Corvette Racing wint 24 uur van Le Mans in gte-klasse Zevende overwinning voor ChevroletDovnload 15.08 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte15.08 Kb.
Corvette Racing wint 24 uur van Le Mans in GTE-klasse


  • Zevende overwinning voor Chevrolet


LE MANS, BREDA, 12 juni 2011 – "De auto ligt een ronde achter, maar die kunnen we goed maken," zei Gary Pratt, Corvette Racing teammanager, met nog zes uur te gaan van de 24 uur van Le Mans. Pratt's uitspraak bleek profetisch te zijn toen de Compuware Corvette C6.R met startnummer 73, gereden door Olivier Beretta, Tommy Milner en Antonio Garcia, de aanval opende op de koploper in de klasse, de Ferrari 458 Italia met startnummer 51. Iedere ronde liep de Corvette seconden in op de Italiaanse sportwagen. De Amerikaan Tommy Milner haalde de Ferrari met Toni Vilander aan het stuur in met nog twee uur te gaan. Vervolgens breidde hij zijn voorsprong gestaag uit.
De Corvette C6.R met startnummer73 legde 314 ronden af en eindigde met een voorsprong van twee minute en 29 seconden op de nummer twee, een Ferrari 458 Italia. De overwinning vandaag was de zevende klasse zege in Le Mans voor Corvette Racing, en de eerste in de GTE Pro categorie. En dat in het jaar waarin het honderdjarig bestaan van Chevrolet wordt gevierd, evenals de tiende verjaardag van de eerste overwinning van het Corvette Team in 2001. Voor Beretta was het zijn zesde overwinning in Le Mans, voor Garcia zijn derde en voor Milner zijn eerste.
"Ik ben hier voor het eerst bij de 24 Uur van Le Mans, maar ik heb alle races waaraan Corvette hier deelnam gezien op TV,” zei Mark Reuss, President GM North America. "Om hier in het jubileumjaar van Chevrolet voor de eerste keer te komen, en om dan de Corvettes te zien winnen is fantastisch."
De wedstrijd kende een dramatisch verloop voor de Corvette met startnummer 74. Na maar liefst 16 uur op kop te hebben gelegen raakte de auto zwaar beschadigd bij een crash. Rijder Jan Magnussen bleef ongedeerd maar de auto was te zwaar beschadigd om door te kunnen gaan.
De nummer 73 Corvette C6.R was voortdurend in de top vijf te vinden en door het uitvallen van de andere Corvette werd opgeklommen naar de tweede plek in de GTE rangschikking. Toen Corvette nummer 74 uit moest vallen lag de nummer 73 een ronde achter op de Ferrari 458 Italia maar iedere ronde werd de klasse leider dichter genaderd. Toen het in de 20e ronde begon te regenen liep Garcia iedere ronde 1,5 seconde in. Milner nam in het 21e uur het stuur over en voltooide de missie door de Ferrari in te halen. Hij was iedere ronde maar liefst 6 seconde sneller.
Milner passeerde de Ferrari op Mulsanne Straight in de 283e ronde. "Het was de zwaarste race van mijn leven," zei de 25-jarige coureur. "Het was een stuk gemakkelijker geweest als de omstandigheden niet zo wisselend waren geweest. Dan motregen, dan regen, geen regen, natte baan, droge baan, plus de enorme druk. Ik voelde mij de hele dag super comfortabel in de auto, maar toen zat ik niet op mijn gemak. Ik reed zo snel als de baan het toestand. Iedere ronde veranderde de baan en iedere bocht. Wanneer je begint met racen hoop je dat je op een dag mee kan doen voor de overwinning. Om dan hier in Le Mans zegevierend over de streep te gaan is super cool.”
"Ik was gelukkig met het verloop van de race, ondanks het feit dat niet altijd liep zoals wij wilden,” zei Garcia. "We hadden ups en downs; we konden niet profiteren van de eerste safety car situatie, we hebben lekke banden gehad, en nog wat meer. Iedere keer wanneer ik in de auto zat, heb ik geprobeerd om zo snel mogelijk te gaan en om problemen te voorkomen. Je moet hier nooit opgeven en je moet altijd doorgaan tot het uiterste. En vandaag werden we beloond.”
"In de laatste minute schiet er van alles door je hoofd,” voegde de Spanjaard toe. "Maar het ging perfect, echt een gemakkelijke laatste stint vergeleken met die andere ervoor. Het was de eerste keer dat ik een auto winnend over de finishlijn mocht rijden en dat gaf een speciaal gevoel. En heel toepasselijk in het jaar van het jaar honderdjarig bestaan. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar."
Beretta werd ziek toen hij lange tijd achter de safety car moest rijden, en hij reed de tweede helft van de race dan ook minder ronden dan zijn teamgenoten.
"Vandaag was het niet mijn zesde overwinning, maar een overwinning van het hele team, Tommy, Antonio, en alle engineers en monteurs. Ze deden allemaal een perfecte job," zei Beretta. "Ik werd ziek toen ik achter de pace car aan moest rijden, maar ik voel me nu weer kiplekker.”
Corvette Racing scoorde zes overwinningen in de GTS/GT1 klasse in Le Mans (2001-02, 2004-06 en 2009). Het team stapte in 2010 over naar de GT2 klasse, die in 2011 een andere naam kreeg, GTE.
"Als ik een script had moeten schrijven voor de viering van ons honderdjarig bestaan en de tiende verjaardag van Corvette Racing’s eerste overwinning in Le Mans, dan was dit ongetwijfeld het scenario geweest,” zei Corvette Racing programmanager Doug Fehan. "Louis Chevrolet zelf was een coureur en zijn motto was 'Never give up!', een filosofie waarin wij sinds ons eerste bezoek hier vast in geloven. Ik denk dat het resultaat van vandaag de geest van de oprichter van Chevrolet weergeeft en zijn motto ondersteunt."
Uitslag 24 Uur van Le Mans GTE Pro:

1. 73 Beretta/Milner/Garcia Corvette C6.R 314 ronden

2. 51 Fisichella/Bruni/Vilander Ferrari F458 Italia 314

3. 56 Priaulx/Muller/Hand BMW M3 GT 313

4. 77 Lieb/Lietz/Henzler Porsche 997 GT3 RSR 312

5. 76 Narac/Pilet/Armindo Porsche 997 GT3 RSR 311
# # #
Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 130 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd op het gebied van verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na het in 2005 opnieuw op de markt brengen van het merk in Europa werden de verkopen van Chevrolet in 2008 meer dan verdubbeld naar 500.000 eenheden. Het marktaandeel van Chevrolet is in Europa gegroeid naar 2.5%, met 477.194 verkopen. Chevrolet heeft een distributienetwerk van ruim 2.700 dealers en servicepunten in Europa. Tot de Chevrolet-modelreeks behoren de Spark stadsauto, de kleine Aveo, de compacte vierdeurs Cruze, de Captiva SUV en de legendarische Corvette sportwagen. In 2011 lanceert Chevrolet zeven nieuwe auto’s: de volledig nieuwe Orlando gezinsauto, de nieuwe Captiva SUV, de Corvette Grand Sport Coupé, de volledig nieuwe vijfdeurs en vierdeurs Aveo, de vijfdeurs Cruze, de Camaro coupé en convertible en de veel onderscheiden Volt elektrische auto met range extender. Chevrolet’s grootste markten in Europe zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije.

Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk viert in 2011 zijn honderdjarig bestaan.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Chevrolet Nederland

De heer Pieter Stokman

Tel: +31 (0) 076 – 544 8840

E-mail: pieter.stokman@gm.com

Chevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 – 5448899 The Netherlands


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina