Abvv-metaal en abvv btb voeren solidair actie tegen directie NexansDovnload 4.16 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte4.16 Kb.
ABVV-Metaal en ABVV BTB

voeren solidair actie tegen directie Nexans


De directie van Nexans Huizingen maakte van het verlengde weekend gebruik om het eigen bedrijf leeg te roven. De ochtendploeg constateerde maandagochtend dat alle onderdelen en alle stocks weggehaald waren. De arbeiders veronderstelden dat het materiaal rechtstreeks naar een Nexans vestiging in Slovakije gevoerd was. De verontwaardiging en woede over het illegale en barbaarse gedrag van de directie was dan ook groot. Niet alleen door de arbeiders, maar ook vanuit de academische wereld werd duidelijk gemaakt dat deze handelswijze in strijd was met de wet Renault en andere wettelijke regels.

Naderhand werd duidelijk dat het materiaal niet rechtstreeks naar Slovakije was gevoerd. Om de fabriek leeg  te halen werd beroep gedaan op de firma Eutraco in Charleroi. Daar staat op 700 paletten nog steeds de inboedel van Nexans Huizingen. De werknemers van Eutraco die voor het transport gezorgd hebben zijn even verontwaardigd als die van Nexans. Hen is nooit duidelijk gemaakt met welke opdracht ze bezig waren. Ze waren zich generlei bewust dat ze de toekomst van collega-werknemers op het spel aan het zetten waren.

Uit solidariteit met de werknemers van Huizingen hebben de werknemers van andere Nexans-vestigingen vandaag het werk neergelegd. De staking loopt tot morgenochtend zes uur.

Deze namiddag voeren de werknemers van Nexans Huizingen, Dour en Frammerie samen met de werknemers Eutraco solidair actie voor de poorten van Eutraco. Beide groepen van werknemers zijn bedrogen door de directie van Nexans. De werknemers van Eutraco drukken met deze gezamenlijke actie hun solidariteit uit met de collega’s van Nexans. Ze voeren één strijd en geven uitdrukking aan de solidariteit over de sectoren en de taalgrenzen heen.ABVV-Metaal en BTB vragen dat wetten voor iedereen gelden. Directies die de wet overtreden mogen hun straf niet ontlopen. Ze vragen dan ook dat de politiek zijn verantwoordelijkheid opneemt en er zorg voor draagt dat de wet Renault daadwerkelijk gerespecteerd wordt. ABVV-Metaal en BTB steunen de strijd die de werknemers van Nexans in de komende tijd zullen voeren.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina