Aanwezigheden: Arne, Stijn, Yasmine, Barbara, Liesl, Shari, Thibault, Jérémy, Chanel en FienDovnload 9.84 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte9.84 Kb.

[Geef tekst op]


Verslag Project: 29/09/2009

 1. Aanwezigheden: Arne, Stijn, Yasmine, Barbara, Liesl, Shari, Thibault, Jérémy, Chanel en Fien. 1. Kennismaking: Bij de kennismaking moesten we eerst onszelf wat voorstellen aan de hand van een voorwerp die iets vertelde over onszelf, daarna zijn we overgegaan tot het “kennismakingsspel”.

 • Arne: Arne is geboren te Menen op 18/01/1991, hij woont in Rekkem en in zijn vrije tijd kan je hem vinden in het jeugdhuis ‘tkot in Rekkem en zit hij in de chiro.

 • Stijn: Stijn is geboren te Kortrijk op 18/10/1991, hij woont in Wevelgem. Stijn heeft nog 6 jaar krachtbal gespeeld maar is er nu mee gestopt, nu gaat hij liever op stap met goeie vrienden om plezier te maken en speelt hij ook graag games.

 • Yasmine: Yasmine is geboren te Kortrijk op 23/09/1991 en woont nu in Wevelgem, zij had tijdens de kennismaking een foto mee van haar familie die gemaakt was in Walibi, hiermee wou ze ons tonen dat haar familie heel belangrijk is voor haar. Ze gaat ook graag uit met vrienden en vriendinnen.

 • Barbara: Barbara is geboren in Waregem op 13/01/1991 en woont nu in Beverleie. Ze had werk gestoken in een collage die ons toonde wat allemaal typisch was aan haar zo had ze op die collage staan: lenzen, haar favoriete gerecht spaghetti, een stijltang, haar hondje, haar vriend en de kleur groen, haar lievelingskleur.

 • Liesl: Liesl is geboren te Deinze op 19/07/1991 en woont nu in Zulte in Oost-Vlaanderen. Ze had geen echt specifieke hobby’s maar tijdens haar vrije tijd luistert ze heel veel naar muziek, ze heeft geen echt lievelingsgenre, ze luistert graag naar alle soorten muziek, behalve naar klassieke muziek.

 • Shari: Shari is geboren in Menen op 14/12/1991 en woont nu in Lauwe. Zij nam haar ipod mee, daarmee wou ze ons duidelijk maken dat muziek voor haar belangrijk is, ook nam ze een boek mee, het was een boek om Spaans te leren, ze vertelde ons er ook nog bij dat ze dit wou leren in de grote vakantie maar daartoe niet genoeg tijd heeft voor gehad.

 • Thibault: Thibault is geboren in Menen op 5/09/1991 en woont nu nog steeds in Menen. Hij nam een voetbalshirt mee van Spanje. Hiermee wou hij ons tonen dat hij graag voetbalde en supporter is van de Spaanse nationale ploeg. Hij gaat ook graag op reis en zijn favoriete eindebestemming is dan ook Spanje. Hij voetbalt zelf ook bij KSC Menen.

 • Jérémy: Ik ben geboren in Tourcoing op 17/08/1990 en woon nu in Menen. Ik nam men ipod mee omdat ik graag naar muziek luister, de kleur van mijn ipod is blauw, mijn lievelingskleur. Ook ik speel graag voetbal en doe dit ook bij KSC Menen, daarnaast ben ik ook supporter van Manchester United.

 • Chanel: Chanel is geboren in Brugge op 7/10/1991 en woont nu in Maldegem in Oost-Vlaanderen. Zij had ook haar mp3 mee om ons te tonen dat ze ook veel naar muziek luisterde, tijdens haar vrije tijd kan je haar vinden in het uitgaansleven in Brugge, maar nu ook in Kortrijk want ze zit hier namelijk op kot.

 • Fien: Fien is geboren in Ieper op 28/10/1991 en woont nu in Jonkershove. Zij nam een aandenken mee van de musical “ Oliver” mee waar ze zelf een rol in vertolkte, ze houdt ook van zingen en toneel spelen, waar heel veel tijd in steekt en daarnaast gaat ze ook nog auditie doen voor een volgende musical, namelijk “ De Drie Musketiers”.

 • Jos: Jos is onze projectbegeleider en is geboren op 26/01/1960 en afgestudeerd als sociaal werker. Hij nam een fietshelm en een hamer mee. Bij die fietshelm vertelde hij ons dat hij graag fietste en zelf ook met de fiets naar het werk komt, maar hij verklapte ons ook dat hij een zoon heeft die nu fietst bij de juniors. Bij die hamer ging het niet zozeer om de hamer zelf maar om de sticker die erop kleefde, namelijk een sticker van de organistie 11.11.11, waar hij lid van is. Naast zijn vele hobby’s en andere bezigheden gaat hij ook graag eens petanque spelen met vrienden. 1. Uitvoeren van de opdrachten: • We hebben eerst de informatie die we gekregen hadden van Intro samen doorgenomen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een paar ideeën, toen die ideeën niet meteen kwamen hebben we ons afgevraagd waarom we eigenlijk voor de groep “ Intro” hadden gekozen, toen kwamen we tot de conclusie dat we allemaal wel erg geboeid waren tot het programma van “ Intro” en dat we allemaal graag met buitenlanders werken. We hebben ons ook afgevraagd wat “asielzoeker” was. Daarna zijn we toch op ideeën gekomen wat we allemaal kunnen doen als activiteiten om die taalbarrière te doorbreken, zoals: hen laten toneel spelen, een specifiek gerecht van hun land van oorsprong laten maken en dit een elkaar laten zien en proeven. We hadden ook een idee om henzelf pictogrammen te laten tekenen en dat de andere het woord dan moeten raden, waarbij wij dan het Nederlandse woord zouden meegeven, we wilden hen misschien ook een rondleiding geven in Kortrijk zelf maar aangezien niemand echt veel wist over de stad Kortrijk zelf kwamen we tot de conclusie dat wij misschien eerst wat over Kortrijk moesten leren. Maar voor we deze activiteiten zouden volbrengen zouden we graag eerst die mensen zelf ontmoeten zodat we kunnen weten tot welke doelgroep we ons moeten richten. Als laatste punt hadden we ook heel wat vragen voor onze projectbegeleider Jos namelijk:

 • Mogen wij kennismaken met die mensen tijdens de Projecturen?

 • Heeft men ook zo’n “Introgroep” in Kortrijk of moeten we daarvoor naar Ieper?

 • Hoe en wanneer kunnen we contact met die mensen opnemen?

 • Beschikken die mensen zelf over geld of vanwaar moeten wij het geld halen om deze soort activiteiten op poten te zetten? STUVO?

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina