Buurtvereniging Polderzicht steekt de handen uit de mouwen!Dovnload 4.09 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte4.09 Kb.
Buurtvereniging Polderzicht steekt de handen uit de mouwen!


Buurtvereniging Polderzicht is een pas opgerichte enthousiaste buurtvereniging in de nieuwbouw van Luttelgeest. Doordat de huizenmarkt op z’n gat ligt, kijken bewoners van de wijk al een tijd tegen lege bouwkavels aan.
Voor de bewoners tijd om de handen eens uit de mouwen te steken en de kavels op te knappen! De buurtvereniging heeft geïnventariseerd bij buurtbewoners wat men graag wil verbeteren of veranderen in de wijk. Daar kwam uit dat, naast een recreatieveld voor jong en oud, bewoners af willen van het zicht op lege bouwkavels met de daarbij behorende bouwafval. Naast dat de wijk er opgeruimder uit zal zien verwachten de buurtbewoners door het toekomstige recreatieveld meer aanloop van andere bewoners uit het dorp.
Polderzicht heeft alle ideeën van de bewoners uitgewerkt in een plan en de Gemeente NOP uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken die daarop volgden verliepen erg positief. Daarnaast heeft de buurtvereniging contact gezocht met het Oranje Fonds, die heeft aangegeven het project financieel te willen ondersteunen met een bedrag van € 1400,- euro.
Naast het aanleggen van een recreatieveld wil de buurtvereniging een bijenhotel plaatsen. Twee bouwkavels zullen daarvoor ingezaaid worden met een bloemenmengsel. De Gemeente NOP heeft contact gezocht met IVN (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) met de vraag of IVN wil helpen bij het

realiseren van een insecten/bijenhotel in de wijk. Bedoeling is dat IVN, groep 8 van de basisscholen in Luttelgeest gaat benaderen voor een project.


Dorpsbelang Luttelgeest juicht het initiatief toe!
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina