Château de ChaâlisDovnload 8.15 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte8.15 Kb.

Château de Chaâlis

Route de Bordeaux

77400 Pomponne

0033 160 360 316


Het landgoed ligt in de bossen, op een zuidflank van een heuvel, ten Noorden van de rivier de Marne. De afstand tot de Notre Dame Parijs is 24 km. Disney ligt 8 km ten Zuiden van Château de Chaâlis.


Het dichtstbijzijnde dorpje, Pomponne, ligt op 1,5 km. en de stad Lagny (treinstation) op 2,5 km. De reistijd per auto vanuit Parijs is 15 minuten, per trein is dat 25 minuten (Gare de L’est).
De route vanuit Nederland is als volgt :
Utrecht – Breda – Antwerpen - Kortrijk – Lille – A1 naar Parijs. Na het passeren van het vliegveld Charles de Gaulle volgt een afslag richting Lyon en Marne la Vallee (A104), vervolgens op de A104 (Francilienne) de borden Lyon / Marne la Vallee blijven volgen tot aan afslag 7. Beneden aan de afslag ga je rechtsaf richting Chelles. Na 500 m komt een rotonde die je 360 graden neemt . Je gaat dus weer terug. ( je mag namelijk onder aan de afslag niet naar links!) De weg volg je over de snelweg heen (richting Thorigny en Bordeaux) , op de eerste rotonde , zo’n 500 m na de snelweg, moet je eerste afslag (1/4) nemen richting Bordeaux. Na het dorp Bordeaux rijdt je langs werkzaamheden ( van de TGV ) en daarna begint aan de linkerzijde het landgoed Chaâlis, rij nog 1 km door en aan de linkerzijde staat een (poort)huis met een houten poort er links naast, dit is het entree (ketting er even af ;-), hierna volgt een oprijlaan van 800 meter, daarna het Château.

Afslag 7Afslag 8


Vanuit Parijs (zuidkant)

Vanaf de Bd Peripherique tussen Porte d’ Ivry en Porte de Bercy de afslag A4 richting Marne la Vallee / Lyon nemen . Nu voorbij Marne la Vallee kiezen voor de A104 richting Charles de Gaulle Aeroport. Dan voorbij Lagny bij afslag 8 eraf. Aan het einde van de afrit min of meer rechts aanhouden (in feite rechtdoor) Dan op de eerste kruising rechtsaf. Je rijdt nu door het dorpje Bordeaux. Na het dorp Bordeaux begint na 300 meter aan de linkerzijde het landgoed Chaâlis, rij nog 1 km door en aan de linkerzijde staat een poorthuis met een wit houten poort, dit is het entree, hierna volgt een oprijlaan van 800 meter, daarna het Château.


Vanuit Zuid Frankrijk

Vanaf de A6 of A10 Parijs volgen en dan als deze twee wegen bij elkaar zijn gekomen de A86 nemen richting Rungis / Lille etc. Na 25 km gaat de weg over in de A4 Houdt de richting Marne la Vallee / Lyon aan . Nu voorbij Marne la Vallee kiezen voor de A104 richting Charles de Gaulle Aeroport. Dan voorbij Lagny bij afslag 8 eraf. Aan het einde van de afrit min of meer rechts aanhouden (in feite rechtdoor) Dan op de eerste kruising rechtsaf. Je rijdt nu door het dorpje Bordeaux. Na het dorp Bordeaux begint na 300 meter aan de linkerzijde het landgoed Chaâlis, rij nog 1 km door en aan de linkerzijde staat een poorthuis met een wit houten poort, dit is het entree, hierna volgt een oprijlaan van 800 meter, daarna het Château.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina