Zeven ‘bijzondere’ Audi’s A1 bij gti-treffen Wörthersee Audi A1 in zeven thema’sDovnload 11.47 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte11.47 Kb.
Audi Public Relations

Mark Ogertschnig

Telefoon: +31 (0) 33 49 49 381

E-mail: public.relations@audi.nl
Zeven ‘bijzondere’ Audi’s A1 bij GTI-treffen Wörthersee


  • Audi A1 in zeven thema’s

  • Designpakketten met gebruikmaking van innovatieve folie

  • Publieksdebuut voor Audi R8 GT

  • Stand van 3.000 m2


Leusden, 12 mei 2010 – Audi presenteert tijdens het internationale GTI-treffen (12-15 mei) aan de Oostenrijkse Wörthersee zeven kleurrijke Audi’s A1 die elk een heel eigen thema uitbeelden. Het gaat om designideeën waarvoor gebruik is gemaakt van innovatieve plakfolie, speciale lakkleuren en diverse accessoires. Verder beleeft de snelle Audi R8 GT bij dit treffen zijn publieksdebuut.
‘De Audi A1 hoort thuis op dit GTI-treffen, waar individualisering sinds jaar en dag het centrale thema is. Dat thema zal ook voor toekomstige berijders van de Audi A1 een belangrijke rol spelen’, meent Stefan Sielaff, chef bij Audi Design. Samen met zijn team heeft hij de zeven thematische designs voor de Audi A1 ontwikkeld. Tijdens het GTI-treffen laten zij zien wat met plakfolie, speciale lakkleuren en optionele accessoires mogelijk is om de Audi A1 een zeer persoonlijk uiterlijk te geven.
Arjen Robben
Zo is er een Misanorode Audi A1 ‘FC Bayern’. Op het dak en de deuren prijkt rugnummer 10 van Arjen Robben, de Nederlandse sterspeler van FC Bayern. Op de motorkap staat het clublogo. Samen met de voor deze versie aangepaste bumpers, de aangepaste diffuser aan de achterkant en de dorpels in S Line-look is het een opvallende creatie.
Thema’s
Van een nog sportievere snit is de Audi A1 ‘competition kit’ met een ‘legends interior plus’-pakket. Deze versie is geïnspireerd op de rallyauto’s van Audi uit de jaren tachtig. De carrosserie heeft dan ook de witte (Amalfiwit) lakkleur van de Oerquattro en een rode front- en achterspoiler. Op de motorkap en de portieren staat het nummer 1. Ook het interieur doet door zijn kleurstelling denken aan dat van de Oerquattro. Het rallydesign tekent zich verder af op de middenconsole, de deurgrepen en de binnenspiegel.

De optiepakketten ‘competition kit legends interior’ en ‘competition kit legends interior plus’ zijn bij introductie af fabriek beschikbaar voor de Audi A1.

De themaversie ‘Follow Me’ is citroengeel gespoten, met tweekleurige velgen en op delen van de auto een plakfolie in schaakbordpatroon.

De Audi A1 ‘Hot Rod’ is matzwart en voorzien van luchtvering, waardoor de auto zeer laag bij de grond is te zetten. Hij heeft bijpassende stalen velgen en banden met een witte rand.

De Audi A1 ‘Pickerljäger’ oogt als een dienstauto van de politie van Wörthersee. Ook de Audi A1 ‘Wasserwacht’ is een knipoog naar de lokale reddingsdienst.

De Audi A1 ‘Fashion’ valt op door een ruitjespatroon op zowel de carrosserie als in het interieur. Fascinerend is het samenspel tussen matte en glanzende lak. De interface van het multimediasysteem start met flitsende lichten, op de vloer ligt rood tapijt.


Stand
Audi is voor de vierde keer aanwezig tijdens het internationale GTI-treffen in Reifnitz, aan de zuidkant van de Oostenrijkse Wörthersee. Het evenement trekt tienduizenden bezoekers uit diverse landen, onder wie inmiddels ook duizenden Audi-liefhebbers. De zeven kleurrijk uitgedoste Audi’s A1 staan op een stand van 3.000 m2 met 19 Audi-modellen. Behalve de Audi’s A1 staan er bijvoorbeeld ook de Audi RS5, de Audi TT Roadster, de Audi TT RS, de Audi R8 V10 Spyder en de Audi R8 GT, waarvan er maar 333 worden geproduceerd. De V10-motor van 5,2 liter van de R8 GT levert een vermogen van 412 kW (560 pk) en het gewicht is honderd kilo verlaagd ten opzichte van de ‘gewone’ Audi R8. Daardoor sprint deze GT in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/uur en haalt hij een topsnelheid van 320 km/uur.
Foto’s en andere persinformatie vindt u terug op http://www.ponpersportaal.nl
In Nederland heeft de consument keus uit 151 Audi-modellen met een groen label. Audi biedt bovendien meer dan 44 modellen met een gemiddelde CO2-uitoot van minder dan 140 g/km. Circa 90% van de nieuw verkochte Audi’s in Nederland heeft een groen label. Op dit moment heeft Audi 19 modellen die voor zakelijk rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina