De gemeente heeft in haar beleidsplan openbare verlichting staan dat de gemeente niet zorgt voor verlichting in achterpaden die geen eigendom zijn van de gemeenteDovnload 5.34 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte5.34 Kb.
Achterpadverlichting
De gemeente heeft in haar beleidsplan openbare verlichting staan dat de gemeente niet zorgt voor verlichting in achterpaden die geen eigendom zijn van de gemeente. Er is een aantal achterpaden in Schoonhoven waar de gemeente verlichting heeft en de elektriciteit betaalt, terwijl het eigendom van de paden in het bezit zijn van QuaWonen of van woningeigenaren. Het gaat hier dus niet om openbare verlichting, maar om verlichting op terreinen en achterpaden van derden.

 

De gemeente is (ook in het licht van de bezuinigingen) bezig om uitvoering te geven aan het beleidsplan. Daarom heeft ze maanden geleden het onderwerp verlichting in achterpaden besproken met QuaWonen. QuaWonen kon de achterverlichting overnemen van de gemeente, maar heeft daar niet voor gekozen. QuaWonen heeft een eigen beleid voor verlichting van achterpaden. 

Afgesproken is dat QuaWonen tijdig, via nieuwsbrieven, de huurders zou informeren over de veranderingen en de verlichtingsmogelijkheden via QuaWonen.

Na de zomer van 2013 zijn er afspraken gemaakt over tijdsverloop van de werkzaamheden. Zo zou Qua-Wonen in november de nieuwsbrieven versturen ten aanzien van hun achterpaden beleid en over te gaan tot aanleg van achterpad verlichting. Ook is er op dat moment een afspraak gemaakt over het verwijderen van de openbare verlichting uit de achterpaden en deze uit te voeren in week 4 van januari 2014.

Het plaatsen en aansluiten van de achterpad verlichting door Qua-Wonen zou in december met een uitloop naar begin januari 2014 uitgevoerd worden. Dit was zo afgesproken om zo enige overlapping te creëren en de achterpaden verlicht te laten.

Op het moment dat de gemeente op 20 januari de verlichting weg liet halen door de uitvoerder, was de week daarvoor nog overleg (een check) geweest met QuaWonen over het verwijderen van de verlichting.

 

We begrijpen dat het erg vervelend is voor de betreffende bewoners dat ze opeens geen verlichting in de achterpaden hebben. Daarom gaan we het volgende doen. Op 20 januari zijn de werkzaamheden stop gelegd. Door de aannemer was het grootste gedeelte al afgesloten. Het weghalen van de masten/armaturen en hergebruiken op andere plaatsen wordt vooralsnog niet uitgevoerd. Vanaf woensdagmiddag 22 januari wordt gestart om de afgesloten lichtmasten weer tijdelijk aan te sluiten. Dit zal 2 tot 3 dagen in beslag nemen.Dit tot het moment dat Qua-Wonen hun nieuwe vorm van verlichting goed heeft afgestemd en geregeld met hun bewoners.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Wethouder P.P. Matheij
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina