Bij dit nummerDovnload 29.12 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte29.12 Kb.

Aanschafinformaties week 49, 2004

Mediaberichten

Bij dit nummer

• Scandinavië heeft een lange traditie in kwalitatief goede jeugdfilms. In deze week drie wat oudere Zweedse films die nu op dvd-video verkrijgbaar zijn. De gebroeders Leeuwenhart uit 1977 van Olle Hellbom is gebaseerd op het boek van Astrid Lindgren. Het magische verhaal over de twee broers die na hun dood dapper strijden tegen het kwaad zit vol spectaculaire scènes en magie.

Een heks in de familie uit 2000 is gebaseerd op het boek Maria Bleekneus van Ulf Stark. De achtjarige Maria deelt haar kamer met haar jongere broertje, die een echte pestkop is. Soms wenst ze dat hij zal verdwijnen. Maar als ze vermoedt dat haar nieuwe oppas een heks is, doet ze er alles aan om te voorkomen dat die haar broertje zal opeten.

Mijn leven als hond uit 1985 naar het boek van Reidar Jonsson speelt zich af in Zweden in 1959. De twaalfjarige Ingemar heeft het thuis niet gemakkelijk zonder vader en met een moeder die vaak ziek is en lijdt aan woedeaanvallen. Maar dan overlijdt zijn moeder. Wordt wel ‘een van de meest geslaagde jeugdfilms aller tijden’ genoemd.
Europe for kids!Europe for kids! is een multimediaal informatief project, dat mede tot stand is gekomen met steun van de Europese Commissie. Het project heeft tot doel de onlangs toegetreden landen op een eigentijdse manier voor te stellen aan de kinderen van Europa (10-14 jaar). Het project bestaat uit drie onderdelen: een boekenserie: Op bezoek in Europa; een website: www.europa4kids.nl, ontwikkeld door de Wereld­omroep; een televisieserie: Ik kom uit…

In het aanbod van deze week zijn tien delen uit de serie Op bezoek in Europa opgenomen, alsmede een overzichtsboek Een nieuw Europa.


De serie introduceert per deel één nieuwe lidstaat. Elk boek behandelt de geschiedenis, het landschap, de steden, het vervoer, de mensen, het onderwijs, de keuken, de economie, de natuur en het toerisme van het betreffende land. Daarnaast worden in een apart

hoofdstuk specifieke kenmerken of specialiteiten beschreven. De teksten bevatten anekdotes, weetjes of lokale sprookjes. Foto’s, tekeningen, kaarten en

woordenlijstjes maken de boeken visueel attractief. Om de boeken ook op school te kunnen gebruiken is de reeks voorzien van een speciale docentenhand­leiding, die vanaf de website te downloaden is.

De ‘oude’ landen komen in 2005 aanbod.

In Een nieuw Europa worden alle 25 landen belicht, de nieuwe leden wat uitgebreider dan de oude. In de inleiding wordt beschreven wat de Europese Unie nu precies is en welke geschiedenis ertoe heeft geleid dat de Unie nu uit 25 landen bestaat. In twee tot drie pagina’s per land komen de geschiedenis, de land­schappen, de mensen, de taal en de cultuur aan de orde. In een informatieblokje op de linkerpagina’s o.a. korte informatie over: de officiële naam van het land, oppervlakte van het land, inwonertal, hoofdstad etc.
De website www.europe4kids.nl is een interactieve reis door de nieuwe EU-landen. De site biedt kinderen achtergrondinformatie over de landen en een foto­bank voor werkstukken. Ook kunnen de bezoekers de site raadplegen voor lokale recepten, een korte taalles en verhalen geschreven door Sterreporters, Neder­landse kinderen die wonen in het buitenland.
De televisieserie Ik kom uit… bestaat uit tien program­ma’s van 15 minuten. In deze programma’s geven steeds twee kinderen uit een van de toege­treden lidstaden een rondleiding door hun land. In Nederland is de serie vanaf 8 september 2004 uitgezonden door School TV op Nederland 3.
Aanbod Informatica

In de Mediaberichten van week 37 hebben wij u geïnformeerd over het voornemen om de frequentie van het aanbod van de informaticaboeken aan te passen.

Uit de reacties die wij op dit bericht hebben ont­vangen, sprak vrijwel unaniem een voorkeur voor een sneller, wekelijks aanbod.

Media Informatie heeft daarom besloten de infor­matica­boeken niet langer meer eenmaal per vier weken aan te bieden, maar wekelijks.

Met ingang van het abonnement Nederlandse boeken 2005 worden de informaticatitels daarom niet meer in een aparte rubriek opgenomen, maar zo spoedig mogelijk na verschijnen aangeboden via de rubriek volwassenen non-fictie.Leeskist
De Leeskist van uitgeverij Malmberg is een serie boekjes voor het aanvankelijk leesonderwijs waarin het technisch leesniveau en de belevingswereld van het kind zijn gecombineerd. Er komen vijf subseries: cirkel, vierkant, driehoek, ruit en ster. Elke subserie omvat 18 verschillende titels. Voor het onderwijs worden de boekjes in een echte kist geleverd, met voor elke titel twee exemplaren. Voor de openbare bibliotheken wordt een set met telkens een exemplaar van de afzonderlijke titels aangeboden; de boekjes zijn niet los te bestellen. In de aanschafinformaties van deze week wordt de Leeskist Cirkel aangeboden.

Dit is een speciale serie voor groep 2 en 3 met AVI-startboekjes en boekjes op AVI 1. De boekjes hebben een duidelijke opbouw van enkele letters in de eerste boekjes naar uiteindelijk alle letters in de laatste boekjes. Leeskist Cirkel is te gebruiken naast elke methode voor aanvankelijk lezen. De volgende series verschijnen als volgt:

Leeskist Vierkant groep 3 AVI 1- 9 januari 2005

Leeskist Driehoek groep 3 AVI 1- 9 januari 2005

Leeskist Ruit groep 5/6 AVI 2-9 zomer 2005

Leeskist Ster groep 7/8 AVI 3-9 zomer 2005


Zie voor meer informatie www.leeskist.nl.


TMF Game Awards

Zaterdag 13 november zijn tijdens de GameExpo-beurs in de Utrechtse Jaarbeurs voor de eerste keer de TMF Game Awards uitgereikt. Gamen is onder jonge­ren een van de populairste vormen van vrijetijdsbe­steding. Met een eigen awardshow wil TMF de wereld van het gamen nu voor eens en altijd op de kaart zetten. Op basis van een nominatielijst, samengesteld door een professionele jury, hebben TMF ID-members de afgelopen weken via www.tmf.nl kunnen stemmen op hun favoriete games in verschillende categorieën. Meer dan 10.000 mensen hebben hun stem uitge­bracht, dus de awards zijn echte publieksprijzen. Het is de bedoeling dat het event jaarlijks zal terugkeren.

Hieronder volgt een overzicht van de genomineerden spellen van de belangrijkste categorieën, met vet gedrukt de titel die de Award gewonnen heeft. De met een * gemarkeerde titels zijn aangeboden in de Aan­schafinformaties op cd-rom of dvd-rom. De overige titels zijn uitgekomen op Gamecube, Playstation 2 en/of X-box en te bestellen via de haastlijn. Meer winnaars zijn te vinden op www.tmf.nl .
Best fighting game


 • Onimusha: Blade warriors

 • Soul Calibur II

 • Fight night 2004

Best shooter game • Far cry*

 • Doom 3*

 • Call of duty*

Best adventure game • Prince of Persia: The sands of time*

 • Ninja Gaiden

 • Thief: deadly shadows*

Best RPG


 • Star Wars: Knight of the old republic*

 • Deus ex 2: Invisible war*

 • Mario & Luigi superstar saga

Best strategy game • Advance wars 2: Black hole rising

 • The Sims: Bustin’ out

 • Ground control II: operation exodus*

Best sport game • Top spin

 • Tony Hawk’s underground

 • Pro evolution soccer 3*

Best racing game • Need for speed underground*

 • Project Gotham racing 2

 • F-Zero GX

Best overall game • Soul calibur II

 • Doom 3*

 • Prince of Persia: The sands of time*Vooraanbiedingen AVM
Een overzicht van de vooraanbiedingen in de Aanschafinformaties AVM van deze week.
- Bright young things (videocassette, dvd-video)

- The cooler (videocassette, dvd-video)

- 13 going on 30 (videocassette, dvd-video)

- The Bourne supremacy (videocassette, dvd-video)

- Confessions of a teenage drama queen (videocassette, dvd-video)

- Mickey’s mooiste kerst (videocassette, dvd-video)

- Op zoek naar de kerstman (videocassette, dvd-video)

- Paniek op de prairie (videocassette, dvd-video)

- Winnie de Poeh : winterwarmte (videocassette)

Vervallen aanbiedingen
Boeken

    1. De bitch in huis. De titel

ppn 26890765X wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aangeboden.

    1. Cohn, Rachel. Popster. De titel

ppn 269251243 De titel wordt zo spoedig mogelijk aangeboden met andere bibliotheekprijs.

    1. Ruycke, Judith. Zoutwerken.

ppn 268389799 De titel wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aange­boden met andere biblio­theekprijs.

Bibliografische berichten
Alle beschrijvingen worden in de elektronische bestanden opnieuw aangeleverd.

BoekenTrefwoorden
De trefwoordterm ‘Djihad’ is gewijzigd in ‘Jihad’:


    1. Eikelenboom, Siem. Jihad in

ppn 262245477 de polder, met het tweede trefwoord: Djihad; Nederland. Het tweede trefwoord wordt: Jihad; Nederland.

2003-33-0-093 Lewis, Bernard. Crisis van de

ppn 250133237 islam, met het trefwoord: Djihad; Geschiedenis. Het trefwoord wordt: Jihad; Geschiedenis.

2002-15-5-031 Kepel, Gilles. Jihad, met het

ppn 238755045 eerste trefwoord: Djihad. Het eerste trefwoord wordt: Jihad.
PIM
Het PIM-trefwoord ‘Djihad’ is gewijzigd in ‘Jihad’:
2003-33-0-093 Lewis, Bernard. Crisis van de

ppn 250133237 islam, met het PIM-tref-woord: Djihad. Het PIM-trefwoord wordt: Jihad.    1. Donald, David. Modern civil

ppn 184029384 aircraft guide, met het PIM-trefwoord: Verkeersvlieg­tuigen. Het PIM-trefwoord wordt: Vliegtuigen.

    1. Oskam, Giesbert. De

ppn 228074770 Lockheed Constellation, met het PIM-trefwoord: Verkeers-vliegtuigen. Het PIM-tref­woord wordt: Vliegtuigen.

    1. Hansen, Ole Steen. Vervoer

ppn 244746672 van mensen, met het PIM-trefwoord: Verkeers-vliegtuigen. Het PIM-tref­woord wordt: Vliegtuigen.
Editie


    1. Katzenbach, John. The

ppn 259315397 madman’s tale. Geleverd wordt de garen­loze editie met ISBN 0 593 05314 1.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina