Algemeen: Beste ouders/verzorgersDovnload 28.19 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte28.19 Kb.


Weekbrief

Weekbrief 29, vrijdag 19 april 2013

Algemeen:
Beste ouders/verzorgers,
Eindelijk lijkt het toch lente te worden. Heeft u gezien dat mijnheer Aad de schooltuin voorbewerkt heeft? Binnenkort kunnen de kinderen van groep 4/5 daar lekker aan de slag met planten en wieden. Gelukkig krijgen ze wat ondersteuning van groep 5/6 bij al het werk.

Maar we zijn ook op andere manieren druk bezig. Zo heeft bijvoorbeeld Schoolmaatschappelijk werk binnenkort een spreekuur op school, u leest hier meer over verder in deze weekbrief.


Personeel

Volgende week donderdag is de laatste dag voor juf Tessa met haar groep, ze gaat dan met zwangerschapsverlof en komt pas na de zomervakantie weer terug bij de Pacelli. Juf Tessa we wensen u een heerlijke tijd toe en wachten vol spanning af!


Juf Joyce is ook al een tijd met (verlengd) zwangerschapsverlof en ook bij haar zitten we te wachten wanneer de baby komt. We horen wel dat juf Joyce de kinderen van de Pacelli mist. We zijn benieuwd wanneer we het eerste baby bericht kunnen geven.

Juffen geniet allebei van de komende weken.


Nederlandse taal oefenen

Op maandagochtend van 08.30-09.30 uur hebben een aantal moeders een ochtend om de Nederlandse taal te oefenen. Je bent hartelijk welkom om ook te komen. We zitten in het lokaal van Wonderland, dit is naast groep 3. Meer informatie kunt u bij de juf vragen. Graag tot ziens,

Deborah, Diane, Franscesca en Marion
Koningsspelen

Op 26 april gaat ook de Pacelli er een feestelijke dag van maken. Het zou erg leuk zijn als iedereen iets aantrekt in de kleur oranje, maar de kleuren van de vlag –rood, wit, blauw- mogen natuurlijk ook.

We starten met een Koningsontbijt in de klas; de kinderen eten dus ’s ochtends op school een gezond ontbijt, dat we via de organisatie van de Koningsspelen geleverd krijgen.

Na het ontbijt hebben we –hopelijk op het plein- een ochtendgymnastiek. De dansjuf die ook de dansclinic van TOS heeft gegeven zal deze ochtendgymnastiek leiden.

Daarna is er voor iedere groep een eigen programma.

Zo hebben de kleutergroepen feest met de juffendag die al gepland stond, de groepen 3 en 4 hebben samen een gezellige dag georganiseerd, groep 7/8 heeft ook een feestje dat juf Connie hen toegezegd had.

Voor de groepen 5 en 6 staat de laatste dag met een bezoek aan Het Bewaarde Land op het programma, deze kinderen volgen daarom het programma zoals al vast lag. Maar ook dat is een feestje op zich!

Wilt u uw kind (gr.1 t/m 4 en 7/8) een bord, beker, bestek en plastic tas meegeven voor het ontbijt?

School maatschappelijk werk
Schoolmaatschappelijk Werk heeft spreekuur op school!

Even voorstellen … schoolmaatschappelijk werk

Voor degenen die mij nog niet kennen; ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Marlies Morsch en ook dit schooljaar zal ik werkzaam zijn als schoolmaatschappelijk werker op basisschool Pacelli. Ik werk bij Kwadraad, maatschappelijk werk.


Wat kan ik voor u betekenen?

De meeste kinderen groeien gewoon op, maar soms zijn er vragen en zorgen over de opvoeding van uw kind(eren) op school en/of thuis.

U kunt hierbij denken aan druk gedrag, niet luisteren, de gevolgen van echtscheiding, een sterfgeval in de familie- of vriendenkring, moeilijk contact maken met leeftijdsgenootjes, pesten, geen zin om naar school te gaan, slecht slapen, … Vaak helpt het om er met iemand over te praten. Als schoolmaatschappelijk werker wil ik met u de zaken op een rijtje zetten, door o.a. te kijken naar wat u al geprobeerd heeft en u nieuwe mogelijkheden aan te dragen. Alleen als het nodig is en u daar toestemming voor geeft, ga ik met uw kind(eren) in gesprek. Het kan ook zijn dat we samen zoeken naar de juiste instantie voor uw problemen en/of zorgen.
Vertrouwelijk en gratis

De gesprekken zijn vertrouwelijk. Alleen met uw toestemming zal ik informatie aan andere instanties verstrekken.


Er zijn geen kosten aan de gesprekken verbonden.

Hoe te bereiken?

U kunt mij bereiken via de intern begeleider Jacoline Wiskerke, de leerkracht van uw kind of of op het spreekuur bij u op school. Dit schooljaar ben ik op maandagochtend 13 mei en 24 juni van 8.30-10.00 uur op school en zit ik in de kamer van de Intern Begeleider (in de kleutergang).


Komt u gerust eens langs. U bent van harte welkom!
Voor meer informatie over het maatschappelijk werk en over het groepsaanbod voor kinderen, kunt u terecht op onze website www.kwadraad.nl

Nieuws uit de groepen:


Groepen 1/2:

We hebben het deze week over ‘ziek zijn’. De thematafel is ingericht met allemaal spullen die met het thema te maken hebben. De kinderen vinden het reuze interessant. We hebben een verpleger geknutseld en in de huishoek wordt er ziekenhuisje gespeeld door de kinderen.


Op dinsdag 23 april is het ’s middags studiemiddag. Alle kinderen zijn deze middag vrij.
Op vrijdag 26 april is het dubbel feest in beide kleuterklassen. We vieren de Koningsspelen en juf Synthia, juf Hanneke en juf Tessa vieren dan ook juffendag.

We beginnen de dag met een ontbijt op school in verband met de Koningsspelen. Voor het ontbijt wordt gezorgd. Dit hoeft u dus niet mee te nemen. Wilt u uw kind een bord, bestek, een beker en een plastic zak meegeven? Na het ontbijt gaan we met alle klassen ochtendgymnastiek doen op het grote schoolplein. U zult begrijpen dat uw kind mogelijk niet heel veel trek zal hebben in een 10-uurtje. Wilt u daarom iets kleins meegeven? Daarna zullen we leuke spelletjes doen in de klas en de verjaardag van de juffen vieren.

’s Middags gaan we bij goed weer naar de speeltuin toe.
Op vrijdag 26 april is het de laatste werkdag van juf Tessa. Na de meivakantie zal juf Marlies van maandag tot en met donderdag voor groep 0/1 b staan en juf Hanneke op vrijdag.
Juf Synthia, Juf Hanneke, Juf Tessa
Groep 3:

Deze week hebben we bij rekenen spaarpotsommen gemaakt. Het was best lastig om te tellen en te zien hoeveel geld in de spaarpot zat. Daarna kwam er spaargeld bij en moest gerekend worden hoeveel geld daarna in de pot was.

Bij gym op maandag krijgen we een basketbalclinic. We hebben gewoon dezelfde gymtijd. Het zou fijn zijn als iedereen op woensdagmorgen om half 9 met de gym kan beginnen. Helaas zijn er steeds meer kinderen te laat.

Bij taal hebben we deze week veel dicteetjes gemaakt. De woorden foutloos schrijven gaat steeds beter. Nu ook nog de schrijfletters goed kennen. Na de meivakantie is juf Lisanne weer op dinsdag in de klas. Zij heeft deze 2 weken toetsweken. Wij wensen haar veel succes.

Vrijdag 26 april hebben we de Koningsspelen op school. De dag zal beginnen met een ontbijt in de klas. Hiervoor hoeven de kinderen alleen maar bord, bestek, beker en een plastic zak mee te nemen. Hierna doen we met de hele school ochtendgymnastiek op het plein. Vervolgens gaan de kinderen in de klas in een circuit verschillende Koningsknutsels maken en Koningsspelletjes doen. Hulp van ouders is hierbij welkom (schminck e.d.), laat u het even aan ons weten als u hier interesse in heeft?

Juf Nel en juf Ingrid

Groep 4/5:

We hebben deze week het liedje en dansje van de Koningsspelen geoefend. De kinderen deden enthousiast mee. Veel leerlingen hadden het dictee goed gemaakt, ik kon merken dat ze thuis hadden geoefend.

Met MI hebben we het gehad over kringloop en wat planten nodig hebben om te groeien. Ze hebben zelf een kringloop getekend. Voor de ramen hebben ze zonnetjes geknutseld. De klas wordt verder versierd met de Nederlandse vlag, en andere knutselwerkjes voor de Koningsspelen. Veel plezier groep 5 bij het Bewaarde Land komende vrijdag, leuk om te horen wat ze allemaal hadden gedaan. Ze hebben een eigen couplet verzonnen samen met de andere groep 5, dat hebben we geoefend in de klas.

U kunt foto’s van het Bewaarde Land op de website bekijken onder het tabblad foto/video.Juf Wietske en Juf Jessica


Groep 5/6:

Wat een leuke week was het! Dinsdagochtend hebben we een Capoeira workshop gekregen. We hebben gedanst maar ook gevochten. De kinderen vonden het erg leuk. U kunt de foto’s bekijken op de website. En vrijdag is de tweede keer Bewaarde Land. We moesten deze week een eigen couplet schrijven om de poort binnen te mogen, beide groepen 5 en groep 6 heeft een erg mooi couplet zelf verzonnen. Tijdens het werken uit het werkboekje afgelopen week moesten de kinderen beschrijven wat we de eerste keer hebben gedaan in het Bewaarde Land, eigenlijk was het stukje veel te klein want we hebben zoveel leuke dingen gedaan! We hopen dat het aankomende vrijdag wat minder regent. U kunt foto’s van het Bewaarde Land op de website bekijken onder het tabblad foto/video.Groep 5 is met rekenen aan het oefenen met onder elkaar uitrekenen. We zetten de eerste stapjes naar het cijferen. Groep 6 rekent op dit moment veel plattegronden en oppervlaktes uit. Mocht u thuis nog vloerbedekking willen leggen, uw zoon/dochter kan het voor u uitrekenen! ;-)

Deze week zijn we gestart aan het thema Vikingen. We staan weer vijf vragen centraal die op de toets terug komen en we werken aan de MI-kaarten. We gaan een Viking schild verven, een webpad doen en nog veel meer. De kinderen maken zelf weer aantekeningen. Na de meivakantie gaan we nog door met dit thema. Na de meivakantie gaan we ook zo af en toe eens de schooltuin in met meneer Aad om te onderhouden, onkruid te wieden, te planten en poten en te leren.

Na de meivakantie staat er een leuke activiteit gepland op zaterdagmiddag 18 mei, houdt deze datum vrij. Meer informatie volgt snel.

Aankomende zondag gaan Youssra, Annabel en Dana de Dolfje Weerwolfje prijs ophalen met juf Annet in Apeldoorn. We zullen foto’s maken en in de volgende weekbrief een stukje plaatsen.Huiswerk! Neem voor maandag 22 april een leeg literpak sap mee die er vrolijk uitziet.

Juf Merel en Juf Annet
Groep 7/8:

Deze week hebben we een start gemaakt met het 4keerwijzer project over de tijd van de Wereldoorlogen. De kinderen blijken hier al heel wat van af te weten. Ze zijn ook erg geïnteresseerd in het onderwerp. Ze werken ook weer goed aan de opdrachten. Een van de opdrachten is bv. zet 6.000.000 streepjes (zoveel mensen zijn omgekomen in de concentratiekampen). Na 200 streepjes kwam al de opmerking. “Dat zijn er wel heel veel.” Verder worden er o.a. gedichten gemaakt en een maquette van het slagveld. De 5 vragen en een aantal antwoorden staan al op itslearning. Voor Engels hebben we gekeken naar een grappig filmpje over How animals eat. Volgende week gaan we op 26 april op school ontbijten i.v.m. de kroning. De kinderen moeten zelf een bord, bestek en een beker meebrengen. Voor de rest wordt gezorgd. Daarna gaan we met alle kinderen ochtendgymnastiek op het plein doen. De rest van de dag besteden we aan wat sportieve spellen en we gaan een feestje houden omdat de kinderen hard gewerkt hebben aan de sfeer in de groep. We hebben daar veel tijd in geïnvesteerd. Het gaat nog niet altijd soepel. Maar de kinderen hebben beloofd hun verantwoordelijkheid hierin te nemen. Bij veel kinderen lukt dit ook.

Huiswerk:

Taal; uiterlijk maandag af op itslearning.

Rekenen; uiterlijk woensdag op school.

De kinderen van groep 8 moeten hun rollen voor de musical leren. Dit gaat al steeds beter. Nu gaat het er ook om dat ze echt het “gevoel” er bij gaan krijgen.De kinderen van groep 7 hebben een boekje van de entreetoets meegekregen naar huis. Ze kunnen dan thuis oefenen met het soort opgeven. De antwoorden staan op itslearning. Eind mei gaan we de echte entreetoets maken.

Juf Connie


Agenda

23 april

Studiemiddag, alle kinderen om 12.00 uur vrij.

26 april

Koningsspelen op school, groepen 5/6 naar Het Bewaarde Land. Juffendag gr. 1/2

29 april t/m 10 mei

Meivakantie.

13 mei

Weer naar school.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina