Act-opleidingDovnload 12.16 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte12.16 Kb.

ACT-opleiding


voor hulpverleners


Acceptance and Commitment Therapy

Het doel van ACT is een waardevol leven leiden.

Met ACT leer je om je ‘verlangen het oncontroleerbare te controleren’ los te laten, en je aandacht en energie te richten op wat wél werkt, in functie van je waarden en doelen.

Wat is Acceptance and Commitment Therapy?

ACT is Acceptance and Commitment Therapy: één van de nieuwere therapievormen binnen de gedragstherapie.

Essentiële onderdelen van ACT zijn: de strijd loslaten met ongewenste gedachten en gevoelens, bewust aanwezig zijn in de realiteit, en actie ondernemen in de richting van je waarden. ACT gaat dus zowel over acceptatie als over verandering: aanvaarding van de onvermijdelijke pijn (pijnlijke gedachten en gevoelens) die hoort bij het leiden van een waardevol leven zoals jij dat wil.

ACT heeft zeer veel toepassingsmogelijkheden, o.a. bij angstklachten, depressieve klachten, stress, pijn, vermoeidheid, boosheid, verslaving, relatieproblemen, psychose en vele andere klachten.

ACT gebruikt daarvoor een uiteenlopend arsenaal van technieken, zowel de reeds lang ingeburgerde gedragstherapeutische technieken als de nieuwere. Ook mindfulnessmeditatie is één van de werkvormen die ACT gebruikt.

ACT is in Amerika al goed ingeburgerd onder therapeuten. In Nederland werken ook al veel therapeuten met ACT. In België staat ACT nog in zijn kinderschoenen. De eerste RCT’s zijn nochtans zeer aanmoedigend. Meer info over ACT en over onderzoeksresultaten kan gevonden worden op: www.contextualpsychology.org en op www.acceptanceandcommitmenttherapy.be


Inhoud van de ACT-workshops
Binnen de ACT Academie kan je terecht voor kennismakingsworkshops, meerdaagse workshops voor beginners en gevorderden, een kortdurende opleiding, themadagen, opleiding in huis en supervisie.

Een greep uit het aanbod:
 1. Kennismakingsworkshops

  1. Algemene kennismaking met ACT

  2. Workshops specifiek gericht op het onderwijs

  3. Workshops specifiek gericht op teams

 1. Driedaagse inleiding in ACT

 2. Driedaagse training in ACT voor (half-) gevorderden

 3. Zesdaagse opleiding

 4. Themadagen

5.1. De theoretische basis van ACT, RFT

5.2. ACT bij verslaving

5.3. ACT in de psychiatrie en bij psychose

5.4. Compassie

6) Een ervaringsgerichte tweedaagse voor (half-) gevorderden
Alle info hierover vind je op www.ACT-Academie.be
Hoe inschrijven?

Het inschrijvingsformulier kan je downloaden op http://act-academie.be/aanbod/act-opleiding/basisopleidingen/ Tenzij er daarop anders vermeld wordt, is er nog plaats.
ACT Academie

Doen wat werkt!


www.ACT-Academie.be
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina