Deberichtenbrie fDovnload 60.11 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte60.11 Kb.
D E B E R I C H T E N B R I E F


Kalender februari – eerste deel van maart

Di, 22 feb

20-22u

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?

Nog 4 plaatsen voor ouders of begeleiders

(meerijden met Anne)De Sterrebloem te Meigem

Di, 22 feb

20u30

Voorbereiding: Gitane

Geïnteresseerden

Bij Nele en Bart

Wo, 23 feb

VM

Zwemmen

Leefgroep 2

‘t Strop

Wo, 23 feb

14u30Kindertheater: Veel vijvers en prinsessen (2 €)

Kinderen vanaf 4 j

De Centrale

Do, 24 feb

VM

Zwemmen

Leefgroep 1

‘t Strop

Vr, 25 feb

NM

Zwemmen

Leefgroep 3 en 4

Van Eyck

Za, 26 feb

21u

GITANE - fuif

Zo veel mogelijk mensen

De Vooruit

Ma, 28 feb
Start digitale week

Alle geïnteresseerden

Stad, De Buurt

Di, 1 ma

20u15

Bouwteam (zie verder)


Bouwteam en geïnteresseerden

De Buurt

Wo, 2 ma

VM

Bezoek aan de kinderboerderij

Leefgroep 1

Drongen

Wo, 2 ma

9-11u

Mijn kind op de computer

(Groot)ouders

De Buurt

Wo, 2 ma

14u30

De kleine zeemeermin

Kinderen vanaf 8 j

De Centrale

Do, 3 ma

19u45

Vormingsmoment

Begeleiders

Bij Lut

Vr, 4 ma

VM

Carnavalstoet

Iedereen

Wijk

Ma, 7 ma
Krokusvakantie tot vr 11 ma

Iedereen
Wo, 9 ma
Workshop: BLIKverruimend

Kinderen van 6 – 12 j

De Centrale

Di, 15 ma

20

Leefgroepvergadering 2de lfg

Ouders en begeleiders

Achterleie 41a

Wo, 16 ma

20u

Leefgroepvergadering 4de lfg

Ouders en begeleiders

De Buurt

Do, 17 ma

20u

Leefgroepvergadering 3de lfg

Ouders en begeleiders

De Buurt

Za, 19 ma

8u30

GROTE SCHOOLMEETING

Iedereen

De Buurt

Canan (Irem), Hasibe (Cigdem) en de oma van Selin bewonderden op het secretariaat de prachtige foto’s van “Een echte ziekenwagen op school!!!”


Ze wilden het website adres om ook hun familie thuis een kijkje te laten nemen. Heb jij de fotoreeks al gezien? Kijk op www.debuurt.be.

Ook nieuw op onze website: de link naar Computermee-r. Probeer je het even uit?

BEURTROLLERS: ouders en vrijwilligers die jullie kind(eren) volgende week gratis opvangen of die instaan voor drankbedeling en afwas.
De soepmakers zijn maandag Elza (Nini,Jitte), dinsdag Els (Flo),, donderdag Karolien (Louis) en vrijdag Veerle (Anna, Korneel).
Op woensdag doet Mieke (Rik, Tuur, Fons) de middagopvang.


Uren

maandag

dinsdag

donderdag

vrijdag

7h45-8h40

Roland en Claudia

Roland en Claudia

Roland en Claudia

Roland en Claudia

12h10-13h15

Claudia, Frank (Cezar, Olivia), Hilde (Nina, Felix) en Kristel (Lola-Lolita, Titus)

Claudia, Eva (Volker) en beurtroller gezocht

Claudia, Tom (Joke, Bas) en Bruno (Joran)

Claudia, Uta (Lasse) en Anne (Lander, Jesse)

15h45-16h30

Ilse (Jan) en Erik (Nini)

Dieter (Janosh) en Erik (Nini)

Sven (Jitte) en Bie (Robbe)

Katia (Jaco, Rocco)


HONDEN AAN DE LEIBAND

Beurtrollers signaleren dat er soms honden loslopen, deze week was het een rothweiler.


Vraag aan elke beurtroller: wil je vragen aan de eigenaar om zijn hond vast te maken en er niet mee bij de kinderen te komen? Volgens hondeneigenaars zijn hun dieren altijd braaf… maar wij willen geen enkel risico lopen met spelende kinderen die niet altijd weten hoe met onbekende honden om te gaan, niet beseffen dat het gevaarlijk kan zijn.
OPROEP: er zijn nog openstaande gaatjes in februari op dinsdagmiddag 22 februari - donderdagmiddag 24 februari en vrijdagmiddag 25 februari en in maart op

donderdagmiddag 3, 17, 31 maart - vrijdagmiddag 25 maart - donderdagavond 31 maart.


WELKE OUDERS MAKEN DE LEEFGROEP SCHOON?
Leefgroep 1: Anne en Frank (Jesse)

Leefgroep 2: Hasibe en Ali (Cigdem)

Leefgroep 3: Petra en Mohamedzain (Rawi)

Leefgroep 4: Jan (Robbe)
DE HANDDOEKEN

Op 18 februari wassen Ursula en Kobe (Inti en Maya) de handdoeken. Leentje en Bart (Lotje en Fien) zijn op 25 februari aan beurt en zij worden op 4 maart opgevolgd door Steven en Katia (Rocco en Jaco).

DE ONZICHTBARE RUBRIEK


Er gebeurt veel in de school, dat zie je. Maar er gebeurt ook veel dat je niet ziet! Wie zetten we deze week speciaal in de kijker?  • Een dankjewel voor Vera, Evelien, Elize, Wouter, Ludo, Liesbet, Ann, Anne, Eva (Gust) die insprongen om een deel v.d beurtrol op te nemen. • Elif (Kayra), Anne V, Kristel (Titus en Lola-Lolita), Ayni (Anil), Vera, Eva (Aki en Volker), want zij rekenden hun GITANE-fuifkaarten af. Vergeet je ook niet om de GITANE-kaarten aan de man te brengen, als fuif- of steunkaart? • Monique (mama van Tim) schonk tafellakens en -beschermers aan De Buurt en Yvette schonk tassen. Ilse (Jan) gaf leesboeken aan de 2de en 3de leefgroep. Erwin, bedankt voor de beurtrollen die je hebt opgenomen in het verleden en je afscheidscadeautje. • Leefgroep 2 bedankt de opa van Flo om de bijenhotels voor hen te maken en Koen (Ilias) om voor het hout te zorgen. Claudia voor de prachtige boodschappentas en de pop die ze als cadeau gaf. Dank aan Aïcha om met de kleuters van de 2de lfgr te komen bewegen en dansen! • De kaboutertjes hebben het gedaan… maar wij vermoeden dat het Peter (Rik, Tuur, Fons) is geweest die tijdens het weekend het groot afval naar het containerpark heeft gebracht. Weet dat je er ons heel blij mee hebt gemaakt. Luc om de attributen klaar te zetten voor de show. • Een applaus voor het Einstein-brein van deze week, Jeroen (de oom van Saar en Bram). Hij kwam naar de kring van de derde leefgroep. Hij vertelde er ronduit over zijn uitvindingen. Els (Zoë), Eva (Volker), Deborah (Elise), Katrien (Joke), Barbara (Viktor), Peter (Tuur), Kimete (Arend), Wim (Anna), Wouter,  Roland & Claudia ondersteunden tijdens het project. Peter en Eva schonken een hete luchtballon aan leefgroep drie (momenteel zweeft hij richting Noordpool). De tuinman van de plantentuin schonk enkele takken taxushout aan leefgroep drie. Dit is heel geschikt hout om katapulten van te maken. • Peter (Volker, Aki) bracht de affiches van Gitane naar het afficheringsbedrijf Gelezen en Goedgekeurd en Nele (Kobe, Jonas, Luna) nam de organisatie van de werklijst van Gitane op zich. • 4de leefgroepers die zo fel gestart zijn met de kaartverkoop voor de circusvoorstellingen van zaterdag 26 maart. Ze kosten echt niet veel en je kan ook als steun zo’n kaart kopen.
  Tony komt nog altijd zingen en kadert dit ook al in voorbereiding voor de circusvoorstelling. Tom (Bas en Joke) bezorgde ons weer mooie toegangskaarten, voor ons gedrukt in ‘zijn’ drukkerij ‘Epo’. Dank je wel, Tom. En nu … verkopen en kopen!!!! Rokus (Jan) hielp ook alweer mee bij het leesmoment en kwam ‘Frans’ aanleren.

 

WAT GEBEURT IN DE LEEFGROEP?

Leefgroep 1: bereidt zich voor op carnaval. Er komt ook bezoek! Het kleuterklasje van Els van de Sint-Salvatorschool komt op bezoek. Els en Bart gaan tai-chi doen met de kleuters en een “vuursprookje” vertellen.

Leefgroep 2: is nog steeds druk bezig met zorgen, verzorgen, eigen dokterstassen maken, zingen,.... en dit nog steeds samen met Elise en Evelien.

Leefgroep 3:
op maandag stellen de verschillende groepjes hun werkstuk aan elkaar voor = eindresultaat van het project! De volgende dagen is het inoefenen geblazen.

Leefgroep 4:  Op 26.03’staat het circus weer op het plein’. Dat is de titel van ons lijflied.

Wie kent nog de LP van Stekelbees met dit liedje over het circus? Op de cover vind je de kinderen van de opstartende school ‘De Buurt’.


In voorbereiding op hun circus is de vierde leefgroep al gestart met het oefenen met het circusmateriaal van het ‘Huis van de Sport’.
Ludo gaat van woensdag tot vrijdag les geven in Couthuin en François komt naar De Buurt.

EEN GEZELLIG KOPJE KOFFIE OF THEE
Deze week konden wij gezellig koffie drinken op de gezondheid van De Buurt.

Wie zorgt volgende week voor een pakje koffie?COMPUTERMEE-R : inschrijven DEZE week!

Hoe begeleid je je kind of jongere in het gebruik van computer, internet, communicatie...? Alle (groot)ouders en geïnteresseerden zijn welkom op woe, 2 maart van 9u tot 11u.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we uitgebreid in op hoe je samen met je kind aan de slag kan gaan met de computer en het internet. We geven daarbij praktische tips, nuttige programma’s en websites.  

Tussen 26 februari en 4 maart zijn er in Gent nog 95 andere GRATIS workshops die je laten kennis maken met digitale media. Je vindt ze terug in het programmaboekje dat in de inkomhal ligt, op www.gent.be/digitaleweek of op onze “eigen” website www.computermeer.be
COMPUTERMEE-R staat sinds deze week als link op onze eigen website en heeft op haar beurt zeer handige links!

In de 3de leefgroep maakten ze voor hun project gebruik van één van deze handige links! Klik maar eens op ‘Handige links’, daarna op ‘Natuurkunde’ en dan op proefjes.nl en je ziet hoe je kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis kunt laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie!! Héél boeiende en interessante proefjes…

MOS
Om de 14 dagen worden de meterstanden van elektriciteit, gas en water opgenomen. We houden ons verbruik dus zeer goed in de gaten. Zo kunnen we zien of er plotseling meer verbruik is.
En dat is er nu! Drie keer meten we nu een verhoogd waterverbruik. Dat betekent dus dat we reeds anderhalve maand meer water verbruik dan gemiddeld. Een oproep! Zie je dat kleuters in het sanitair blok aan de lavabo’s met water spelen? Zie je een lopende kraan? Schiet in actie en verminder zo het waterverbruik!!!
Doen jullie de lichte uit tijdens de pauzes? En vooral doen jullie ze ’s avonds (na een vergadering of werkmoment) ook uit?KLEINE SCHOOLMEETING

Pluim voor de tafels in de keuken omdat de kinderen rustig en behulpzaam zijn in de keuken.


Het konijn van de week: Mowgli en Janosh.
We zoeken vrijwilligers voor de act voor carnaval. Het thema is: indianen en cowboys.
Woensdagnamiddag zijn er in de Centrale workshops te doen voor 1 euro.

Het verslag is van Emel en Bo, die ook de meeting leidden op 4 februari samen met Farah.


BOUWTEAM


Op di, 1 maart komen leden van het bouwteam bijeen in De Buurt. Op de agenda staan volgende punten: 1. Welke taken nemen we op ons? 2. Reorganiseren we het bouwteam naar een nieuw concept met cellen die deelaspecten op zich nemen of nog iets anders? Voorbeelden kunnen zijn dat we een klussengroep hebben die zich “enkel” op klussen richt en een andere groep die  op het groter geschut mikt. 


 3. Wat met de grote verbouwingen?

IEDEREEN IS WELKOM!

GEZOCHT
Vera heeft bamboestokken nodig (véél) in allerlei formaten en lengtes. Dit om constructieactiviteiten te doen met de kleuters (in navolging van de nascholing die zij volgt rond creativiteit).


DE VERLOREN KLEDIJ
zal nog tot vrijdag, 25 februari uithangen aan de wasdraden bij de keuken. Nadien verhuist alles naar de tweedehandswinkel.

’t Is dus nu of nooit meer.
WANTED - GEZOCHT
 
 
Vrijdag 4 maart trekt de carnavalstoet weer door de straten van onze wijk. Het thema voor dit jaar is The Far Far West. Verkleed je kindlief dus in een schietwonder, een bundel prairiegras, een buffel, cactus of lieflijk indiaantje... Iets anders mag natuurlijk ook. Zeker op carnaval, want dan mag (bijna) alles... (Behalve confetti, Bart! Wie zal hem schaduwen?) – HELP:
  
1. We zoeken schmink(st)ers voor 's morgens. We starten in de keuken om 8u20...
 
2. We zoeken figuranten. Kan je je als ouder vrijmaken en wil je zelf een rolletje opnemen meld je dan zeker aan . Enkele jaren geleden hebben we immers het principe van de stoet binnenstebuiten gekeerd. Omdat er toch geen prairiehond kijkt naar onze stoet... laten we de stoet kijken naar jullie. De kinderen uit de stoet zullen opnieuw enkele figuranten tegenkomen langs het parcours. Sommigen spelen vanuit een raam met de voorbijtrekkende karavaan. Anderen lopen mee en verschijnen te pas en te onpas om de kinderen te ontroeren of te doen lachen... Wil jij de zingende cowboy zijn? Speel je toevallig viool en wil je dit voor één keer op een dak doen. Ben jij die rose assepoester-cowgirl en zoek je dringend je verloren cowboyboots? Heb je zelf een idee of doe je liever gewoon met ons mee? Laat het zeker weten of vul de lijst aan aan het infobord.  We need you!
 
3. Verder zoek ik nog 'technieker' die de muziekinstallaties en attributen voor de acts wil helpen klaarzetten 's morgens. 
 
Om 10u30 verzamelen we in De Centrale voor een ferme cowboyshow. We verwachten een bezwerende vuurdans met kinderen van de 4 wijkscholen en Leen van de fanfare. We begroeten den buffel, de nieuwe wijkreus. Jacky Jaco verzorgd zijn eerste gitaaroptreden, omringd door de mooiste stemmen, de trommelaars van de fanfare zorgen voor vuurwerk... en dan weten we nog niet eens waarmee de andere wijkscholen ons zullen verrassen. Gratis VIP-tickets voor iedereen die komt helpen.  
 
Let the beast go en geef je naam snel door aan Dieter. Thanks.
 
 

De Buurt, Kartuizerlaan 20, 9000 Gent, 09/225.06.44 www.debuurt.be de.buurt@skynet.be


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina