Zvv adveo 2 stunt in de beker zvv adveo 2 heeft voor een regelrechte verrassing in de bekercompetitie gezorgd door maandagavond fsg/Ben Mesters 2 met 6-3 te verslaan. De hoofdklasser uit Heerlen was niet opgewassen tegen de compact spelendeDovnload 5.79 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte5.79 Kb.
ZVV Adveo 2 stunt in de beker

ZVV Adveo 2 heeft voor een regelrechte verrassing in de bekercompetitie gezorgd door maandagavond FSG/Ben Mesters 2 met 6-3 te verslaan. De hoofdklasser uit Heerlen was niet opgewassen tegen de compact spelende Oirsbekenaren.

Na tijdens dit weekend vanwege een algehele afgelasting op het veld goed uitgerust te zijn, begonnen de mannen van Adveo vol goede moed, doch als underdog aan de wedstrijd. De tactiek was al weken van tevoren uitgestippeld, nu moest het alleen nog in uitvoering gebracht worden. De afwezigheid goaltjesdief Robbie Hendrikx liet zich soms wel voelen, maar mét tactisch brein Steven Van de Elzen in de gelederen had de ploeg nauwelijks aan kwaliteit ingeboet.

Al snel in de wedstrijd was het duidelijk dat FSG een aardig ingespeeld team had, er werd goed gecombineerd maar tot echte uitgespeelde kansen van de bezoekers leidde dit nog niet. Adveo bleef rustig achterover leunen en wachten op de kansjes die toch wel zouden komen. Het was dan ook niet tot ieders verbazing dat gelegenheidsspits Hans Quirijnen na een soepele beweging aan de zijlijn oog in oog met de keeper kwam te staan, en bekwaam afrondde: 1-0. Het massaal toegestroomde publiek geloofde zijn ogen niet toen Milan Winkens enkele minuten later na een perfect uitgevoerde counter over vele schijven de 2-0 tegen de touwen schoot. Dit was het sein voor FSG om een tandje bij te zetten, hetgeen resulteerde in enkele minuten van flitsend combinatiespel waarbij de Adveospelers ogen te kort kwamen. Hieruit volgde dan ook de aansluitingstreffer, maar verder liet Adveo het tot de rust niet komen. Mede dankzij enkele katachtige reflexen van de wederom uitblinkende keeper Tim Gártener. In de rust werden nog even de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet, en kon vol vertrouwen begonnen worden aan de 2e helft.

Echter, vrijwel meteen was duidelijk dat FSG zich in Oirsbeek niet de kaas van het brood wilde laten eten, en maakte al snel de gelijkmaker. Adveo bleef de rust bewaren aangezien er nog bijna een helft te spelen was. Onder enthousiaste aanmoediging van de eenmalig teruggekeerde legende Sjaak Vrösch, was het Adveo dat via een schot van Michel Timmermans weer de leiding nam. Het spel golfde op en neer, maar na een moment van onoplettendheid in de verdediging viel toch weer de gelijkmaker. Toch gaf Adveo de moed niet op en kwam niet veel later zelfs voor de 3e keer op voorsprong via een bekeken lob van Milan Winkens. Dit was het sein voor de coach van FSG om in te grijpen en de keeper te wisselen voor een veldspeler. De druk nam wederom toe, maar het defensieve blok met centraal duo Bob Büscher en Camiel Balvers hield vrij eenvoudig stand. Er kwam door deze wissel natuurlijk steeds meer ruimte voor Adveo om te counteren, hetgeen resulteerde in de 5-3 van man in vorm Thijs Huiskens. Met nog enkele minuten op de klok leek de zege dan ook binnen. Dit was helemaal het geval toen Milan Winkens de eindstand op het bord zette met een boogbal van zo’n 30 meter.Met deze zege tankte Zvv Adveo 2 na een iets mindere reeks wedstrijden (mede dankzij blessures en schorsingen) weer vertrouwen om het seizoen een goed vervolg te geven. Het bleef nog lang onrustig in de bomvolle kantine, waar Sam alle zeilen moest bijzetten om de gevierde mannen en hun fanatieke achterban van een natje en een droogje te voorzien…
Van uw verslaggever C.BDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina