Betreft: werkweek 2015-2016Dovnload 26 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte26 Kb.

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit klas 3

Ter Apel, 24 juli 2016 kenmerk: prs/rw/OU16-02

Betreft: werkweek 2015-2016

Geachte ouder(s)/verzorger(s),Met deze brief willen wij u graag informeren over de aanstaande werkweek (4 t/m 8 juli 2016) voor alle derde klas leerlingen.
De opzet van de werkweek is als volgt. De leerlingen kunnen kiezen uit een viertal reizen. Het klassenverband wordt doorbroken en zo brengen we leerlingen uit verschillende onderwijssoorten bij elkaar. Op deze wijze hopen we onderlinge waardering en respect positief te beïnvloeden.
Een enthousiast docententeam is reeds bezig met het voorbereiden van de diverse reisbestemmingen. In bijlage 1 vindt u een impressie of korte omschrijving van de verschillende werkweekbestemmingen. Hierover heeft u op 17 november jl. een mail ontvangen.
De werkweek is een verplicht onderdeel voor alle leerlingen uit leerjaar 3. Leerlingen, die door bijzondere omstandigheden niet aan de werkweek kunnen deelnemen, volgen een alternatief (projectmatig) programma. Aan het alternatief programma zijn eveneens kosten (plusminus 30 euro) verbonden.
Het is de bedoeling dat u uw zoon/dochter aanmeldt door het invullen van het bijgaande keuzeformulier (zie bijlage 2). Uw zoon/dochter kan de voorkeursvolgorde aangeven door op het antwoordformulier de reizen te nummeren van 1 t/m 4 (de reis waar hij/zij het getal 1 aan toekent, geniet de voorkeur, dan 2, 3 en de reis met de minste voorkeur een 4). Bij indeling zullen we zoveel mogelijk rekening houden met jullie voorkeur.

Echter, omdat wij gebonden zijn aan maximale aantallen deelnemers per reis, kan niet worden gegarandeerd dat uw zoon/dochter geplaatst wordt bij de reis van jullie voorkeur. Voor doublanten geldt dat zij alleen mee mogen als er plek is en het is niet mogelijk om naar dezelfde bestemming te gaan als vorig schooljaar.
Uw zoon/dochter dient het ingevulde formulier vóór vrijdag 22 januari a.s. bij de mentor in te leveren. Bij verlate inlevering kan het zijn dat de gewenste reisbestemming niet meer gehonoreerd kan worden. Indien uw zoon/dochter ingedeeld wenst te worden met een vriend of vriendin uit zijn/haar klas of een andere 3e klas, kunt u dat aangeven op het formulier. Op het formulier vermeldt u de naam en klas van uw zoon/dochter bij (1) en de naam en klas van de eventuele reisgenoot bij (2). Op basis van de ingeleverde formulieren maken wij een definitieve indeling. Deze indeling wordt na de voorjaarsvakantie aan de leerlingen bekend gemaakt.
Tot slot willen wij u erop wijzen om naast het keuzeformulier ook het formulier bijzonderheden in te vullen en te ondertekenen. Op dit formulier dient u zaken te vermelden waarvan de reisbegeleiding op de hoogte moet te zijn. Te denken valt aan medicijngebruik, fysieke belemmeringen, allergieën, vegetarisch, beperkingen etc.
Met de huidige ontwikkelingen in Europa begrijpen wij uw extra zorgen omtrent de veiligheid van uw kind tijdens de werkweek. De RSG Ter Apel volgt de ontwikkelingen nauwlettend. Mocht t.z.t. verhoogd risico dreigen, zal de school passende maatregelen treffen.
Wij denken u, mede namens het docententeam, vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer G. Prins, werkweekcoördinator (g.prins@rsgterapel.nl).


Met vriendelijke groet,

Dhr. G. Prins, werkweekcoördinator

Dhr. G. Plat, teamleider vmbo mavo

Bijlage 1: Impressie en beschrijving van de werkweekbestemmingen

Bijlage 2: Keuzeformulier werkweek 2015-2016

Bijlage 1 Impressie en/of beschrijving van de werkweekbestemmingen

Bestemming: Werkweek Hollandweek op het water NIEUW

Altijd al eens zelf aan het roer willen staan van een zeilboot? Bij de Hollandweek geniet je van een heerlijke week op het water én leer je zeilen en surfen onder begeleiding van ervaren zeil- en surf-instructeurs. We overnachten in een exclusieve accommodatie met een privé-terras aan het water. Vanuit de eigen keuken worden lekkere, gevarieerde en goede maaltijden verzorgd. Natuurlijk is het leren zeilen de rode draad in deze werkweek, maar daarnaast moet het ook een te gave week worden met leuke activiteiten op de wal! • Dagtochten over de Friese meren met een valk (6 persoons-zeilboot)

 • Zeilen op een pico laser

 • Surfen

 • Kampvuur

 • Fierljeppen

Bestemming: Stedenreis Parijs

Kies je voor een verblijf in een interessante stad? Wil je met eigen ogen zien hoe mooi de stad van het licht ( la ville lumière) is? Begrijpen waarom zij ook wel “de stad van de liefde” (la ville de l’amour) genoemd wordt? Rondlopen in oude delen van de stad, maar ook in de meest moderne zakenwijken? Van heel hoog ( la Tour Eiffel) de hele stad zien? Cultuur snuiven in het grote museum “het Louvre”, waar ook de Mona Lisa hangt? Met een portret van jezelf weer naar huis? Het paleis van de Zonnekoning bezoeken, of de Arc de Triomphe beklimmen? Net als de Fransen in een parkje aan de Seine uitrusten, en in het Quartier Latin een hapje (naar eigen keuze) eten?

Ben je niet bang om veel te lopen? ( want dat doen we wel, ook al nemen we soms ook de metro!) Je wilt nieuwe indrukken opdoen en een reis maken waar je nog vaak aan terug gaat denken?


 • Bezoek Eiffeltoren

 • Bezoek Notre Dame

 • Bezoek Louvre

 • Bezoek Montmartre


Bestemming: Stedenreis Londen

Kies voor een bezoek aan de hoofdstad van Engeland.

Het programma ligt nog niet geheel vast maar bevat o.a. het bezoeken van de “Highlights” van de stad Londen namelijk: Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben & the Houses of Parliament, Piccadilly Circus, London Bridge, St. Paul’s Cathedral, 10 Downing Street, Covent Garden, Oxford Street etc.
Daarnaast zullen jullie een bezoek brengen aan enkele van de musea die Londen rijk is, zoals The Tate Modern, The National Gallery, The British Museum of The Science Museum of bekende parken zoals Hyde Park en Kensington Gardens.
Het vervoer in de stad zelf gaat met de metro: the London Underground. Londen is een grote stad met ca. 7,5 miljoen inwoners.

Naast het vervoer met de metro wordt er dagelijks ook behoorlijk wat gewandeld. Het hebben van goed schoeisel en een goede lichamelijke conditie is dus een vereiste. Het ontbijt krijgen we in het hostel maar de andere maaltijden regelen we zelf.

Soms doen wij dat voor de groep, soms gaan we naar een bepaalde wijk, waar je goed en goedkoop kunt eten en mag je zelf bepalen met wie en waar je eet.

Heb je belangstelling voor kunst, cultuur en architectuur van de stad Londen en natuurlijk de Engelse taal en ben je bereid daarvoor meerdere mijlen te lopen? • Bezoek London Bridge

 • Bezoek Buckingham Palace

 • Bezoek Harrods

Bestemming: Werkweek Tsjechie

De week in het Ertsgebergte van Tsjechië is de ideale combinatie tussen een culturele reis en sportief bezig zijn.

We starten de week door een bezoek te brengen aan concentratiekamp Theresienstadt waarna we naar de prachtige stad Praag gaan!

 

Het sportieve gedeelte van de werkweek bevat de volgende onderdelen: • Klimmen en abseilen op de rotsen (nieuw)

 • Mountainbiken door de omliggende bossen. (nieuw)

 • Raften

 • Nighttrail

 • High rope-challenge (klimmen) door de bossen

 • Big swing op een mega schommel

 • Dropping en een gezellige avond

 

Tijdens deze werkweek wordt er overnacht in een jeugdherberg. De reis is bedoeld voor leerlingen die kiezen voor een mix van sportieve en culturele activiteiten. Gezien de vele sportactiviteiten is het wenselijk dat leerlingen actief mee kunnen doen, om te voorkomen dat leerlingen achter moeten blijven in de basiskampen van de diverse onderdelen.Bijlage 2

Keuzeformulier werkweek 2015-2016

Naam (1): ___________________________________________________

Klas (1): ____________________________________________________

Eventuele reisgeno(o)t(e)

Naam (2): ___________________________________________________

Klas (2): ____________________________________________________

Keuzemogelijkheden

Geef met de nummers 1 t/m 4 aan de volgorde van jullie voorkeur.

…... Werkweek Tsjechië – Praag (busreis)

…... Werkweek Hollandweek op het water

.….. Stedenreis Parijs (busreis)

…… Stedenreis London (busreis)

Indien door omstandigheden deelname niet mogelijk is:

…… alternatieve werkweek

Handtekening ouder(s)/verzorger(s):

………………………………………………………………………Dit formulier vóór vrijdag 22 januari a.s. inleveren bij je mentor!!

 • Z.O.Z

Bijzonderheden

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina