit zijn Engelstalige stand up show.

Hans Teeuwen wordt begeleid door een kwintet bestaande uit de crème de la crème van jonge Nederlandse jazzmusici. Op gitaar Jesse van Ruller; al in 1995 winnaar van de Thelonious Monk Competition in Washington; bracht inmiddels vele eigen cd's uit, van New York tot Japan. Op altsax Benjamin Herman; in 2006 winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs, in 2008 winnaar van de Edison Award, en eigenaar van een complete prijzenkast met zijn New Cool Collective. Op piano Ruben Hein; studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, is tevens lid van Pete Philly & Perquisite en werkt aan zijn eigen album. Op bas Kasper Kalf; speelt (inter)nationaal met diverse ensembles, zoals Pete Philly & Perquisite, Monsieur Dubois en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. En op drums Joost Kroon; afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met een 10 Cum Laude, speelt in de band Kane, en is vast lid van het New Cool Collective.

Website: www.hansteeuwen.tv


toneel

do 28 augustus | 19.00 uur rode zaal

De geschiedenis van de familie Avenier 1 / 2 | Het toneel speelt

‘De ontdekking van de wereld’ (deel 1) speelt op oudejaarsavond 1955. In hun winkel moet Jan van zijn vrouw alle openstaande rekeningen innen. In het café aan de overkant van de straat zijn jazzmuzikanten komen binnenwaaien, op weg naar Parijs maar gestrand door autopech. Jazz, existentialisme en negers; opwindend, een beetje raar maar vooral magisch. Als de klok twaalf uur slaat, zingt de familie Avenier het Wilhelmus, begeleid door een grammofoonplaat.

‘De ontdekking van de ziel’ (deel 2) speelt in 1970. De Nederlandse samenleving is veranderd. Het popfestival Kralingen is aan de gang. De meeste buurtkruideniers hebben het verloren van de grote supermarkten. De NVSH (Nederlandse Vereniging voor Sexuele Hervorming) geeft druk bezochte cursussen in vrijen; partnerruil is iets wat je op z'n minst één keertje geprobeerd moet hebben. De samenleving emancipeert en polariseert en de familie Avenier probeert het spoor niet bijster te raken.

€ 29,50 inclusief pauzehapje en drankje


toneel

vr 29 augustus | 19.00 rode zaal

De geschiedenis van de familie Avenier 3 / 4 | Het toneel speelt

In deel 3 is het inmiddels 1985. Op de camping heeft een aantal familieleden een vaste standplaats met daarop een mooie stacaravan. Mohammed is teruggegaan naar Marokko, Bert werkt in de politiek en Janus heeft de handel in aandelen ontdekt. Anneke is getrouwd met de oom van Mohammed. Ze hebben net een baby gekregen. Het gaat de familie financieel voor de wind. Maar er klopt iets niet.

Deel 4, het slot van de familiegeschiedenis, speelt in het jaar 2000. Rita zit in het verpleegtehuis en de familie komt op nieuwjaarsdag langs. Rita verkeert voor het grootste deel van de tijd in haar eigen wereld. Soms verwart ze tijden en mensen. De geschiedenis van de familie Avenier wordt opnieuw geschreven.
Tekst: Maria Goos, regie: Jaap Spijkers. Spel: Marisa van Eyle, Peter Blok, Marcel Hensema, Khaldoun Elmecky, Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen, Tjitske Reidinga, Fockeline Ouwerkerk, Guy Clemens, Thomas Cammaert, Sarah Jonker en Nasrdin Dchar.

€ 29,50 inclusief pauzehapje en drankje


verkoop is reeds gestart
september
dans

do 18, vr 19 september | 20.30 uur blauwe zaal

Strauss is COOL, Vivaldi ROCKS…. and we MOVE! 12+ | De KISS moves

Strauss is COOL!, Vivaldi ROCKS! …and we MOVE’ bestaat uit drie delen. De dansers van de KISS moves presenteren een battle tussen dansvormen, culturen, en leeftijden. Uit die strijd en disharmonie ontwikkelen zich geleidelijk samenwerking en fusion. Door de toegankelijke fusionstijl en doordat de uitvoerende dansers leeftijdsgenoten zijn van de beoogde doelgroep is Strauss is COOL! een prikkelende voorstelling zowel voor de jongeren 12+, die alleen vertrouwd zijn met hip-hop of streetdance, maar ook voor een volwassen publiek die gewend zijn aan klassiek ballet en moderne dans! De muziek in deze voorstelling varieert tussen, klassiek, pop rock.

De KISS moves is een jong, ambitieus dansgezelschap onder leiding van choreografe en danseres Dorottya Kiss ( Boedapest 1980), dat bol staat van het enthousiasme voor dans, gaten vult in de gevestigde danswegen en bruggen bouwt tussen moderne en jazzdans, volksdans, klassiek ballet en commerciële dans zoals salsa en hiphop. Die fusion resulteert in een originele bewegingstaal op niveau, aantrekkelijk voor een breed publiek van jong tot oud. De voorstelling is een co-productie tussen de JUNIOR en Professional de KISS moves dansgezelschap. De ontmoeting tussen de semiprofessionele en professionele dansers gebeurt op een speelse, grappige manier en stimuleert jongeren om zelf actief met dans bezig te zijn.

Artistieke leiding: Dorottya Kiss, producent: Hans Schamlé/Dance Unit.

try-out € 11,50

première € 14,50
musical

za 20 september | 20.15 uur rode zaal

Vijf jaar met jou | Birgit Schuurman & Jim de Groot e.a.

De musical ‘Vijf jaar met jou’ (The Last 5 Years) vertelt het verhaal van Jona (Jim de Groot) en Sanne (Birgit Schuurman). Samen zingen ze over hun op de klippen gelopen relatie. Sanne probeert carrière te maken als actrice, Jona als schrijver. Zij vertelt terug, beginnend bij het moment dat ze alleen achter bleef, hij vooruit – vanaf het moment dat hij haar zag. Met indringende live muziek met jazz–, blues– en soulinvloeden. De nummers zijn geschreven door Jason Robert Brown en vertaald door Allard Blom. Met driekoppige band. Regie: Maarten Mourik.

€ 21,–
cabaret | 2e seizoen

za 20, zo 21 september | 20.30 uur blauwe zaal

Na de wedstrijd | Richard Groenendijk

‘Na de wedstrijd’ gaat over winst en verlies, opgeven of doorgaan en gemiste kansen. Groenendijk is een begenadigd verteller. Hij is snel, adrem, komisch, ontroerend en ontwapenend. Bovendien beschikt hij over een van de mooiste zangstemmen uit het Nederlandse kleinkunstcircuit. Over ‘Na de wedstrijd’ schreef de Telegraaf: ‘Groenendijk laat zien dat hij veel meer is dan een gezellige lolbroek, dat hij niet alleen hoeft te behagen, maar dat hij ook kan ontroeren. En dan heeft hij ook nog een gezonde dosis zelfspot. Kortom, alle ingrediënten voor een goed programma’.

€ 18,50
familievoorstelling

zo 28 september | 14.30 uur blauwe zaal

De dromendief 6+ | Hakim

De dromendief kan dromen van heel ver opspeuren met zijn Dromoscoop. Met zijn dromenzuiger zuigt hij de dromen van de kinderen leeg. Hij droomt die dromen zelf op om jong te blijven. Op een dag steelt de dromendief de dromen van de zoon van een uitvinder. Als de uitvinder merkt dat zijn kind geen dromen meer heeft, probeert hij erachter te komen wie dat heeft gedaan. Maar dat is geen gemakkelijke klus... ‘De Dromendief' van meesterverteller Hakim Traïdia is één en al avontuur met fantasie, muziek en humor.

tot 12 jaar € 13,50

volwassenen € 16,50


literair theater

ma 29 september | 20.15 uur rode zaal

Hard gras on tour | Mathijs van Nieuwkerk, Henk Spaan, Hugo Borst e.a.

Hard Gras, hét literaire voetbaltijdschrift, gaat over meer dan voetbal alleen. De verhalen en gedichten zitten vol tragedie. Ze gaan over helden, maar ook over verlies, teleurstelling en macht. De voetbalwereld is een verhevigde afspiegeling van het echte leven. Mede daarom is ‘Hard Gras On Tour’ een avond die niet alleen de voetballiefhebbers zal aanspreken. In een wisselende bezetting van topschrijvers (Spaan, Borst, Van Nieuwkerk, Thomése, Koch, Van Roosmalen en Anna Enquist) en verhalenvertellers staat het Hard Gras–team garant voor een enerverende 90 minuten zonder verlenging.

€ 22,50
oktober
cabaret

vr 03 oktober | 20.30 uur blauwe zaal

Status aparte | Murth Mossel

Iedereen heeft iets nodig, iemand nodig... Binnen Het Grote Geheel waar we allemaal deel van uitmaken, zijn velen van ons op zoek naar zelfstandigheid, onafhankelijkheid....zo ook Murth Mossel.

Nadat hij met het collectief Comedy Train al menig theater heeft bezocht, en met collega comedian Roué Verveer in een dubbelprogramma heeft gestaan, voelde Murth de behoefte om nu in z'n eentje

avondvullend te gaan, onafhankelijk. ... maar ja... hoe onafhankelijk ben je als je nog steeds publiek nodig hebt?

€ 16,50
familievoorstelling

za 04 première, zo 05 oktober | 14.30 uur rode zaal

Het grote Terra POPconcert 4+ | Theater Terra

Al ruim dertig jaar brengt Theater Terra unieke poppenvoorstellingen in het theater. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert verrassend komische en ontroerende situaties. Omdat het tijd is voor een feestje brengen Kleine Ezel, Muis, Dolfje Weerwolfje en natuurlijk Kikker met al hun vriendjes ‘Het Grote Terra POPconcert’. Ze kijken terug naar alle avonturen, maar geven ook een preview van de nieuwe voorstelling ‘Kikker en zijn vriendjes’. En meezingen mag!

tot 12 jaar € 14,50

volwassenen € 16,50

AUB 5 oktober
muziek première

za 04 oktober | 20.30 uur blauwe zaal

True to my soul | Dewi

Sinds haar opvallende verschijning in Idols 2002 is Dewi uitgegroeid tot een volwassen zangeres met een uitdagend repertoire. In haar nieuwe theatertournee ‘True To My Soul’, reist ze langs de muzikale genres die haar het meest aan het hart liggen: blues, warme soul en funk. Met haar vocale power en doorleefde repertoire maakt Dewi duidelijk dat ze tot de top van de Nederlandse zangtalenten behoort. Zang: Dewi, gitaar: Bart Oostindië, drums: Sjoert Rutten, toetsen: Mike Roelofs.

€ 19,–
muziek 2e seizoen

zo 05 oktober | 16.00 uur blauwe zaal

Masterclass | Theo Nijland

Theo Nijland relativeert op hilarische wijze de zwarte gedachtes die hem plagen. Soms in monologen, meestal met liedjes. In zijn gloedvolle nieuwe repertoire toont hij zich meer dan ooit de meester van het metier. Dat hij het tussen neus en lippen door waarschijnlijk niet zal kunnen laten de vloer aan te vegen met andermans artistiek gefröbel, ach... daar is het een masterclass voor. De Volkskrant: ‘Zijn eigen nummers zijn poëtisch en komisch dankzij hun tegendraadsheid. Nijland heeft een prachtstem. Of hij nu zingt of spreekt: deze man moet worden gehoord.’ Regie: Daniël Samkalden.

€ 17,50
cabaret 3e seizoen

ma 06 oktober | 20.15 uur rode zaal

Opdat ik niet vergeet | Marc–Marie Huijbregts

In het TV programma ‘De Wereld Draait Door’ is hij de lustig babbelende sidekick, maar op het podium draait alles om hem en komt hij het beste tot zijn recht. Daar kan hij in alle openheid vertellen wat hem bezighoudt en de avonden beleven met zijn publiek. Marc–Marie Huijbregts verleidt en daagt uit, maakt vrolijke opmerkingen en vileine sneren, verovert en geeft zich over. Omdat we vorig seizoen weer een heleboel mensen moesten teleurstellen, nu voor de derde keer!

€ 25,50
jeugd première

wo 08 oktober | 14.30 uur blauwe zaal première

Van hier en daar naar ergens en terug 4+ | Samba Salad

Merel is een buitenbeentje, stout, opstandig en avontuurlijk. Op een dag zit ze aan de ontbijttafel weg te dromen. Het lijkt haar een geweldig idee om te verdwalen! Maar hoe doe je dat en waar moet je heen? Al spelend en zingend dwaalt Merel in een betoverend en telkens wisselend muzikaal landschap met flamenco–, jazz–, Caribische– en Braziliaanse muziekstijlen. Vol herkenbare, spannende en humoristische momenten met aanstekelijke liedjes en spannende ontmoetingen. Met: Maya en Herman Link, Rita Iny e.v.a.

€ 6,50
cabaret 2e seizoen

vr 10 oktober | 20.15 uur rode zaal

Worst | Joep Onderdelinden

In ‘Worst’ wisselen de hilarische anekdotes, de fysieke uitspattingen en poëtische momenten elkaar in energiek tempo af. Onderdelinden is een goed acteur en een verhalenverteller van de beste soort. Niemand heeft zoveel verbeeldingskracht als hij. De voorstelling is bruisend, absurd, origineel en muzikaal. Het publiek over ‘Worst: ‘Heel mijn mascara uitgelopen’, ‘Joep is een topdanser, hij beweegt delen van zijn lijf waarvan ik niet wist dat ze konden bewegen’, ‘Ik wil nog een keer! Er gebeurt zoveel’. Muziek: Raymund van Santen, begeleiding & regie: Margôt Ros, eindregie: Wil van der Meer.

€ 20,50
muziek

vr 10 oktober | 20.30 uur blauwe zaal

Veertig jaar verliefd | Lenny Kuhr

Voor haar jubileumalbum ‘Veertig jaar verliefd’ koos Lenny Kuhr de veertig mooiste (zelfgeschreven) liedjes uit haar oeuvre, die allemaal op hun eigen manier een stukje van haarzelf laten horen. Na twintig albums en vele honderden liedjes kijkt ze voor het eerst terug op haar rijke en gevarieerde leven. Tijdens dit intieme en sfeervolle theaterconcert doet ze een greep uit haar repertoire, van ‘De Troubadour’ – waarmee ze in 1969 het Eurovisie Songfestival won – tot het recente ‘Slaaplied voor Sam’.

€ 19,50
muziek

za 11 oktober | 20.15 uur rode zaal

Cor goes gipsy | Cor Bakker& The Rosenberg trio

Weinig muzikanten zijn zo veelzijdig als Cor Bakker. Bekend geworden als huispianist van Paul de Leeuw speelde hij met artiesten als Oleta Adams, Al Jarreau en Lionel Richie. Dit seizoen stort Bakker zich op de zigeunermuziek. En wie kan hem daarin beter begeleiden dan de absolute top op dit gebied: The Rosenberg Trio. Dat worden spannende duels tussen de snaren van drie gitaren en de vleugel. Verder sluiten fluitiste Ellen Helmus en multi–instrumentalist Christaan van Hemert aan. Kortom: swingen, heel hard swingen.

€ 26,50

AUB
kleinkunstza 11 oktober | 20.30 uur blauwe zaal

anne | anne van veen

Anne van Veen trad vorig seizoen voor het eerst op in de Nederlandse theaters. Dit seizoen gaat zij officieel in première, bijgestaan door haar vaste pianist Menno Theunissen. Haar liedjesprogramma bevat zowel eigen als bestaand repertoire. Anne is nieuwsgierig en kijkt soms te lang en te ver waardoor ze datgene ziet wat ze nou net níet wou zien. Zij balanceert tussen schijn en werkelijkheid en zegt met heel veel niks en met niks heel veel. ‘Het is niet moeilijk te geloven dat wat Anne zingt, uit haar tenen komt’ (De Gelderlander).

€ 17,-
DANSWEEK 2008

zo 12 oktober | 16.00 uur blauwe zaal

Hartstocht 14+ | Danstheater Aya

De danstheatervoorstelling ‘Hartstocht’ volgt de belevenissen van een meisje met een zwak hart. Een horloge waarschuwt haar bij te grote opwinding. Soms zou ze haar oren willen dichtstoppen, want ze houdt krank–zin–nig veel van een jongen. Maar als ze té opgewonden raakt, kan ze eraan sterven. Een rauwe en breekbare love story over de hartbrekende keuze tussen leven & liefde. Twee acteurs en twee dansers zoeken naar de maximale beats per minute. Choreografie en regie: Wies Bloemen, muziek: Dennis van Tilburg, tekst: Dimitri Leue, dans en spel: Bram Gerrits, Gwen Langenberg, Ilse Ott, Chérif Zaouali.

€ 8,-
DANSWEEK 2008

zo 12 oktober | 20.15 uur rode zaal

A theatrical experience | The movement

‘The Movement’ (New York City) is als enige in zijn soort een spectaculaire theaterbelevenis: innovatief en uniek. In deze nieuwe productie komen alle verschillende stijlen en elementen van de hiphop en zijn cultuur aan bod, zoals popping, locking en breaking. De scherpe rapteksten nemen je mee naar de straten en het dagelijkse leven van New York City. Door de bruisende, onsterfelijke energie van de castleden zit het publiek de hele show dansend in zijn stoel. Met een DJ, vocale percussie en nog veel meer … Na afloop dansen met DJ.

€ 24,-
literair ingelast

di 14 oktober | 20.30 blauwe zaal

Schrijversontmoetingen | Lezing door Arthur Japin

Arthur Japin (1956) verruilde zijn loopbaan als acteur voor die van auteur. Hij schreef diverse korte verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms en debuteerde in 1996 met de verhalenbundel ‘Magonische verhalen’. Maar bij het grote publiek brak hij door met de roman ‘De zwarte met het witte hart’. Het verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Zijn kracht ligt bij het schrijven van historische romans waarvoor hij zich uitvoerig documenteert. Een ander voorbeeld hiervan is ‘Een schitterend gebrek’. Voor deze roman die een aspect uit het leven van Casanova belicht ontving hij de Libris Literatuurprijs. Vorig jaar verscheen ‘De overgave’; het op historische feiten gebaseerde, aangrijpende verhaal van een pioniersvrouw die in het gevecht om haar kinderen en kleinkinderen uiteindelijk het machtigste wapen moet leren hanteren: vergeving. Deze lezing wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Island Bookstore en Theater de Meervaart.

Toegang: € 15,- met OBA-pas (openbare bibliotheek) of stadspas € 10,-
show

wo 15 oktober | 20.15 uur rode zaal

Ragùs – the show | 10th anniversary tour

De reden voor de populariteit van ‘Ragùs’ is dat er veel meer geboden wordt dan de fenomenale Ierse dans. ‘Ragùs’ is authentiek en maakt géén gebruik van muziektapes. Door de aanwezigheid van een volwaardige liveband kunnen solo– en groepsdansen worden afgewisseld met opzwepende jigs en reels, sfeervolle ballads en storytelling, alles met een stevige dosis humor. De show is inmiddels tien jaar een succes, van Las Vegas tot Sydney en van Tokyo tot Kaapstad. Dat wordt gevierd met ‘10th Anniversary Tour’. Na ‘Lord of the Dance’ en ‘Riverdance’ nu een verjaardagsfeest.

€ 30,50
cabaret 2e seizoen

vr 17 oktober | 20.30 uur blauwe zaal

Rechtstreeks sprankelend | Paul Haenen & Margreet Dolman

In een maatschappij waarin steeds meer mensen om aandacht schreeuwen, vormen de persoonlijke ervaringen van Paul Haenen, zijn politieke opvattingen en bevrijdende inzichten een oase van rust en oprechtheid. Dat geldt ook voor Margreet Dolman; met haar dertig jaar ervaring het langst lopende karakter uit de Nederlandse theaterhistorie. Als geen ander heeft ze de gave mensen uit een depressie te tillen. Allebei zullen ze met hun formidabel improvisatietalent inspelen op publiek en actualiteit. En natuurlijk komen dokter Valentijn en dominee Gremdaat weer op bezoek.

€ 20,50
show | uitverkocht

za 18 oktober | 20.15 uur rode zaal

Charlatans, a medicine show | Ashton Brothers

Voor de prijs van één ticket word je in ‘Charlatans, a medicine show’ getrakteerd op een bonte mix van clownerie, cabaret, acrobatiek, slapstick, rock&roll en goochelarijen waar een mens vrolijk van wordt. Deze derde avondvullende show is een unieke vorm van spectaculair, absurd en poëtisch totaaltheater, een radicale update van de aloude revue en het variété. De Volkskrant schreef erover : ‘Hilarisch is de sketch met cowboys en indianen…. hun paarden eigenlijk rolstoelen zijn en hun pistolen niettangen.’ Regie: Peter de Baan. Ashton Brothers: Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde.

€ 25,50
toneel | 2e seizoen

za 18 oktober | 20.30 uur blauwe zaal

Sleep, fuck and die | MGA (Jilesen & Jagdewsing)

De mannen van MGA hebben de dubieuze grens van 35+ bereikt. De hoogste tijd dus voor een verjongingskuur. Ze verleiden een aantrekkelijk jong stel om zich laveloos te voeden met hun jeugdigheid. ‘Sleep, Fuck and Die’ is een overgangsritueel van man terug naar jongen, verpakt in een cocktail van muziek, tekst en dans gebracht met de adrenaline van een popconcert. Door: Rixt Leddy (vervangt Eva Duijvestein), Anil Jagdewsing, Bas Jilesen, Sharla Sookha & Ralph Verhoef, tekst: Willem de Wolf, muziek: Jurgen Jaab, Anil Jagdewsing, video: Ania Harre, regieadviezen: Manja Topper, Dik Boutkan.

19.30 inleiding (gratis, apart bestellen)

€ 14,50
jeugd herfstvakantie premièrezo 19 oktober | 14.30 uur blauwe zaal

Luchtkastelen 4+ | Jeugddanstheater Plankenkoorts

‘Luchtkastelen’ is een voorstelling over dromen, verlangens en gemis. Als je je luchtkastelen maar hoog genoeg bouwt, verdwijnt de werkelijkheid vanzelf. Dromen gaan een eigen leven leiden en het onverwachte zweeft je tegemoet. Jeugddanstheater Plankenkoorts weet al ruim tien jaar hoe ze kinderen dansend naar huis kunnen laten gaan. Zonder woorden en moraal, maar met veel humor, spektakel, poëzie en volop ruimte voor de kinderfantasie. Choreografie: Katjoesja Siccama, dans: Caroline Bon of Katjoesja Siccama, Laura van Hal en Femke Luyckx.

€ 6,50
dans

zo 19 oktober | 16.00 uur rode zaal

Brave (nieuwe titel, nieuwe dansers, tekst ) (W)EDGE| Monique Duurvoort

‘Don’t push me cause I’m close’

(The Message – Grandmaster Flash)

In (W)EDGE zien we 8 krachtige individuen. Elke danser heeft zijn eigen achtergrond, van academisch geschoold tot hiphop en pop 'n lock. Hoe reageren zij op elkaar? Vormen ze een groep of ontstaat er een krachtmeting? Hoeveel durven ze van zichzelf te laten zien?

Choreografe Monique Duurvoort, winnares van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2007, is als geen ander in staat de theatrale zeggingskracht van urban dans op het podium te brengen.

Choreografie: Monique Duurvoort, dansers: Lynn Bartels, Melissa Ellberger, Caggie Gulum, Pawel Krupa, Junadry Leocaria, Jessica Marothy, Henry O'Tawiah, Raquel Tijsterman.www.dansateliers.nl

€ 13,50


persbericht:

Ballet meets urban

Urban dans is rijp voor het theater, volgens Monique Duurvoort. Dit aanstormend talent maakt met (W)EDGE een statement, waarin rauwe streetdance krachtig en kwetsbaar het hoofd biedt aan academische verfijning.

Monique Duurvoort danste jarenlang bij Het Nationale Ballet. Tegenwoordig is zij choreografe met een missie: urban dans als volwaardige dansvorm op de planken krijgen. Dat zij daar veel succes mee heeft, bewijst de Prijs van de Nederlandse Dansdagen die zij in 2007 ontving als beste talentvolle choreografe. De jury prees haar om “de manier waarop zij elementen uit het klassieke ballet vermengt met moderne dans, hiphop, breakdance en andere urban dansstijlen om zo een heel spannende, eigen en actuele dansstijl te ontwikkelen”.

Het prijzengeld van de Nederlandse Dansdagen stelde Monique in staat (W)EDGE te produceren, een cross-over dansvoorstelling waarin de grenzen tussen verschillende dansdisciplines verkend en soms overschreden worden. 8 dansers met een verschillende achtergrond – variërend van breakdance en pop ’n lock tot academische dans - verdiepen zich in de danstaal van de ander. Zij proberen elkaars bewegingen uit en verlaten hun eigen vertrouwde vocabulaire op zoek naar nieuwe ervaringen. Balancerend tussen samenspel en krachtmeting onderzoeken zij hoeveel kunnen zij van elkaar kunnen hebben.

(W)EDGE laat zien dat urban dans meer is dan macho b-boys en streetwise meiden, die elkaar aftroeven met uitdagende moves. Monique’s dansers zijn gedreven, talentvolle professionals, die meer in huis hebben dan het snelle spektakel. Zij vormen het verfrissende bewijs dat urban dans de weg heeft gevonden van de straat naar de theaterzaal.


jeugd | herfstvakantie 2e seizoen


  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina