24 Hours Endurance The 24 Hours of MachelenDovnload 35.54 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte35.54 Kb.
24 Hours Endurance

The 24 Hours of Machelen

7 – 8 Maart 1998

Reglement

First Kart Inn

Budasteenweg 2

1830 Machelen

Tel : 02/251.50.04

Fax : 02/251.95.90

24 Hours Endurance

Reglement

Inhoud
PROGRAMMA ZATERDAG EN ZONDAG P 3


ALGEMEEN P 4

CHRONORITTEN P 5

VLAGGENCODE en STARTPROCEDURE P 6

PITSTOP + TANKSTOPS en PUNTENVERDELING P 7VOLGORDE TE RIJDEN RACES + LOTTREKKING P 8


Programma ZATERDAG :


 • 7.30 u.- 8.00 u.: Aankomst der ploegen . Alle ploegen MOETEN al hun piloten aanwezig hebben om 8.00 u. TEN LAATSTE!

 • 8.00 u. - 8.30 u. : Korte briefing om nog enkele punten van het reglement te benadrukken en mogelijke vragen van de piloten te beantwoorden.

 • 8.30 u. STIPT : Start van de vrije trainingen. ELKE piloot MOET minstens 5 ronden van het circuit rijden tijdens deze sessie.

 • 9.30 u. : Einde vrije trainingen.

 • 10.30 u. – 10.45 u. : Chronoritten bepalend voor de gridopstelling. Er is besloten geweest om alle 30 karts samen de chrono’s te laten rijden daar er een kans bestaat op veranderende weersomstandigheden moesten we de chrono’s in twee groepen laten verrijden.

 • 12.00 u. : START van de race.


Programma ZONDAG :


 • 12.00 u. : EINDE van de 24 uren.

 • 12.30 u. : Prijsuitreiking.Algemeen :


 • Maximum aantal ingeschreven ploegen bedraagt 30.

 • De karts worden voor de race geloot aan de hand van de chassisnummers en dit waar iedereen bijstaat.

 • Elk team heeft een teamleider, deze is de contactpersoon van het team met Dimitri.

 • De afspraken met de teamleider zijn bindend voor gans het team .

 • Een kart wordt NIET vervangen tijdens de race, enkel hersteld, tijdens de herstelling krijgt de ploeg wel een BIZ-vervangkart, deze wordt terug ingeleverd wanneer de herstelling is uitgevoerd.

 • De baancommissarissen hebben de opdracht gekregen om NIEMAND te helpen tijdens een crash (tenzij er gewonden zijn natuurlijk!). Hun werk is ervoor te zorgen dat andere karts niet in hetzelfde ongeluk verzeild geraken. Als U dus tijdens een crash niet anders kunt doen dan uit de kart te stappen doet U dit op EIGEN verantwoordelijkheid…wees dus steeds uiterst alert!

 • Tijdens de 24-uren zal er een grote voorraad voedsel zijn  Niet enkel spaghetti en lasagna zoals tijdens de laatste 24-uren. Zaterdagavond vanaf zes uur zal er een groot buffet zijn en op zaterdag- en zondagmorgen zal er natuurlijk ook mogelijkheid zijn te ontbijten. De prijzen zullen zeer democratisch gehouden worden zoals steeds bij FKI.

 • Alle wagens van de deelnemers EN supporters moeten op 1 van de 2 grote parkings (200 m. rechts van de karting wanneer u met uw gezicht naar de karting staat) geparkeerd staan. Er mogen geen wagens in de straat geparkeerd staan daar de politie ons heeft verwittigd dat er controle zal zijn op foutparkeerders.

 • Moesten er tijdens de trainingen of chronritten brokken worden gereden met uw kart dan gaan onze mecaniciens uw kart zo snel mogelijk herstellen. U krijgt tijdens de trainingen en de chrono’s ook een BIZ vervangkart. In ieder geval ZAL de wedstrijd om 12.00 uur vertrekken. Denk daar dus aan. Herstellingen gebeuren steeds volgens de FIFO regel (First In First OUT)

 • Halverwege de wedstrijd zal elke kart worden binnengeroepen voor een algemene onderhoudsbeurt die voor elke ploeg EVEN LANG zal duren. (+/- 7 minuten)De vlaggen- en lampencode:


 • Doven van de oranje en rode lichten : Start van de race.

 • Blauwe vlag : Een snellere piloot achter U laten voorbijgaan in de EERSTVOLGENDE bocht ! De tragere piloot moet de snellere piloot langs de binnenkant laten voorbijsteken en een teken geven aan de snellere piloot. De blauwe vlag ZAL gebruikt worden indien nodig, maar we hopen op uw fair-play om dat niet te veel te moeten doen! Het laatste uur van de wedstrijd zal er geen blauwe vlag gegeven worden aan de eersten van het klassement indien zij nog in de mogelijkheid verkeren om een podiumplaats te behalen.

 • Gele vlag – Oranje lichten (indoor) : Opletten ! Gevaar of een obstakel op de baan . Men is VERPLICHT te vertragen en men mag NIET voorbijsteken zolang de gele vlag – oranje lichten van kracht zijn en men niet voorbij het obstakel is. Eenmaal voorbij het obstakel mag u terug inhalen. Steek ook een hand op om de piloten achter U op de hoogte te brengen van het obstakel. Tragere piloten opgelet! Laat AUB niemand voor als U de gele vlag ziet…dit geeft aanleiding tot verwarring bij de baancommissarissen die dan misschien denken dat de andere piloot u inhaalt daar waar hij niet mag. Laat de snellere piloot voorbij eenmaal u het obstakel gepasseerd bent.

 • Geel gestrekte vlag : traag rijden en niemand inhalen en dit over de gehele lengte van het circuit...dit zal nomaal enkel gebeuren wanneer een kart beschadigd is en door de koerscommissie verwijderd moet worden.

 • Zwarte vlag : De piloot moet naar de pits komen wegens een zware overtreding op het reglement . Er zal een straftijd van 1 minuut (eerste zwarte vlag), 2 minuten (tweede zwarte vlag), 5 minuten (derde zwarte vlag) volgen .Vanaf de vierde zwarte vlag krijgt het team steeds 10 minuten straftijd en kan er zelfs worden beslist tot uitschakeling van de piloot!

 • Oranje lichten + rode lichten : De wedstrijd wordt tijdelijk stilgelegd wegens…? Verboden in te halen en zeer langzaam doorrijden tot aan de startlijn.

 • Zwart-Wit geblokte vlag : Einde van de race.Startprocedure :

Vanaf het voorziene tijdstip dienen de teams zich op het signaal van de wedstrijdleiding zich naar hun kart te begeven die op de startgrid staat.

Enkel de piloten die de start nemen mogen zich naar de kart begeven. Eénmaal al de piloten in de kart zijn worden de motoren door de baancommissarissen gestart. Op het teken van de wedstrijdleiding wordt gestart met één opwarmingsronde. Tijdens deze ronde moet iedereen zijn positie behouden. Er wordt terug gestopt aan de startlijn waarna de start zal gegeven worden.

Pitstops + Tankstops:

 • Belanrijkste regel die van kracht is in de pits en bij de tankpomp : MEN RIJDT STAPVOETS!! Eenieder die te rap rijdt op dat moment krijgt een zwarte vlag. Men zal hier ENORM streng zijn en dit voor uw en onze veiligheid!!!!

 • Iedere ploeg mag zoveel maal van piloot wisselen als ze wil..

 • Voor het inrijden van de pits steekt men duidelijk een hand op om de achterliggers te laten weten dat men gaat binnenrijden.

 • Bij een tankstop moet de piloot het volgende doen : Stapvoets binnenrijden EN uit de kart stappen.Eenmaal dit is gedaan zal de baancommissaris pas beginnen met het tanken. Eenmaal de tank vol is en de dop terug op de tank is gedraaid mag de piloot terug plaatsnemen in de kart.

 • Ook moet elke piloot bij het binnenrijden van de pits en de tankpomp zijn hand opsteken om de achterliggende piloten te laten weten dat hij binnenrijdt.


Scorebord
Enkele woordjes uitleg over het nieuwe scorebord.


Positie Laatste

Kart Nr. 1 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 7 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 13 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 19 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 25 Rondetijd


Positie Laatste

Kart Nr. 2 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 8 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 14 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 20 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 26 Rondetijd
Positie Laatste

Kart Nr. 3 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 9 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 15 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 21 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 27 Rondetijd


Positie Laatste

Kart Nr. 4 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 10 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 16 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 22 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 28 Rondetijd
Positie Laatste

Kart Nr. 5 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 11 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 17 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 23 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 29 Rondetijd


Positie Laatste

Kart Nr. 6 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 12 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 18 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 24 RondetijdPos Laatste

Kart Nr. 30 RondetijdTIME LEFT

U kunt uw rondetijden dus steeds op DEZELFDE plaats aflezen. Als u de beste chrono van uw ploeg rijdt zal er ook nog een * te zien zijn tussen uw positie en de rondetijd. Als u ** te zien krijgt hebt u de beste chrono van de wedstrijd gereden tot op dat moment.
EN VOORAL : VEEL RACEPLEZIER

DimitriDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina