2332 xh leiden t 071 5760858Dovnload 35.96 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte35.96 Kb.


kbs Pacelli

Damlaan 22

2332 XH Leiden

t 071 5760858

e pacelli@scoleiden.nl

www.pacellischool.nl

Weekbrief 2014-2015

Weekbrief 7, vrijdag 17 oktober 2014

Algemeen:


Beste ouders/verzorgers,
De eerste weken van het schooljaar zitten er al weer op. Er is hard gewerkt door de kinderen, en er zijn al veel leuke dingen gedaan in de groepen. Nu is het tijd voor de herfstvakantie en kan iedereen genieten van twee vrije weken.

Na de vakantie zijn de oudergesprekken en praten we graag met u over uw kind en de eerste indruk die we hebben meegegeven.


Weekbrief via mail

Mocht u de weekbrief wel digitaal willen ontvangen, maar (nog) niet digitaal krijgen, dan kunt u uw mailadres doorgeven aan mijnheer Aad of juf Dicky, zodat we u in de maillijst kunnen opnemen. Dat scheelt papier en daarmee kosten en is beter voor het milieu.


De ouderraad en de ouderbijdrage

Na de herfstvakantie worden de brieven over de ouderbijdrage aan de kinderen meegegeven. Deze bijdrage is nodig om feesten/activiteiten te kunnen organiseren op school. De benodigdheden voor deze feesten/activiteiten worden niet door de overheid of de scholen betaald, maar door de ouders/verzorgers door middel van de ouderbijdragen.


Het eerste feest (3 oktober, de hutspotmaaltijd) is weer succesvol verlopen. Nu is het feest van Sinterklaas aan de beurt (huur Sint, versiering, cadeautjes kinderen, snoepgoed en drinken). De ouderraad is inmiddels druk bezig met het organiseren van dit feest.
De bijdrage voor één kind is €30,00. Voor twee kinderen betaalt u €50,00 en voor drie kinderen of meer €60,00. De bijdrage kunt u in de enveloppe stoppen die bij de brief zit en aan de desbetreffende leerkracht geven. Ook kunt u nog steeds via internetbankieren betalen. Het banknummer van de ouderraad is NL71ABNA 0578347717 t.n.v. ouderraad Pacellischool Leiden.
Wij hopen uw bijdrage ook dit jaar weer te ontvangen.
Samenstelling ouderraad

De ouderraad wordt gevormd door:

Shamsa Ahmad (moeder van Mahad uit groep 2 en Amran uit groep 3).

Francesca Boot (moeder van Liam uit groep 2 en Nikki uit groep 5).

Joyce Brussee ( moeder van Daan uit groep 2).

Sabine Burggraaf (moeder van Ruben uit groep 1 en Jochem uit groep 3).

Sharon de Jeu (moeder van Devon uit groep 1).

Brigitte Kamerling (moeder van Fleur uit groep 7).

Christel van der Reijden (penningmeester, moeder van Anouk uit groep 2 en Mariska uit groep 5).

Rino van het Veld (vader van Dylano uit groep 2).


Juf Nel woont de vergaderingen van de ouderraad bij.
Met vriendelijke groet,
De ouderraad van de Pacellischool
Tos

Afgelopen week was het weer zover: ‘de week van de opvoeding’! TOS heeft hier uiteraard aan bijgedragen, zo waren we ook op het schoolplein van de Pacelli om levend ganzenbord met verschillende activiteiten en weetjes te doen! Ook was er koffie en limonade voor de actieve deelnemers.

Nu de herfstvakantie eraan zit te komen en de Pacelli voor twee weken de deuren dicht houd, wil TOS zich gaan inzetten op andere manieren. Op maandag 20-10-2014 en op donderdag 23-10-2014 is er in de gymzaal aan de opaalstraat een sportdagje waar de kinderen zich voor kunnen opgeven via de op school verkregen flyers. De maandag staat in teken van voetbal + hockey en de donderdag basketbal + trefbal. Alle verdere informatie zal staan op de flyers (op het activiteiten bord hangt ook een flyer met de informatie).

Voor na de herfstvakantie is TOS bezig met het regelen van clinics voor op de maandag. Deze keer zijn groep 3/4 en groep 7/8 aan de beurt, waar groep 5/6 al een leuke clinic badminton heeft gekregen.


Nationaal schoolontbijt

De Pacellischool doet ook dit jaar weer mee aan het nationaal schoolontbijt. We vinden het belangrijk met de kinderen te praten over gezond eten en ontbijten en doen dat door met elkaar een gezond ontbijt te nuttigen. Daarbij is dat ook erg gezellig!

Op dinsdag 4 november ontbijten de kinderen dus op school. Gewoon om 8.30 uur. Het ontbijt krijgen we aangeleverd dus thuis ontbijten of ontbijt meenemen is niet nodig.
Nieuws uit de groepen:
Groepen 1-2 “de Kikkers”:

Afgelopen maandag heeft u het eerste-indruk-rapport van uw kind gekregen. Heeft u behoefte aan een gesprek hierover, kunt u zich inschrijven voor de ouderavond. Deze is op 4 november. U kunt uw naam op de inschrijflijst schrijven aan de deur.

We hebben een fijne week gehad in de klas! Dinsdag hebben we een herfstwandeling gemaakt door de wijk. Dit was erg leuk! Iedereen die mee heeft geholpen: bedankt!

Ook hebben we deze week een Engels prentenboek behandeld in de klas: ‘the Gruffalo’. De Nederlandse versie kennen de kinderen al, ze vonden het erg leuk!

Donderdag en vrijdag hebben we even een rust-momentje gehad in de klas. M

Ik mis nog een paar telefoonnummers. De lijst hangt nog even aan de deur. Wilt u alstublieft controleren of uw telefoonnummer erop staat? Bedankt.


Fijne vakantie!

Juf.Rosalie
Groep 1-2 “de Visjes”:

Op maandag heeft u het eerste-indruk-rapport van uw kind gekregen. Op dinsdag 4 november vinden de gesprekken plaats naar aanleiding van dit rapport. U kunt uw naam op de inschrijflijst schrijven. Deze lijst hangt naast de klassendeur.

Op dinsdag hebben de kinderen een herfstwandeling gemaakt in park Kweeklust. De kinderen kregen allerlei foto’s die ze moesten terugvinden in het park. Natuurlijk hebben de kinderen ook mooie herfstbladeren en takken meegenomen. Deze hebben een mooi plekje gekregen op de herfsttafel. We willen alle ouders bedanken die hebben meegeholpen met de herfstwandeling.

De kinderen hebben deze week een regenlaars uit papier geknipt en een patroon gemaakt van verschillende plakfiguurtjes. Ook hebben de kinderen een paddenstoel getekend en moesten daarin 9 witte stippen stempelen. Dat konden de kinderen al heel goed. Het resultaat is te bewonderen in de klas.

We zijn begonnen met het voorlezen van Engelse prentenboeken. Deze week hebben we het boekje ‘Giraffes can’t dance’ voorgelezen, dat gaat over een giraf die niet kan dansen. Knap dat zoveel kinderen al heel wat Engelse woordjes kennen. Binnenkort beginnen we met het voorlezen van ‘Tow-Truck Pluck’ (Pluk van de Petteflet).

Een hele fijne vakantie toegewenst.Juf Tessa en juf Sophie
De VVE/taalklas:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema herfst. We hebben vooral de paddenstoel behandeld. Op maandag hebben we de week geopend d.m.v. een herfst praatplaat, een digibordles en een lied. Het digibordlesje ging over licht en donker. We hebben vorige week een werkblad gemaakt over licht en donker, dus deze week hadden we herhaling. De kinderen vonden het erg leuk! Ze mochten zelf met een pen het goede antwoord aantikken op het digibord. Ook zijn we bezig met het leren van een leuk lied:


Paddenstoelen in het gras, 
lekker stampen in een plas.
 
Voor het laatst met zonder jas
‘t is herfst, ‘t is herfst.

Ik heb een mandje vol met blaadjes,en een doosje vol met zaadjes,en die blaadjes en die zaadjes plak ik in.
Ik maak een hond van al mijn nootjes,kijk daar loopt hij op vier pootjes,en hij springt gewoon mijn bladermandje in.
Ik maak een spin van een kastanje
en zijn web wordt knal oranje,
en daar plak ik die kastanjespin dan in.

De volgende dag hebben we samen gekeken naar de woordkaarten en een moeilijk schrijfpatroon geoefend. Ook hebben we een werkblad gemaakt van een paddenstoel. We moesten de plaatjes uitknippen en in de goede volgorde plakken van groot naar klein. Op donderdag hebben we een mooie paddenstoel geknutseld, deze kunt U bewonderen op het raam van de Taalklas. Op vrijdag hebben we afgesloten met een echte kabouterdans van kabouter Plop.

Een fijne vakantie!Juf Chloé
Groep 3:

We leren snel! We zijn al bij het 13e woord aangekomen deze week. Het woordje ‘oog’ met de letter ‘oo’ stond deze week centraal. Met rekenen doen we ook hele lastige dingen. We bekijken het zwembad, tellen het aantal kinderen en bekijken hoeveel kinderen er onder water verstopt zitten. Bijvoorbeeld: er zitten eerst 8 kinderen op het vlot, daarna nog maar 5. Hoeveel zijn er onder water? Dit is ook een goed spelletje om thuis te oefenen met bijvoorbeeld snoepjes onder een theedoek oid.

Helaas hebben we nog niet voldoende auto’s om naar de voorstelling in de Merenwijk te rijden, wie helpt ons uit de brand? Schrijf u in op de klassendeur. Als we niet voldoende auto’s hebben moeten we helaas de voorstelling annuleren.

We hebben de klas versierd met mooie paddenstoelen voor het raam, de kinderen moesten net zoveel stippen plakken als ze oud zijn. Ook de herfsttafel wordt steeds voller en mooier.

Na de vakantie halen we om 12.15 en 15.00 uur de kinderen niet meer op uit de klas. De juf en de kinderen komen dan naar het plein waar we elkaar een hand geven en u uw kind mag meenemen. Ook ’s morgens proberen we zoveel min mogelijk ouders in de klas te ontvangen zodat we zo rustig mogelijk kunnen beginnen aan de dag.

Oefenspelletje voor in de vakantie: http://www.canrinus.nl/dobbelsteen_2.swf (dobbelstenen flitsen)

Fijne herfstvakantie en tot over 2 weken!Juf Annet en juf Sandra
Groep 4:

Deze week is het eerste indruk rapport meegegaan naar huis. De gesprekken zijn gelijk na de vakantie, als u zich nog niet had ingeschreven op de lijst op de deur heeft u daar vandaag een brief over meegekregen met de dag en het tijdstip waarop we u verwachten.

Met rekenen zijn we begonnen met optellen en aftrekken over het tiental. Bijvoorbeeld 13-4 en 18+6. Bij 13-4 leren we de kinderen eerst 13-3 uit te rekenen (terug naar het tiental). Daarna nog 1 eraf. Bij de som 18+6 doen we eerst 18+2=20 (verder naar het tiental). Daarna 20+4=24
We zijn deze week ook in de Robijnhof geweest, dit was ontzettend leuk en gezellig. De kinderen hebben ruim vijf kwartier met de ouderen kunnen praten, ze hebben de puzzels overhandigd, samen gepuzzeld, er is gekletst en gelachen. Zowel de kinderen als de ouderen vonden het een enorm leuke ochtend. Foto’s proberen we na de Herfstvakantie op de site te zetten.
Helaas hebben we nog niet voldoende auto’s om naar de voorstelling in de Merenwijk te rijden, wie helpt ons uit de brand? Schrijf u in op de klassendeur. Als we niet voldoende auto’s hebben moeten we helaas de voorstelling annuleren.

Na de vakantie is het de bedoeling dat de kinderen van groep 4 alleen de klas in komen. Natuurlijk mag u mee lopen naar de gang en kunt u ons in de ochtend iets vragen, maar we zien graag dat u kind alleen binnen komt en zijn eten en drinken weg zet. Dit is om vanuit rust te kunnen beginnen en de kinderen zelfstandiger te maken.


Hele fijne herfstvakantie allemaal!

Juf Wietske en juf Nel
Groep 5-6:

Deze week is het eerste indruk rapport meegegaan naar huis. De gesprekken zijn op maandag en dinsdag na de vakantie, als u zich nog niet had ingeschreven op de lijst op de deur krijgt u vrijdag een brief over mee met de dag en het tijdstip waarop we u verwachten.

Vrijdag gaan we naar het technolab, er hebben zich voldoende ouders aangemeld om mee te lopen. Fijn! We gaan daar leren hoe een stroomkring werkt.

Iedereen een fijne vakantie en tot over twee weken.


Juf Marieke, juf Sandra en juf Nel
Groep 7-8:

Vorige week donderdag morgen stond in het teken van de rechten van het kind. Eerst hebben we een mooi lied geleerd voor de lichtjesparade. Dit lied hebben we deze week nog een aantal keer geoefend. (De kinderen kunnen ook thuis oefenen op www.zangexpress.nl Bij nieuwste liedjes kun je kiezen voor bekijk alle liedjes. Daar kan de clip van Heartbeat gestart worden.)

Daarna kwam er een vrijwilligster van Unicef vertellen over de rechten van het kind. We hebben daar veel van opgestoken. Het derde deel van de ochtend bestond uit het maken van kleipoppetjes. Die worden op een grote bol gemaakt en zal ergens in de stad komen tijdens de lichtjesparade. Hiervan staan inmiddels de foto’s op itslearning.

Deze week is de laatste voor de herfstvakantie.

Maandag zijn de rapporten uitgedeeld, dinsdag 4 november zijn hier de gesprekken over.

De kinderen hebben super hard gewerkt. Er zijn deze week ook weer wat toetsen geweest. De toets van Natuniek hebben we via itslearning gedaan. Dus op de computer.

Na de vakantie staan er alweer een aantal bijzondere activiteiten op het programma. Op dinsdagochtend, 4 november, gaan we naar het technolab. Het zou fijn zijn als een paar ouders mee kunnen lopen. Jammer genoeg mogen ze niet bij de workshop blijven maar ze mogen wel in museum Boerhaave rondkijken.

Op donderdagavond is dan de lichtjesparade, hierover volgt nog nader informatie.

Na de vakantie beginnen we met het vierkeerwijzer aardrijkskunde thema over West-Europa.Huiswerk.

Een aantal kinderen maakt regelmatig het huiswerk niet of levert dit te laat in. Zoudt u dit met uw kind willen bespreken.

Taal: werkwoordspelling via itslearning.

Gewone spelling op bloon.

Rekenen: Moet uiterlijk dinsdag ingeleverd zijn.

Topo: Europa, hier is donderdag 6 nov. een toets over.Voor de ouders van groep 8

Op dinsdag 18 nov. zullen we ’s avonds het traject naar het voortgezet onderwijs bespreken. Zet u de datum alvast in uw agenda?Juf Connie en juf Joyce


Agenda

3, 4, 5 nov

Gesprekken over de 1e indruk

4 nov

Nationaal schoolontbijt

5 nov

Biebbus

6 nov

Lichtjesparade voor groep 5 t/m 8

18 nov

Ouderavond over het traject naar het voortgezet onderwijs (groep 8)


Het team van de Pacellischool wenst iedereen een fijne herfstvakantie toe!


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina