Zomer in de Hermitage!Dovnload 25.04 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte25.04 Kb.
Zomer in de Hermitage!

In juni, juli en augustus kunt u in de spiksplinternieuwe Hermitage Amsterdam van alles verwachten. Naast bijzondere gezamenlijke evenementen met het Filmmuseum, de Uitmarkt en het Grachtenfestival komt er een doorlopende programmering met instaprondleidingen en bijzondere optredens. In het studiecentrum draait een Russisch filmprogramma en voor families zijn er speciale activiteiten, onder andere in de Hermitage voor Kinderen. Iedere woensdag is het museum tot 20.00 uur geopend.


De Hermitage Amsterdam opent met de tentoonstelling Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de 19de eeuw, die met ruim 1800 objecten van het moedermuseum in St.-Petersburg een van de grootste tentoonstellingen ooit in Nederland belooft te zijn.

Rondom deze bijzondere tentoonstelling wordt ieder seizoen een nieuw publieksprogramma samengesteld. Het programma van de zomer is vol vrolijke Russische noten: onder meer optredens van Russische koren, dans- en zangworkshops en familievoorstellingen. Bovendien staat ook het cursusaanbod van het najaar vermeld in dit programma, zodat u zich nu al kunt opgeven voor een introductiecursus Kunstgeschiedenis of een cursus Russische Taal en Cultuur.

Wilt u het programma viermaal per jaar toegestuurd krijgen: geef u op via www.hermitage.nl of meld u aan via seizoensprogramma@hermitage.nl
Witte Nacht aan de Amstel 20 en 21 juni 2009
Tijdens het openingsweekend van de Hermitage Amsterdam wordt het nooit écht donker. Van zaterdagochtend 20 juni 10.00 tot zondagavond 21 juni 17.00 uur is de Hermitage Amsterdam doorlopend toegankelijk voor museumliefhebbers en geïnteresseerde Amsterdammers. U kunt uren dwalen door de tentoonstelling en er zijn het gehele weekeinde workshops, feestelijke optredens en concerten. Bezoek het studiecentrum of een van de museumwinkels, geniet van de binnentuin onder de sterrenhemel of kom even binnen in Café-restaurant Neva. Beleef het mee tijdens het openingsweekend van de Hermitage Amsterdam.
Alle activiteiten tijdens de Witte Nacht zijn gratis toegankelijk voor tentoonstellingsbezoekers, met uitzondering van de workshop Dress the Empress.

Programma Witte Nacht
  • Workshop Dress the Empress

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni zijn er workshops in de Hermitage voor Kinderen. Deze workshops zijn voor alle leeftijden en starten ieder uur tussen 12.00 en 16.00 uur. De workshop start met een korte rondleiding door de tentoonstelling, waarna iedereen aan de slag gaat met het vormgeven van een aankleedpop in de stijl van de Russische hofpersonages. De informatiebalie in de entreefoyer is het verzamelpunt. Deelname op vertoon van workshopticket, verkrijgbaar aan de kassa van de Hermitage Amsterdam.
Kosten € 8,– (vaste prijs voor alle leeftijden, exclusief toegangsprijs tentoonstelling)

Starttijden 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 uur

Aanmelding op de dag zelf aan de kassa van de Hermitage Amsterdam
Kijk op www.hermitage.nl voor actuele informatie rondom de Witte Nacht-programmering


  • Verhaal op zaal

Bekende en onbekende vrienden van de Hermitage Amsterdam zullen tijdens het openingsweekend een verhaal op zaal houden over bijzondere objecten uit de tentoonstelling. Luister naar de persoonlijke toelichtingen op de hoogtepunten van de tentoonstelling van bijvoorbeeld journalist Alexander Munninghof en auteur Rascha Peper.


  • Muziek, dans en meer… Slavuj

Slavuj zingt onder leiding van Ivo Boswijk volksliederen uit het Slavische taalgebied. Het koor bestaat uit 22 krachtige stemmen. Koorzang wordt afgewisseld met solo's, duetten en kwartetten, waardoor elk lied een heel eigen klank krijgt.

Zaterdag 20 juni, 12.00 / 14.00 / 16.00 uur

Ca. 30 minuten

Locatie kerkzaal
  • Amsterdam Chamber Theatre - Voorstelling De Zigeuners van Aleksandr Poesjkin

Deze kleurrijke voorstelling laat de toeschouwer op speelse wijze kennismaken met het beroemde toneelstuk in verzen (in de Nederlandse vertaling) van Poesjkin, een romanticus met een scherpe, soms ironische, kijk op het leven en de liefde. De actrices spelen alle karakters in het verhaal, met gebruik van rekwisieten- en kostuumwisselingen. Spel en zang: Frouke Flieringa (Nederland) en Tatiana Kouzovkina (Rusland).
Zaterdag 20 juni, 13.00 / 15.00 uur

Ca. 30 minuten

Locatie kerkzaal


Een hilarische, maar ook emotionele voorstelling van de 4tuoze matroze aan het hof van de tsaar. Geïnspireerd door het Rusland van de negentiende eeuw is onder regie van Dick Hauser een bijzondere voorstelling gemaakt voor de Witte Nacht. Van de ontluistering van een wereldleider tot Sjostakovitsj en van een korte lezing over Russische humor tot het ultieme Tsarina Catharina-lied: alle facetten passeren de revue.

Zang en voordracht: Cees Koldijk, contrabas: Titus van der Bragt, accordeon en piano: Jina Sumedi, viool: Julia en Rosanna Philippens, regie: Dick Hauser


Zaterdag 20 juni, 18.00 / 22.00 / 24.00 uur

Zondag 21 juni, 14.00 / 16.00 uur

Ca. 30 minuten

Locatie auditorium
  • Flageolettes

Simone en Femke Flageolettes geven geheel op eigen wijze kleur aan de Russische zomer. Zij spelen interpretaties van bekende en minder bekende Russische melodieën op viool en accordeon op steeds verschillende locaties van de Hermitage Amsterdam.
Zaterdag 20 juni, 19.00 – 20.00 uur

Zondag 21 juni: vanaf 08.00 uur wakker worden met de Flageolettes

  • Anna Karenina, een dansdemonstratie & workshop

Anna Karenina is een monumentale negentiende-eeuwse roman vol drama en romantiek, en wordt met recht een waar meesterwerk genoemd. Nadat het verhaal van het boek ook als film, balletvoorstelling en toneelstuk is verschenen zullen Peter Bosveld & Euvgenia Parakhina (Dancing With The Stars) het nu als een dansshow gaan opvoeren. Uiteraard in de bijpassende Russische kostuums en ook aan de nodige drama en romantiek zal het niet ontbreken. Aansluitend geven zij een workshop in de balzaal van het Russische Hof. Danservaring niet vereist!
Zaterdag 20 juni, 20.00 / 22.00 uur

Ca. 40 minuten

Locatie kerkzaal


  • Sergei Dreznin pianorecital en Maria Gortsevkaya (mezzo sopraan)

*Tsjaikovski: delen uit De Seizoenen en Dumka

*Glinka: Variaties op De Nachtegaal en The Valley, Nocturne Parting

*Rachmaninov: selectie van stukken

*Skrjabin: mazurka’s en Sonate nr. 4

*Improvisaties op populaire muziek uit de 19de eeuw volgens de traditie van de

‘Salons artistiques’ uit die tijd


Zaterdag 20 juni, 21.00 / 23.00 uur

Ca. 45 minuten

Locatie kerkzaal


  • De Silent Disco van 433fm met Russische vibes

Voor alle nachtvlinders in de Hermitage verzorgt de Silent Disco-deejay de beats tijdens de Witte Nacht aan de Amstel. Hij neemt het publiek mee in zijn radioshow.

De toeschouwers en deelnemers maken dit Russisch getinte feest compleet!


Locatie auditorium tussen 01.00 en 05.00 uur

www.silentdisco.nl
  • Hermitagekoor Zaandam onder leiding van Sergé Latychev

Ruim dertig zangers zingen Russisch-orthodoxe liturgische muziek, maar ook Russische volksliederen staan op hun repertoire.
Zondag 21 juni, 10.00 / 12.00 uur

Ca. 30 minuten

Locatie kerkzaal


  • Rusalki

Deze vier Russische zeemeerminnen (Rusalki) zijn samengekomen om te zingen over passie, dood, liefde en verlangen, de ontberingen van vrouwen in het oude Rusland en de avonturen van de zigeuners. Het vocale kwartet wordt gevormd door Tatiana Kouzovkina, Frouke Flieringa, Saskia Jelsma en Peppina mac Ruairi.
Zondag 21 juni, 11.00 / 13.00 uur

Ca. 30 minuten

Locatie kerkzaal


Unieke film waarbij de toeschouwer in één ononderbroken opname een reis door maar liefst drie eeuwen Russische geschiedenis ervaart. Sokurov neemt u mee door 33 zalen van een van de grootste en beroemdste musea ter wereld, de Hermitage in St.-Petersburg. Een onzichtbare commentator (Sokurov zelf) en een Franse markies ontmoeten gaandeweg historische figuren als Catharina de Grote en tsaar Nicolaas II.
Zaterdag 20 juni, 13.00 uur, 96 minuten

Locatie auditorium.

Russisch gesproken.

Nederlandse ondertiteling.


Kijk op www.hermitage.nl voor actuele informatie rondom de Witte Nacht-programmering.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:


Hermitage Amsterdam

Press Office

Noepy Testa & Kim van Niftrik
T +31 (0)20 530 87 55

F +31 (0)20 530 87 50

E pressoffice@hermitage.nl

I www.hermitage.nl/pers
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina