2332 xh leiden t 071 5760858Dovnload 26.68 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte26.68 Kb.


kbs Pacelli

Damlaan 22

2332 XH Leiden

t 071 5760858

e pacelli@scoleiden.nl

www.pacellischool.nl

Weekbrief 2014-2015

Weekbrief 17, vrijdag 23 januari 2015

Algemeen:


Beste ouders/verzorgers,
We zijn deze week druk geweest met het maken van de Cito leerling volgsysteem toetsen in bijna alle groepen. Hard werken dus voor de kinderen en de juffen, want alle andere vakken gaan natuurlijk ook door.

Ook leuke dingen zijn er in het verschiet. De voorleesweek is er met de kinderboekenavond waar u verder in de weekbrief meer over kunt lezen.Combinatiefunctionaris:

Clinics:

Door omstandigheden is de basketbalclinic een week verplaatst naar 26-01 en 02-02.


Groep 7/8 gaan op donderdag 19-02 schaatsen in de Schaatshal Leiden. Let op, iedereen moet verplicht een muts en handschoenen mee.
NSA (Naschoolse activiteit):

Afgelopen maandag is er goed getraind voor het tafeltennistoernooi. Er hing een prettige sfeer en iedereen heeft weer wat tips meegekregen die ze kunnen gebruiken tijdens het toernooi.

Op maandag 26-01 is de laatste tafeltennis NSA. Ook nu ben je van harte welkom, ook als je nog niet bent geweest. Woensdag 28-01 is het tafeltennistoernooi, het is natuurlijk fijn om nog even de laatste puntjes op de i te zetten tijdens de training maandag.

Maandagmiddag 02-02 en 09-02 willen we gaan knutselen met Kim en Robbin van TOS. Het is het leukste als ouder en kind samen mee komen doen! Wat we gaan maken is een verassing!


Carnaval

Het is weer bijna tijd om carnaval te vieren! De carnavalscommissie is weer druk bezig om een leuke dag te plannen. Let op: We vieren carnaval op 13 februari. In de jaarplanner staat 20 februari, dit klopt dus niet. We hebben weer hulpouders nodig! Op 12 februari moet de school in carnavalssferen versierd worden. U kunt u opgeven om hierbij te helpen bij juf Tessa of juf Rosalie. Op vrijdag 13 februari hebben we uw hulp hard nodig. Er zijn ouders nodig om te helpen bij het begeleiden van spelletjes in de klassen. Bij elke klas komt een inschrijflijst te hangen waarop u zich kunt inschrijven. Alvast bedankt! Ook zijn er natuurlijk ouders nodig om te helpen opruimen op 13 februari. Dit zal aan het einde van de middag zijn. Hiervoor kunt u zich ook opgeven bij juf Tessa of bij juf Rosalie.

Alvast bedankt voor uw hulp!

De Carnavalscommissie


Uitnodiging kinderboekenavond

Speciaal voor de jongste kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, zijn er De Nationale Voorleesdagen. In deze periode (van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari) organiseren we op de Pacellischool gezellige voorleesmomenten voor (groot)ouders. U kunt zich hiervoor inschrijven. Daarnaast nodigen we ouders van groep 1 t/m 3 uit om op school een kinderboekenavond bij te wonen op maandag 26 januari van 19.30 uur tot 20.45 uur. Vindt u het leuk om te weten hoe u een geschikt boek uitkiest voor uw kind? En neust u graag door een vrolijk aanbod kleurrijke kinderboeken (leeftijd 0 tot 10 jaar)? Meld u dan bij de leerkracht van uw kind aan. We zorgen ervoor dat de koffie voor u klaar staat.

Nieuws uit de groepen:
Groep 1-2 ‘de Kikkers’:

We hebben deze week weer hard gewerkt! We hebben vogelhuisjes geknutseld van melkpakken. Ze zijn erg mooi geworden.

Ook hebben we een nieuwe letter geleerd, de letter ‘w’. Hier hebben we veel mee geoefend en allerlei woorden mee verzonnen. Ook oefenen we veel met het hakken/plakken van woordjes. Dit is best moeilijk, maar veel kinderen kunnen dit al goed!

De weektaak maken gaat ook steeds beter. Sommige kinderen denken er al uit zichzelf aan, en hebben geen hulp meer nodig van de juf. Knap hoor!

Ook hebben we afgelopen dinsdag afscheid genomen van juf Kelly. We wensen haar veel plezier op haar nieuwe school!

Vrijdag is er studiedag en zijn we vrij.

Fijn weekend gewenst!

Juf.Rosalie
Groep 1-2 ‘de Visjes’:

Deze week zijn wij met de klas naar het museum van Oudheden geweest. We hebben hier mummies en piramiden uit Egypte gezien en we mochten van klei een amulet maken. Fijn dat er veel ouders waren die ons naar het museum wilden brengen!

We hebben deze week geoefend met het maken van woordjes met de letter ‘w’, dat ging al heel goed! Als weektaak hebben we leuke vogelhuisjes geknutseld en sneeuwpoppen van klei gemaakt.

Juf Tessa en juf Sophie
De VVE/Taalklas:

Dit was de laatste week van het thema: de Winter. We hebben de week gezellig afgesloten. Zo hebben we geluisterd naar een prachtig winter prentenboek en hebben we op het digibord gekeken naar de seizoenen. Er stonden allemaal plaatjes {boom met bloesem, jonge dieren, kinderen op schaatsen, de zon} op het digibord, deze plaatjes moesten we onderverdelen in het juiste seizoen. Ook hebben we twee werkbladen gemaakt. Zo hebben we gekeken naar de letters en mochten de kinderen een sneeuwpop overtrekken. Ze deden dit heel erg geconcentreerd, erg knap! We hebben veel geleerd over vogels. Wist u dat sommige vogels vertrekken naar een warm land, als bij ons de winter begint. We hebben gekeken naar woordkaarten en een mooie vogel geknutseld.De foto’s van het thema de Winter staan op de Pacelli website!

Vrijdag is het studiedag en zijn alle kinderen een dag vrij.

Alvast een fijne dag toegewenst!

Juf Chloé
Groep 3:

Wat kunnen de groep 3 kinderen ontzettend hard werken! Deze week hebben we veel cito toetsen gemaakt en volgende week gaan we het afronden. Bij het eerstvolgende rapport en gesprek bespreken we met u de voortgang van uw zoon/dochter. Het eerstvolgende gesprek is dan ook een ‘verplicht’ gesprek, het laatste rapport is op aanvraag.

Aankomende week besteden we aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. We hebben in groep 3 nog niet veel aanmeldingen van vaders/moeders/opa/oma om voor te lezen. We zien uw inschrijving graag komen. (Als u voor een hele klas voorlezen een beetje teveel van het goede vindt is voorlezen voor een klein groepje kinderen natuurlijk ook mogelijk.) Afgelopen woensdag heeft de moeder van Amran al voorgelezen, dit was erg leuk!

Maandagavond 26 januari is er een informatieavond over voorlezen bij ons op school. Hierin maakt u kennis met verschillende kinderboeken, manieren op voor te lezen en tips om het lezen te stimuleren. Het is een erg informatieve en leuke avond, wij zullen daarbij ook aanwezig zijn. Bij de groepen 3 en de kleuters hangen briefjes waarop u zich kunt inschrijven.

U bent van harte welkom!
Om de rust in de groep te bewaren verzoeken wij u om vanaf maandag 26 januari afscheid te nemen in de gang en uw kind alleen het lokaal in te laten gaan. Mocht u een vraag of opmerking hebben voor de leerkracht dan kunt u dit uiteraard vóór schooltijd aan ons doorgeven. Vriendelijk bedankt voor uw medewerking.

Juf Annet en juf Sandra
Groep 4:

Deze week hebben we afscheid genomen van juf Marije. We hebben allemaal iets moois voor haar geknutseld en in de middag hebben we veel gedanst en spelletjes gedaan. Ook had ze getrakteerd!

Deze week zijn de voorleesdagen begonnen, wie van de ouders zou het leuk vinden om volgende week bij ons voor te lezen in de klas? Wij hebben boeken genoeg, maar een eigen boek meenemen van thuis mag natuurlijk ook altijd. Hoe meer ouders/opa’s/oma’s komen voorlezen hoe leuker!

De lijst hangt op de deur. Bedankt!

Maandagavond 26 januari is er een informatieavond over voorlezen bij ons op school. Hierin maakt u kennis met verschillende kinderboeken, manieren op voor te lezen en tips om het lezen te stimuleren. Het is een erg informatieve en leuke avond, Juf Sandra en juf Annet zullen ook aanwezig zijn. Bij de groepen 3 en de kleuters hangen briefjes waarop u zich kunt inschrijven.

U bent van harte welkom!

De boekbesprekingen zijn in volle gang, de lijst met datum wanneer uw kind aan de beurt is hangt op de deur. Wilt u hier zelf ook op letten? Ik heb een formulier dat ingevuld moet worden, dit mogen ze gebruiken bij de boekbespreking, het is handig als dat ongeveer twee weken van de tevoren wordt gehaald in de klas.

We missen nog twee rapportmappen, wilt u kijken of u deze nog thuis heeft liggen? Als we de rapporten niet op tijd in kunnen vullen kunnen ze namelijk ook niet op tijd mee.

Rekenen: we zijn begonnen met tafeltoetsen. Aan het eind van groep 4 moeten alle kinderen de tafel van 1,2,3,4,5 en 10 vlot, foutloos en door elkaar op kunnen zeggen. Wilt u thuis met ze oefenen? Bedankt!

Fijn lang weekend allemaal, en tot maandag!Juf Wietske en juf Nel

Groep 5-6:

We hebben deze week veel citotoetsen gedaan. Technisch lezen, begrijpend lezen en rekenen zijn nu afgerond. Volgende week doen we alleen nog de toets van spelling.

Omdat het gymrooster iets veranderd is op woensdag mogen de kinderen gelijk vanaf de gymzaal naar huis. Juf Marieke zal vanaf 12 uur bij de gymzaal zijn om toezicht te houden op het omkleden, zij loopt om kwart over 12 terug naar school met de kinderen die niet alleen naar huis mogen. Wilt u aangeven bij de leerkracht als uw kind met juf Marieke mee terug moet lopen?

De meeste kinderen hebben de brief over de schoolreis en het Bewaarde land teruggegeven met hierop uw voorkeur. Volgende week hoort u hier meer over.


Juf Marieke, juf Sandra en juf Nel

Groep 7-8:

Afgelopen dinsdag zijn we naar de voorstelling “Barbie Rama” geweest. Het was een grappige voorstelling met een sprookjesverteller. Wist u dat alle sprookjesfiguren eigenlijk Barbie heten.

Juf Laura komt volgende week nog één dag, dan neemt ze afscheid en gaat weer op een volgende school stage lopen.

Volgende week is juf Connie donderdag niet op school. Zij gaat dan naar de onderwijstentoonstelling in Utrecht. I.p.v. donderdag zal zij er maandag zijn.

Groep 7 werkt hard aan de citotoetsen van midden 7. Volgende week hopen we die af te ronden.

Donderdag zijn de presentatie van het vierkeerwijzerproject over Oost-Europa geweest. Waarschijnlijk lukt het niet om ze allemaal op 1 middag te doen. Een aantal groepjes komt dan volgende week aan de beurt.Huiswerk;

Taal: Spelling, oefenen op Bloon. Moet maandag af zijn.

Werkwoordspelling op Itslearning, ook maandag af

Rekenen: moet dinsdag ingeleverd worden.Juf Connie en juf Joyce


Agenda

23 jan.

Kinderen vrij. Studiedag leerkrachten

9 febr.

Groep 7/8 excursie naar de tweede kamer

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina