Den Dommeltripper Periodieke nieuwsbrief van W. S. V de Dommeltrippers vzw Juli 2016Dovnload 13.17 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte13.17 Kb.
Den Dommeltripper

Periodieke nieuwsbrief van W.S.V De Dommeltrippers vzw

Juli 2016

 1. Dommeltrippers op stap in de Harz – Hotel Englischer Hof Herzberg am Harz

Van 29 mei tot 3 juni vertoefden 38 Dommeltrippers in de voor velen onbekende maar o zo mooie Harz. Een bezoek aan Bergpark Wilhelmshöhe (Unesco Werelderfgoed – Kassel) was de start van een aangename ontdekking van de groene long van Duitsland. Natuurpark Harz is een waar wandelparadijs en een pareltje als de “Liebensbankweg” mag dan zeker niet ontbreken. Rondom deze  prachtige natuur liggen tal van prachtige stadjes als Goslar (Unesco Werelderfgoed !), Quedlinburg (Unesco Werelderfgoed !) en Wernigerode met zijn eeuwenoude slot. De Harz, toeristisch nog niet zo gekend, een schitterende bestemming voor een meerdaagse uitstap. Slechts 2 halve dagen regen en voor de andere dagen  volop zon en aangename temperaturen van +/- 24 graden … we hebben genoten ! Het zeer smakelijke middagmaal en kort stadsbezoek van het gezellige Paderborn was een waardige afsluiter. 1. Uitstap 40 jaar Dommeltrippers – zondag 12 juni

Extra uitstap n.a.v. 40 jaar Dommeltrippers. Een speciale dag ! Half 9 stipt werd koers gezet richting Ardennen. Er was minder goed weer voorspeld maar onze 60 Dommeltrippers lieten het niet aan hun hart komen. En gelijk hadden ze. Het werd een mooie wandeldag. Na de koffie bij de Baraque Michel kon het sportieve deel starten. 12 avonturiers kozen voor de pittige wandeling " pays d'en haut" door de drassige Hoge Venen. Petje af voor de 5 dames en 7 heren die met vallen en opstaan de tocht tot een goed einde brachten.De andere 48 Dommeltrippers kozen voor Eupen  en voor de mooie boswandeling "een stad in het bos" richting Wesertalsperre en terug. Afstand: 12 km.  Een prachtige tocht langs de Vesder en via mooie bospaden tot aan de stuwdam en bezoekerscentrum met cafetaria en ruim terras voor de picknick. Voor de terugweg sloten de mensen, die met de bus naar de stuw waren gekomen, aan voor de terugweg doorheen de prachtige natuur  richting  Eupen. Plezierwandelingen ....  schitterende wandelingen. Nog even de avonturiers ophalen, een lekkere koffie met vlaai consumeren, broodje kopen en ....

Honger ! Tijd voor de innerlijke mens. En wat een goede keuze ! De tafels waren feestelijk versierd en gedekt in de Kleine Graaf (’s Herenelderen). Zoals de  schitterende omkadering was ook het eten. Heerlijk ! Wat een mooie dag ! We hebben er van genoten. 1. Hageventocht

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan onze zeer succesvolle Hageventocht ! Na enkele stressdagen met o.a. de rust bij de Dommelvallei en de parkingproblemen op zondag was dit een serieuze opsteker. Met 1203 inschrijvingen (85 Dommeltrippers) overstegen we vlot onze verwachtingen. Voor de 1ste keer startten we vanuit OC Pax. Een prima keuze: mooie zaal, goed ingerichte keuken en … een heel fijne samenwerking. Ook op de rust heeft iedereen prima zijn plan getrokken en waren er geen negatieve reacties. Chapeau !

Genoten hebben zeker de 1203 stappers van de mooie tochten doorheen het Hageven, het Turfven, de Congo, … Daar doen we het voor !

Graag zien we jullie terug op onze Teutentocht van dinsdag 20 september. Tot dan !


 1. Info

 • Onze 2de avondwandeling – met 33 Dommeltrippers op post – bracht ons o.l.v. Gerard Slenders langs de grote Fossé, het wateringhuis en door de wateringen terug naar Lommel-Heide Heuvel. Een mooie tocht en prima wandelweer tot we, op amper 500 m van de finish, een pittige bui over ons heen kregen. Volgende avondtocht: dinsdag 5 juli. Dan spreken we om 19 u af vlak bij de Achelse Kluis. Tegenover de ingang van het kloosterkerkje rechts richting Leenderheide nemen en parkeren nabij de slagboom. Georges en Jacky begeleiden ons vanavond door de prachtige natuur van de Leenderheide. Tot dan !

 • Teutentocht op dinsdag 20 september. Start: Muziekzaal “De hoogste Noo(d)t” St.Huibrechts Lille en rust bij de Bosuil. Wandelafstanden: 5-12-17 en 21 km.

 • We hopen dat Jules en Josee Vanderstraeten weer hersteld zijn en dat wij hen binnenkort weer eens mogen ontmoeten. Jean Swusten is intussen aan de rug geopereerd en is volop met de revalidatie bezig. Veel beterschap allemaal!

 • Onze Kolisbostocht van zondag 9 april 2017 is verkozen als één van de projecten “Neerpelt bezwijkt voor Herent” ! De mouwen zullen moeten opgestroopt worden.

 • Er wordt gewerkt aan de DVD van de meerdaagse reis naar de Harz. Liefhebbers kunnen de film aan 5 € bij Fons aanvragen. 1. Jarigen

Proficiat aan alle jarigen van de maand juli en nog vele jaren wandelplezier !

9de Helene Joosten

10de Linda Martens

Leo Meurs

14de Freddy Van Hooghten

15de Mariette Stappers

19de Lut De Vos

23ste Nol Pellens

24ste Maria Quanten

25ste Nelly Kwanten

Peter Lammers

26ste Lizette Jaeken 1. Tochten van de maand juli in onze buurt.

Zon. 3/7 André Vanoppentocht Anjertrippers De Locht Eksel

Woen.6/7 Vakantietocht Bokkenrijders SK Kadijk Overpelt

Zon.10/7 Zomertocht WC Paul Gerard Weerstand Koersel

Din.12/7 Bergerventocht Rust Roest St. Dionysius

Zat.16/7 Zomertocht Wandel Mee Br. Racing Peer

Zat.16/7 Teriltocht Heikneuters School Waterschei

Zon.17/7 Vakantietocht Bosdravers De Geer Eksel

Din.19/7 Grensparkwandeling Milieu 2000 Het Zand Lommel

Zat.23/7 Hoogzomertocht Wandelend Paal College Beringen

Zon.24/7 Zomertocht WSV Mol St. Janneke Balen

Zat.30/7 Heidetocht Heikabouters School Niel-bij-As

Zat.30/7 Maupertuustocht Bokkenrijders KVK WellenZon.31/7 Heidetocht Heikabouters School Niel-bij-As

Zon.31/7 Zomertocht Blij Jong Genebos St. Jan Kwaadmech.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina