Za 3 september: willemii-straat de opening vanaf 13. 00 uurDovnload 15.78 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte15.78 Kb.
Za 3 september: WILLEMII-STRAAT DE OPENING

Vanaf 13.00 uur.

 Na het succes van vorig seizoen opent De WillemII-straat het culturele seizoen weer tijdens ´WillemIIstraat De Opening´, een samenwerking van De NWE Vorst, Paradox,de bewoners en winkeliers van de WillemII-straat, Huis van de Wereld, Link, L’Avventura, Ruimte-X en andere instellingen huizend in en rondom de straat!

 Het programma bestaat uit allerlei activiteiten van winkeliers en bewoners, een lange catwalk die hoort bij het project Shopart, een bordes-act van Drieons/Ad van Iersel, muziek van Eefje de Visser en band, een kinderworkshop van De VorstBende, dans van Pia Meuthen, de nieuwe stadsdichter die zichzelf en anderen voorstelt bij Ruimte-X, muziek van Martin Fondse & Eric Vloeimans feat. Matangi Quartet, allerlei Tilburgse muzikanten op het buitenpodium van Paradox, circus in de straat en natuurlijk de wandelingen door de WillemIIStraat van L'Avventura. Huis van de Wereld tovert het Helga Deen plein om en De Nieuwe Wending opent haar nieuwe tentoonstelling in De NWE Vorst. Helemaal nieuw dit jaar is de Culturele Tippelzone. Wil je verder graag weten welke voorstellingen van De NWE Vorst van komend seizoen het beste bij jou passen? Kom dan speeddaten met onze programmeur!

Het programma bevat o.a.:

Kaldi Piaggio @ Kaldi
De lekkerste koffiedemonstratie van de straat is natuurlijk bij Kaldi!

Cup cake versieren @ Mugs & Muffins
Hmmmmm lekkerrrr! En mooi natuurlijk!

ShopArt 2011 @ De NWE Vorst & WillemII-straat
Stel je voor, een enorme catwalk dwars door de WillemIIstraat. Opvallende designers worden gekoppeld aan winkels in de buurt. In samenwerking met deze winkels zullen de ontwerpers tien outfits realiseren, een combinatie van hun eigen collectie en de collectie van de winkel. 'Collectie vs confectie'. De outfits worden gepresenteerd door een groep modellen in allerlei maten en vormen, vers geplukt van de straat.

Shopart is mede mogelijk gemaakt en onderdeel van Tilburg Textiles: www.tilburgtextiles.nlCulturele Tippelzone @ WillemII-straat
In de Culturele Tippelzone ervaar je één op één intiem genot met bijvoorbeeld een muzikant, verhalenverteller of dichter (met o.a. De Link, Huis van de wereld en Paradox). Ieder een eigen tentje en een eigen tarief!

Jazz @ Room 66
Room 66 trakteert ons op korte jazzoptredens.

Schilderen @ Pleïade
Jeannette Quakkelaar tekent uw persoonlijke buddha of godin

Kinderprogramma @ De Imme
Bij De Imme gaat Joyce Dielemans samen met kinderen de lekkerste cakejes versieren!

Uitmarkt Huis van de Wereld @ Kashbaplein (Helga Deentuin, hoek Willem II-st. met Telegraafstraat)

In de Helga Deentuin presenteert Huis van de Wereld haar activiteitenkalender met vooruitblikken en voorproefjes. We zien de demonstratie van Prima Toeti, het nieuwe toetje ontwikkeld door een team van 4 cateraars: Cookaholics, Sarban, Sweet Shirley en Mango’s. Daarnaast zien we in de kraam van COS twee tafeldames die info geven over duurzaam voedsel / Upperfair en over het project THuis in de Wereld: moeders en dochters. Op een klein podium treedt de band Arab Latino op. Arabisch muziek met Latino invloeden en Armeens en Grieks handjes. Met Ayoub Batal (Marokko), zang; Demis (Griekenland), bozoki; Hayko (Armenië), keyboard. Tenslotte presenteert Sweet Shirley een Surinaams-Nederlandse taartenpatisserie, gespecialiseerd in feesttaarten en cupgebakjes en MIDI geeft informatie over het Suikerfeest concert dat bij hen georganiseerd wordt om 19 uur.Hapjes @ The Grass Company
The Grass Company serveert de lekkerste kleine hapjes.

Live act @ Kras2
De act van Leonard & Jeroen vorig jaar was zó fijn, dat Kras2 naast lekker broodjes dit jaar weer een bijzondere act serveert.

Eefje de Visser & band @ Paradox
Deze singer-songwriter deed zeer goede zaken op Noorderslag, waar ze publiek charmeerde met een koekjestrommel en haar eigenzinnige popliedjes. Inmiddels grossiert ze in uitverkochte popzalen en staat ze op "De Grote Festivals". In 2009 won Eefje de Visser de Grote Prijs voor singer-songwriters, maar in die categorie laat ze zich niet opsluiten. Zowel haar teksten als haar arrangementen vertonen tegenwoordig sporen van een opvallende invloed: hiphop.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten: Academy for circus & performance art @ WillemII-straat
De tweede jaars van de circusacademie maken speciaal voor vandaag circusvoorstellingen op locatie o.l.v. Janice Slot!

Cirque du Platzak @ WillemII-straat
Cirque du Platzak presenteert hun muzikaal straatcircus ‘’Ville de Liquidites’’ waarin circus, theater en live muziek met een heuse woonwagen als decor op straffe wijze wordt gepresenteerd. Ruige feestfolk, jongleren, balanceren en acrobatiek door internationale jonge circusartiesten die het vak geleerd hebben op de circusopleiding.

Speeddaten met Anneke @ De NWE Vorst
Terwijl jij het achterste van je tong laat zien, maakt Anneke, programmeur van De NWE Vorst, een speciaal voorstellingspakketje op maat.

Stadsdichter @ Ruimte-X
De nieuwe stadsdichter stelt zichzelf en anderen voor in Ruimte-X!

De Nieuwe Wending @ De NWE Vorst
Zoals gebruikelijk opent kunstenaarscollectief De Nieuwe Wending op gepaste wijze haar nieuwe tentoonstelling. Deze is binnen in De NWE Vorst te zien, maar de openingsactiviteiten van De Nieuwe Wending laten zich meestal niet beperken tot één ruimte!

Muzikanten uit de Tilburgse jazzscene @ buitenpodium Paradox
Tilburg is een echte jazzstad en dat is te zien op het buitenpodium van Paradox met een keur aan Tilburgse jazzmusici.

Kinderworkshop De VorstBende @ De NWE Vorst en presentatie @ WillemIIstraat
De kinderclub van De NWE Vorst organiseert een introductieles voor kinderen die van theater, dans en avontuur houden!! Deze super gave kinderclub is voor iedereen van 6 t/m 12 jaar. Doe vandaag gratis mee en schrijf je daarna in. Dan ga je een seizoen vol avontuur tegemoet tijdens de VorstBende!


 

Danshuis Station Zuid/Pia Meuthen: SKIN @ De NWE Vorst
SKIN is de derde avondvullende voorstelling van Pia Meuthen bij Danshuis Station Zuid, waar ze huischoreograaf is. De voorstelling speelt zich af in een stedelijke omgeving, waar mensen dicht op elkaar leven, maar toch in anonimiteit kunnen wegzinken. Pia Meuthen verbeeldt deze ongrijpbare wereld aan de hand van vier personages: twee alleenstaande mannen en twee alleenstaande vrouwen. Zij verlangen naar de ontmoeting met de ander, naar écht contact. Maar wat is echt? SKIN is een eigentijdse, invoelbare en bij vlagen sensuele schets van het openbare, het vleselijke en het emotionele leven. Meeslepend, toegankelijk en herkenbaar.

Choreografie Pia Meuthen dans Andrea Beugger, Aurelie Camil, Miguel Fiol, Lucius Romeo-Fromm compositie Jeroen Strijbos


L'Avventura: Huiskamer- en winkelroutes @ WillemII-straat (startpunt en kaartverkoop @ De NWE Vorst)
Vanuit De NWE Vorst wandelen we langs huiskamers en winkels, waar je op verborgen plekjes unieke optredens kunt meemaken!


Testimoni: Martin Fondse & Eric Vloeimans feat. Matangi Quartet @ Paradox
Wat een seizoensopener! Op de eerste concertdag van het nieuwe seizoen staan de 2 lievelingen van het Nederlandse jazzpubliek samen o het podium samen met het onovertroffen Matangi Quartet. Componist Martin Fondse maakt al 10 jaar met trompettist Eric Vloeimans een aanstekelijke combinatie van jazz en klassieke muziek.

Het nieuwste muzikale project van de mannen heet Testimoni waarvoor Fondse op zijn grote liefde speelt: de vibrandoneon. Dit is een instrument dat er uitziet als de barokversie van de melodica (blaasinstrument met toetsen). Speciaal voor de vibrandoneon heeft Fondse een aantal nieuwe en expressieve composities geschreven. Het Matangi Quartet is voor deze gelegenheid toegevoegd aan het duo.


Drieons / Ad van Iersel @ De NWE Vorst
Drieons nodigt Ad van Iersel uit voor de seizoensopening. Ad doet ‘iets met klanken, iets met de jaarlijkse terugkeer, traditie. Niet uit ongeïnspireerdheid, maar uit de beleving van de terugkeer. De dictator evenwel heeft plaatsgemaakt voor een andere dictator.’

Speciale acties @ WillemIIstraat

Voor sommige bedrijven is het wat lastiger speciale activiteiten te organiseren. Zij zijn wel gewoon open en op veel plekken zijn er speciale acties of aanbiedingen!

 

NB: Het programma is tot het laatste moment aan veranderingen onderhevig. Check t.z.t. op www.denwevorst.nl of in de speciale folder het meest actuele programma!Bron: NWE Vorst
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina