Agila, Corsa, Meriva, Astra met een nog lager brandstofverbruikDovnload 19.47 Kb.
Datum03.10.2016
Grootte19.47 Kb.

Persbericht

September 2011

Opel op het 64ste Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA)
Agila, Corsa, Meriva, Astra met een nog lager brandstofverbruik


  • Sterk uitgebreid aanbod van ecoFLEX-modellen met Start/Stop-systeem

  • Corsa: ecoFLEX met Start/Stop nu ook voor benzinevariant, nieuw lpg-model

  • Meriva: nieuwe 1.3 CDTI ecoFLEX-variant met Start/Stop en slechts 109 g/km CO2

  • Astra: nieuwe 1.7 CDTI-motoren, ecoFLEX-model met slechts 99 g/km CO2

Een verdere daling van het brandstofverbruik en nieuwe specificaties zijn slechts twee van de elementen die het Opel-modeljaar 2012 onderscheiden. Dankzij het uitgebreide aanbod van ecoFLEX-technologieën op het hele gamma van personenauto’s groeit het aantal brandstofbesparende ecoFLEX-modellen – afhankelijk van de markt – tot een totaal van meer dan 60, meer dan een verdubbeling in aantal.


De nieuwe Astra ecoFLEX is een mooi voorbeeld van brandstofbesparing mogelijk gemaakt dankzij de ecoFLEX-technologie in combinatie met het Start/Stop-systeem. Met slechts 99 g/km CO2 (3,7 liter diesel per 100 km) is het de milieuvriendelijkste en de zuinigste Astra ooit – en dat zelfs met een indrukwekkend vermogen van 96 kW/130 pk. Het Start/Stop-systeem is nu ook beschikbaar op de 1.2 benzinemotor van de Corsa. Hierdoor daalt het brandstofverbruik gemiddeld met 0,4 liter per 100 km en vermindert de CO2-uitstoot tot 119 g/km. Ook de Meriva 1.3 CDTI is zuiniger dankzij het Start/Stop-systeem en de ecoFLEX-technologie. In de gemengde cyclus daalt het verbruik van de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX gemiddeld met 0,4 liter per 100 km en verlaagt de CO2-uitstoot tot slechts 109 g/km – een van de beste waarden in zijn klasse.
In het Corsa-gamma is nu een nieuwe lpg-variant (vloeibaar petroleumgas) beschikbaar met een nieuw ontwikkelde Euro 5-motor met een cilinderinhoud van 1,2 liter voor alternatieve werking met vloeibaar petroleumgas.

Voor klanten die hoge prestaties van hun auto verlangen, staat nu een 155 kW/210 pk limited edition van de Corsa OPC in de startblokken: de Corsa OPC met OPC Nürburgring Pack.


FlexFix-fietsdragersysteem nog praktischer
Ook aan de typische Opel-flexibiliteit werd nog gewerkt: het uiterst praktische FlexFix-fietsdragersysteem kan nu ook optioneel worden gecombineerd met de Park Pilot op de Corsa, de Meriva en de vijfdeurs Astra. De FlexFix-innovatie blijft exclusief beschikbaar bij Opel. Zoals werd aangekondigd tijdens de marktlancering van de Astra Sports Tourer eind vorig jaar, is de Opel-fietsdrager ook beschikbaar op dit Astra-model. De Sports Tourer beschikt over een FlexFix van de nieuwe generatie, die verder werd ontwikkeld, en is nog gemakkelijker in gebruik met bovendien een nog verder uitgebreide functionaliteit. Nog een nieuwe beschikbare optie is de afneembare trekhaak voor de Corsa en de Meriva.
Nieuwe infotainmentsystemen met een bredere waaier aan functies voor de Meriva en de Astra
De nieuwe infotainmentsystemen, Navi 600 en Navi 900 Europa, worden aangeboden op de Meriva en de Astra voor de modellen van het modeljaar 2012. Wat het aantal mogelijke functies betreft, zijn de nieuwe systemen veel hoogstaander dan de vroegere versies met cd of dvd. Het volledige landkaartmateriaal wordt opgeslagen op SD-kaarten en de landkaarten kunnen worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van de klant. Naast de standaard trekpleisters (POI’s), kunnen nog meer ‘POI’s’ worden gedownload en opgeslagen in het toestel. Nog een praktische functie: naast de snelste en de kortste routes biedt het navigatiesysteem ook de keuze voor de zuinigste route, d.i. de route waarop het minste brandstof wordt verbruikt.
Het Navi 900 Europa systeem biedt ook spraakherkenning en een logboekfunctie – die laatste met de mogelijkheid om privéritten en ritten voor het werk gescheiden te gehouden.
Opel Agila: 1.0 ecoFLEX nu met 109 g/km CO2
Voor het modeljaar 2012 beschikt de Opel Agila 1.0 ecoFLEX over een hoger vermogen van 50 kW/68 pk (voorheen 48 kW/65 pk), een verminderd brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. In de gemengde cyclus neemt het verbruik van de Agila 1.0 ecoFLEX af met gemiddeld 0,3 liter per 100 km, tot 4,8 l/100 km, en bedraagt de CO2-uitstoot slechts 109 g/km. Dat resultaat is te danken aan de geoptimaliseerde motorwrijving, Dual Variable Valve Timing (VVT) en een verbeterde alternator.
Vanaf november zal er een Agila 1.0 ecoFLEX-versie beschikbaar zijn met Start/Stop-systeem, een nog lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.
Opel Corsa: Start/Stop-technologie nu ook voor benzinemotoren
Vorig jaar was er een nieuw onderstel en een nieuwe stuurinrichting, begin 2011 een nieuwe voorzijde, een uitgebreid Color Line-gamma en een ecoFLEX-model met een bijzonder laag verbruik en slechts 94 g/km CO2. De Corsa biedt steeds weer aantrekkelijke verfijningen, en bij het model voor het jaar 2012 is dat niet anders.
Naast de 1.3 CDTI ecoFLEX-motoren (55 kW/75 pk en 70 kW/95 pk) is de 1.2 ecoFLEX (63 kW/85 pk) benzinemotor nu ook beschikbaar met het Start/Stop-systeem. De auto’s beschikken over een krachtige accu, een zware startmotor en 185/65 R 15-banden met lage rolweerstand.
Een groot voordeel van het Start/Stop-systeem is dat het verbruik in de gemengde cyclus met gemiddeld 0,4 liter vermindert tot 5,1 liter per 100 km voor de 1.2. In de stad levert dit zelfs een vermindering op tot 0,8 liter per 100 km. Hierdoor daalt ook de CO2-uitstoot van deze benzinevariant van de Corsa tot slechts 119 g/km.
Een ander hoogtepunt in het Corsa ecoFLEX-motorenaanbod is de nieuw ontwikkelde 1.2 LPG ecoFLEX. Dat is een bi-brandstofversie die rijdt op benzine of goedkoop lpg (momenteel ongeveer 0,72 euro per liter). Wanneer hij op benzine rijdt, heeft hij een vermogen van 63 kW/85 pk en met lpg is dat 61 kW/83 pk. Hij voldoet met beide brandstoffen aan de strenge Euro 5-emissienorm en is ook een milieuvriendelijke auto dankzij een lage CO2-uitstoot (110 g/km met lpg, driedeursmodel).
Warmbloedige Corsa voor passionele chauffeurs: het OPC Nürburgring Pack
Voor wie de voorkeur geeft aan een echte sportauto, heeft Opel een bijzonder hoogtepunt voor het jaar 2012 – het nieuwe topmodel in het Corsa-gamma, de Corsa OPC met OPC Nürburgring Pack. In vergelijking met de standaard Corsa OPC biedt de 1.6 turbomotor met OPC Nürburgring Pack nog meer vermogen (155 kW/210 pk in plaats van 141 kW/ 192 pk) en een hoger koppel (met overboostfunctie: tot 280 Nm in plaats van 266 Nm voor de Corsa OPC). Hierbij horen verder ook een nieuw Bilstein-sportonderstel, een mechanisch sperdifferentieel en een voorremsysteem van Brembo voor een veilige wegligging van de sportauto. De Corsa OPC met OPC Nürburgring Pack trekt op van nul tot 100 km/u in 6,8 seconden (0,4 seconden sneller dan de standaard OPC-versie) en behaalt een topsnelheid van 230 km/u (in plaats van 225 km/u).
Verder beschikt de auto over 18” lichtmetalen velgen, OPC Recaro sportzetels voor de chauffeur en de voorpassagier en het Nürburgring-logo op de zetels en de B-stijlen. Het Corsa OPC Nürburgring Pack wordt in België aangeboden tegen een meerprijs van 3.950 euro (in Luxemburg: 3.755 euro) ten opzichte van de prijs van de standaard OPC..
Opel Meriva: slechts 109 g/km CO2 met Start/Stop-systeem en ecoFLEX-technologie
Net zoals voor de Corsa heeft Opel ook voor de Meriva het aanbod van motoren met Start/Stop en ecoFLEX-technologie uitgebreid. De Meriva is nu beschikbaar met de 1.3 CDTI (70 kW/95 pk) als ecoFLEX-model met Start/Stop, een krachtige accu en startmotor en banden met lage rolweerstand. De prestaties zijn indrukwekkend: met de 1.3 CDTI ecoFLEX daalt het verbruik in de stad tot 4,8 liter (voorheen 5,6 liter), dus 0,8 liter per 100 km minder. Ook in de gemengde cyclus scoort de brandstofbesparende technologie goed, met een gemiddelde van 0,4 liter diesel minder per 100 km. Met bovendien een CO2-uitstoot van slechts 109 g/km presteert de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop bij de beste in zijn klasse.
Opel Astra: twee nieuwe ecoFLEX-modellen met slechts 99 g/km CO2
Een ander belangrijk punt op de agenda van de Astra is het verlagen van het brandstof­verbruik en de CO2-uitstoot. Daarom is de succesvolle compacte auto nu beschikbaar met een uitgebreid gamma motoren met het Start/Stop-systeem.
Modeljaar 2012 brengt een nieuwe 1.7 CDTI-motor in de Astra-familie. Hoogtepunt in de common-rail turbodiesel met geoptimaliseerde wrijving is een nieuw, volledig door Opel-ingenieurs ontworpen motormanagementsysteem. Dat zorgt voor optimale prestaties, een lager verbruik en tegelijk minder lawaai en trillingen. De nieuwe 1.7 CDTI-motor is beschikbaar met twee vermogens: 81 kW/110 pk en 96 kW/130 pk met een maximum­koppel van respectievelijk 280 en 300 Nm.
De vijfdeursversie van het Astra ecoFLEX-model is beschikbaar met beide vermogens­versies van de 1.7 CDTI en biedt een unieke combinatie van zuinig rijden en gesofisticeerde prestaties. Het heeft een brandstofverbruik van slechts 3,7 liter diesel per 100 km en een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km – waardoor dit de milieuvriendelijkste en zuinigste Astra is. Het Astra ecoFLEX-model heeft een Start/Stop-systeem, een krachtige accu en startmotor en banden met lage rolweerstand. Bovendien beschikt hij over een remenergierecuperatiesysteem, een geoptimaliseerde versnellingsbak, een verbeterde temperatuurregeling voor de motor, een actieve luchtafsluiter in het radiatorrooster, een verlaagd onderstel en led dagrijlichten.
Het 1.3 CDTI ecoFLEX-model (70 kW/95 pk) en de 121 kW/165 pk 2.0 CDTI met ecoFLEX-technologiepakket (voorheen 118 kW/160 pk) zijn eveneens beschikbaar met het Start/Stop-systeem.

Tekst en foto’s kunnen gedownload worden van de internetsite http://media.opel.be.


General Motors Belgium N.V. media.opel.be

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina