Zuster Antoine GoesDovnload 4.91 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte4.91 Kb.

Zondagmorgen 6 november 2011 is zuster Antoine Goes in Agnietenhove heel rustig ingeslapen. Haar zus Cobi, zuster Julia en een verzorgende mochten getuige zijn hoe zuster Antoine haar leven van inzet en trouw in de hand legde van God. Zuster Antoine bereikte de leeftijd van 87 jaar.

In memoriam

Zuster Antoine Goes
Zuster Antoine, Margaretha, Maria Goes werd 14 augustus 1924 in Hagestein geboren. Ze was de oudste in het gezin. Zo deelde ze al vroeg in de zorg en verantwoordelijkheid voor anderen. Lief, leed en tegenslag in de crisisjaren tekenden het diep gelovige gezin. Het vormde de grondslag voor de ontwikkeling van een evenwichtige, gevoelige vrouw.
Toen zuster Antoine 22 jaar was, trad ze toe tot onze Congregatie en legde 16 augustus 1948 haar eerste geloften af.

Na haar noviciaat vertrok zuster Antoine naar het Maria Internaat in Amersfoort. Naast administratief werk kreeg ze ook de zorg voor een groep kinderen. Met hart en ziel heeft ze zich ingezet om de kinderen een warm thuis te bieden, hen iets mee te geven voor hun leven.

Daarnaast kreeg ze de gelegenheid kennis op te doen en haar talenten te ontplooien. Ze behaalde diverse diploma’s op administratief gebied en op het terrein van de kinderbescherming. Ze liet zich daarop niet voorstaan. Integendeel, ze was blij met deze kennis de gemeenschap te kunnen dienen.

Ze heeft zeer zeker bijgedragen aan het welzijn van de groep in de pastorie van de Henricusparochie. Op het kantoor van het economaat heeft zr. Antoine diverse jaren meegewerkt aan de administratie. Ze was aanwezig, ook toen ze gevraagd werd als notuliste voor de vergaderingen van het Julia bestuur.

We blijven zuster Antoine herinneren als een vriendelijke, bescheiden en attente medezuster.

Haar gezondheidstoestand ging in de loop der jaren achteruit. In 2010 bleek de opname in het kloosterverzorgingshuis Agnietenhove noodzakelijk. Ze werd er liefdevol verzorgd. Er brak een tijd van meerzorg aan in de Serre. Haar geest versluierde; de wereld om haar heen werd ongrijpbaar voor haar. Medezusters, verzorgenden en familie hebben haar in deze moeilijke fase liefdevol bijgestaan.

Tot haar tijd voltooid was bij ons en God zijn trouwe dienares tot zich riep.

We zijn Antoine dankbaar voor de jaren dat ze in ons midden was. Nu zal ze zijn bij haar Heer op wie ze altijd vertrouwd heeft. Rust in vrede.


Donderdag 10 november hebben we tijdens een Eucharistieviering afscheid genomen van zuster Antoine. Daarna hebben wij haar begeleid naar het RK kerkhof in Amersfoort en is ze bijgezet in de grafkelder bij de zusters die haar al eerder zijn voorgegaan.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina