Zin in film zin in een goede film?Dovnload 10.65 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte10.65 Kb.
ZIN IN FILM
Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook – ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan, hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met medekijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om je reacties te delen met anderen.


Philomena

Verenigd Koninkrijk,2013, Drama, 94 minuten, geregisseerd door Stephen Frears


met Judi Dench, Steve Coogan en Neve Gachev

Philomena Lee raakt als tiener in 1952 zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem. Wanneer ze Martin Sixsmith, een vermoeide, cynische journalist, ontmoet vertrekken ze samen naar Amerika om hem te zoeken.Een vertederende en verbijsterende road trip van een ongewoon stel waar je niet anders dan verliefd op kunt worden.


  • maandag 23 februari Oudewater,

  • donderdag 26 februari Woerden:

Nebraska

Verenigde Staten, 2013, Drama / Roadmovie, 115 minuten, geregisseerd door Alexander Payne


met Will Forte, Bruce Dern en Bob Odenkirk

Een alcoholistische vader denkt dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Zijn familie probeert hem er echter van te weerhouden om de lange reis van Montana naar Nebraska te maken om zijn prijs in ontvangst te nemen. Zijn zoon, die niet gelooft dat hij het winnende lot heeft, wordt hierdoor gedwongen om met hem mee te reizen en hem uit de problemen te houden. Tegelijkertijd heeft hij de kans om de band met zijn vader na jaren weer aan te halen.

Melancholiek meesterwerk. Bitterzoet, levensecht en ondanks alles opbeurend”

(de Volkskrant).


Deux Jours, Une Nuit

België / Italië / Frankrijk, 2014, Drama, 95 minuten, geregisseerd door Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne, met Marion Cotillard, Fabrizio Rongione en Olivier GourmetWat een briljant uitgangspunt: werkneemster Sandra is maanden overspannen thuisgebleven en wil weer gaan werken. Maar wat blijkt, terwijl ze weg was kwam het werk toch gewoon af, omdat de collega's een tandje hebben bijgezet. Als beloning krijgen die daarvoor een bonus van 1000 euro. En raakt Sandra haar baan kwijt. Ze heeft precies een weekend de tijd, de twee dagen en een nacht uit de titel, om haar collega's ervan te overtuigen af te zien van hun bonus, zodat zij haar baan kan houden. Opnieuw een intelligent en aangrijpend sociaal drama van de Waalse broers Jean-Pierre en Luc Dardenne, die meestal werken met niet-professionele acteurs, maar voor de moeilijke en complexe rol van Sandra aanklopten bij de Franse filmster Marion Cotillard.

Schitterend, meeslepend, bevlogen en aangrijpend meesterwerk” (Filmkrant)


ZIN IN FILM

AANVANG: 19.30 uur

* In Oudewater in de Ontmoetingskerk, Westsingel 2.

* In Woerden in het Parochiezaal, Rijnstraat 58.

Entree: € 5,00 per persoon per avond. Op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen.Wegens grote belangstelling VOORAF AANMELDEN:

voor Oudewater: vt@protgemoudewater.nl ,

voor Woerden: zininfilm@gmail.com of bij parochiesecretariaat 412817.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina