Zin in film zin in een goede film?Dovnload 10.27 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte10.27 Kb.
ZIN IN FILM
Zin in een goede film?

Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook – ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond.

De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan, hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met medekijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om je reacties te delen met anderen.

maandag 25 jan. Oudewater, woensdag 27 jan. Woerden

Still Alice

Verenigde Staten, 2014, Drama, 96 minuten, geregisseerd door Richard Glatzer en Wash Westmoreland, met Julianne Moore, Alec Baldwin en Kristen Stewart.


Alice Howland (Moore) is een 50-jarige docent taalkunde aan de Harvard-universiteit. Op het toppunt van haar carrière krijgt ze te maken met het verval van haar geheugen. Ze wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer

en moet als sterke onafhankelijke vrouw zien

om te gaan met de gevolgen van deze diagnose die haar leven drastisch zal veranderen.

Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

Julianne Moore won terecht de Oscar voor haar rol” (de Volkskrant)

maandag 29 febr. Oudewater, donderdag 18 febr. Woerden

Turist

Zweden, Frankrijk, Noorwegen, 2014, Drama / Komedie, 120 minuten, geregisseerd door Ruben Östlund, met Lisa Loven Kongsli, Johannes Kuhnke en Vincent Wettergren.


Wanneer een lawine zijn gezin dreigt te vermorzelen handelt de vader instinctief…

en rent hard weg. Östlund, die eerder confronterende films maakte als Involuntary (2008) en Play (2011), maakt het zijn personages bij voorkeur zo moeilijk mogelijk. En dus overleeft het gezin en moeten alle leden vervolgens in het reine zien te komen met vaders pijnlijke vluchtgedrag. Naast dit prikkelende gegeven valt er ook visueel veel te beleven. Östlund wist de lawine zo levens- bedreigend in beeld te brengen, dat je de vader bijna gaat begrijpen. Bijna.Turist gaat over heel gewone mensen, over de kijker, en behandelt dilemma's waar iedereen mee te maken kan krijgen. Wat doe je in levensgevaar? Red je het vege lijf of denk je aan anderen? Turist zindert en schrijnt en levert bovenal zeer goed drama op.


maandag 4 april Oudewater, woensdag 30 maart Woerden

Selma

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2014, Drama, 128 minuten, geregisseerd door Ava Du Vernay, met David Oyelowo, Tom Wilkinson en Carmen Ejogo


Selma vertelt het verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor alle mensen. Een gevaarlijke en angstaanjagende campagne met een epische protestmars in Selma (Alabama), die uiteindelijk leidde tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965.

Indrukwekkende eerste grote speelfilm over het leven van Martin Luther King.

Centraal staat de monumentale protestmars van Selma naar Montgomery in 1965, die president Lyndon B. Johnson ertoe dwong via de Voting Rights Act een einde te maken aan de ongelijkheid in stemrecht voor Afro-Amerikaanse kiezers.

ZIN IN FILM

AANVANG: 19.30 uur

* In Oudewater in de Ontmoetingskerk, Westsingel 2.

* In Woerden in de Parochiezaal, Rijnstraat 58.

Entree: € 5,00 per persoon per avond. Op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen.Wegens grote belangstelling VOORAF AANMELDEN:

voor Oudewater: vt@protgemoudewater.nl ,

voor Woerden: zininfilm@gmail.com of bij parochiesecretariaat 0348-203012.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina