Zetes produceert biometrisch visum voor Senegal en levert 66 vaste registratiestationsDovnload 14.33 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte14.33 Kb.


Zetes produceert biometrisch visum voor Senegal en levert 66 vaste registratiestations
Brussel – 23 mei 2013 - SNEDAI (Société Nationale d’Edition de Documents Administratifs et d’Identification du Sénégal) heeft de productie van het Senegalese biometrische visum aan Zetes toevertrouwd. Volgens het contract zal Zetes 66 vaste registratiestations leveren aan Senegalese ambassades, consulaten en grensposten. De onderneming staat ook in voor de consolidatie van de gegevens en de op biografische en biometrische gegevens gebaseerde AFIS-ontdubbeling (Automated Fingerprint Identification System). Het BOT-contract (Build, Operate & Transfer) loopt over een periode van vijf jaar. Zetes zal naar schatting 300.000 visums per jaar produceren.
De overeenkomst werd afgesloten in overeenstemming met het principe van visumreciprociteit, dat begin januari 2013 door de Senegalese autoriteiten werd aangekondigd. Zetes produceert de documenten volgens de voor Schengen-visums vereiste kwaliteitsnormen.
Geavanceerde geïntegreerde registratiestations

Ook de stations voor de registratie van de visumaanvragen worden door Zetes ontwikkeld en geproduceerd. Enkele van hun belangrijkste functies:  • Integratie van biografische, fotografische en biometrische (vingerafdrukken) registratie en de digitale handtekening in een enkel gebruiksvriendelijk station

  • Een stevig ontwerp en een hoge mate van flexibiliteit

  • Geoptimaliseerde autonomie voor zowel de burgers als de operators die de registratie verzorgen

  • Vlot onderhoud

  • Aangepaste functies voor de productie van documenten volgens de ICAO-normen (International Organization of Civil Aviation) 9303

Nadat de gegevens van de aanvragers geregistreerd zijn, worden ze in een enkele databank geconsolideerd en ontdubbeld met behulp van het AFIS-systeem (Automated Fingerprint Identification System). Vervolgens kan de operator het zelfklevende biometrische visum afdrukken dat in het paspoort wordt geplakt.
Onlinebestelling en -betaling

Zetes zal via zijn dochter FasTrace ook een onlinebetaaloplossing implementeren. Dit zal de aanvragers de mogelijkheid bieden om hun visum rechtstreeks op de website van SNEDAI te bestellen en te betalen.


Alain Wirtz, CEO van Zetes: "Wij zijn bijzonder opgetogen over deze bijkomende kans om met SNEDAI aan dit project te werken. Het geeft ons de mogelijk om eens te meer het complementaire karakter aan te tonen van de activiteiten van Zetes: onze in België gevestigde productievoorziening voor industriële identificatiemachines zal de registratiestations ontwikkelen en produceren, terwijl onze divisie FasTrace de oplossing voor onlineregistratie verzorgt. Dankzij onze volledige controle over de oplossing en de garantie van een hoge kwaliteit, kunnen wij onze klanten een echte meerwaarde leveren."

Senegal vult op die manier de lange lijst aan van referenties van de groep op het Afrikaanse continent, wat de reputatie van Zetes in People ID andermaal beklemtoont.


Het BOT-contract stelt de Senegalese overheid in staat de voor het project vereiste investeringen te beperken. Voor Zetes draagt dit type contract bij tot de financiële stabiliteit van de groep en vergroot het de zichtbaarheid met het oog op de inkomsten op lange termijn.
Voor meer informatie over het vaste registratiestation: : http://www.zetes.com/en/press-and-events/press-releases/2011/111018-photobooth

Voor fotomateriaal: www.newsenginepr.com/documents/newsroom/130523-zetes-industries.xml

-EINDE-
Voor meer informatie

         Zetes Corp PR – Sarah Dheedene – T +32 2 728 37 48 – E: sarah.dheedene@zetes.com

         NewsEngine PR – Kim Heylen, T +32 3 260 96 42, E: kim.heylen@newsenginepr.com  
Over Zetes

Zetes is een in identificatie- en mobiliteitsoplossingen gespecialiseerde internationale groep. De kern van onze activiteit bestaat erin het essentiële te verbinden: fysieke bewegingen en digitale flows, onze klanten en hun kritieke data, maar ook consumenten en bedrijven, burgers en regeringen. Door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën helpen we onze klanten hun snelheid, kwaliteit en accuraatheid te verbeteren, zodat ze aan de top van hun sector kunnen staan. Wij zijn hierdoor pionier en leider van onze markt.

 

De groep Zetes heeft haar hoofdkwartier in België en stelt meer dan 1000 personen te werk in zestien EMEA-landen. Zetes streeft naar een duurzame winst en groei; in 2012 bedroeg de geconsolideerde omzet € 214 miljoen. Meer informatie op: www.zetes.com


Over Zetes People ID

De People ID-divisie van Zetes levert overheden beveiligde oplossingen voor de correcte identificatie van hun bevolking, in lijn met de strengste internationale vereisten voor de uitgifte van documenten en de organisatie van democratische verkiezingen. Wij hebben meer dan tien jaar ervaring in de realisatie van gevoelige projecten voor regeringen en supranationale organisaties. De betrouwbaarheid van onze oplossingen gaat hand in hand met onze flexibiliteit en ons prestatievermogen. Dankzij deze benadering geven wij de burgers de beste garanties om hun identiteit te bewijzen en hun democratische rechten uit te oefenen.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina