Beethovenstraat 300 1077 wz amsterdamDovnload 8.83 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte8.83 Kb.

P
Beethovenstraat 300

1077 WZ Amsterdam

Postbus 83073

1080 AB Amsterdam


www.betaalvereniging.nl
T 020 305 19 00

F 020 305 19 12


ersuitnodiging

Datum

15 juli 2013Kenmerk

13-002


CONTANTEN BURGEMEESTER ABOUTALEB WEEK ACHTER SLOT EN GRENDEL VOOR CAMPAGNE PINNEN, JA GRAAG

Nederlandse burgemeesters op de bres voor veilig betaalverkeer bij ondernemers met pin

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam geeft op 17 juli zijn steun aan de landelijke campagne Pinnen, ja graag. Gedurende een week gaat het contante geld van de burgemeester achter slot en grendel en gebruikt hij bij betalingen uitsluitend zijn pinpas. Hoewel de meeste Nederlanders denken dat ze kleinere zaken zoals snackbars, cafés en bakkers een plezier doen met cash is het tegendeel waar. Met de campagne wordt de sterke voorkeur van ondernemers en banken voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht. Allereerst ter bevordering van de veiligheid, minder contant geld maakt winkeliers minder aantrekkelijk als doelwit voor overvallen. Maar ook vanwege de snelheid en het gemak van pintransacties. De nieuwe pincampagne is een initiatief van Betaalvereniging Nederland, de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, banken, koepelorganisaties, Maestro en VPAY.
Meerdere burgemeesters in Nederland leveren na elkaar hun portemonnee in om aandacht te vragen voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels. Aboutaleb neemt het stokje over van Cees Bijl, burgemeester van Emmen. Ook Annemarie Jorritsma van Almere, Onno Hoes van Maastricht, Peter den Oudsten van Enschede, Fred Crone van Leeuwarden en Harald Bergmann van Middelburg hebben voor een week hun cash ingeleverd. Met deze gezamenlijke inzet willen de burgemeesters laten zien dat ondernemers en banken juist blij zijn met pinbetalingen, bij grote én bij kleine bedragen. Naast de veiligheid, snelheid en gemak die een pinbetaling met zich meebrengt, is het voor winkeliers onder de streep goedkoper als klanten bij het afrekenen kiezen voor pin.
Datum, locatie en tijdstip

Als u aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden bij: Marieke Guit, marieke@capita.nl, 020 5307 140

Datum en tijd: woensdag 17 juli 2013,14.00 uur (tot uiterlijk 14.30 uur)

Locatie: Clarks schoenenwinkel, Lijnbaan 82 in Rotterdam


NB Achteraf is een foto beschikbaar van het moment dat de burgemeester zijn portemonnee inlevert
Betaalvereniging Nederland organiseert voor haar leden de collectieve taken in het nationale betalingsverkeer. Leden zijn aanbieders van betaaldiensten op de Nederlandse markt: banken, betaalinstellingen en elektronischgeldinstellingen. Bij de Betaalvereniging zijn alle gemeenschappelijke taken van de leden op het gebied van infrastructuur, standaarden en gezamenlijke productkenmerken belegd.
Noot van de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen metJannemieke Zandee, woordvoerder Betaalvereniging Nederland, 020 305 19 85, j.zandee@betaalvereniging.nl


Pagina van <15 juli 2013 | <13-002

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina