Dutch Mountains Film FestivalDovnload 13.99 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte13.99 Kb.


Zaterdag 10 maart staat Heerlen de hele dag in het teken van bergen en buitensport. De laatste boekingen voor de 2e editie van het Dutch Mountains Film Festival zijn gedaan en het programma is compleet!

De hele dag draaien er films over avontuurlijke expedities en spraakmakende beklimmingen met prachtig beeldmateriaal van ongerept natuurschoon.
Het Dutch Mountains Film Festival gaat over ongeremde passie voor de bergsport en belicht op fascinerende wijze de aangrijpende rol die de bergen kunnen spelen in een mensenleven.
Enkele highlights:
Nordwand (2008). Ondanks de vele dodelijke slachtoffers zijn Toni Kurz en Andi Hinterstoiser er in 1936 van overtuigd dat zij de beruchte Eiger Nordwand in Zwitserland kunnen beklimmen. Niemand kon zich toen ook maar iets voorstellen bij het intense drama dat zich zou gaan afspelen in deze “Mordwand”.
Chadar, The Ice Trail (2010). Deze film neemt de kijker mee naar het harde leven van de bewoners in Zanskar, een verborgen vallei in de Indiase Himalaya. De bevolking is tijdens de lange winter volledig afgesloten van de buitenwereld en is alleen bereikbaar door een gevaarlijke tocht over de 120 kilometer lange bevroren rivier, de Chadar route.
Nanga Parbat (2010). Een film over de beklimming van de achtduizender door de gebroeders Reinhold en Günther Messner die veranderde van een droom in een ijskoude nachtmerrie. Nanga Parbat wordt geïntroduceerd door Hans Lanters, de eerste Nederlander die deze 8126 meter hoge berg heeft beklommen. Hij weet als geen ander welke ontberingen klimmers moeten doorstaan. Hoe groot is de overlevingskans op deze hoogte als er iets mis gaat?
Vertical Sailing Greenland (2011) wordt ingeleid door de 75-jarige Kapitein Bob Shepton (UK), die de Belgische klimmers van het CAB-Rock Climbing Team in zijn boot “Dodo’s Delight” meenam tijdens hun zoektocht naar maagdelijke big walls aan de westkust van Groenland. De film gaat over spannende beklimmingen en onverwacht natuurgeweld, maar ook over kameraadschap en een ongebreideld enthousiasme voor de klimsport.

Tijdens het randprogramma draaien in de Thuis&Partners lounge van Theater Heerlen én in het DSM theatercafé diverse gratis films, zoals de stomme film “South” uit 1919 over de Zuidpoolexpeditie van Sir Ernest Shackleton met speciaal voor het DMFF gecomponeerde pianobegeleiding door Kevin Toma.
Ook is er een foto-expositie van drie fotografen met een diepgaande passie voor de bergen. Op unieke wijze en met adembenemende foto’s leggen Dominic Verhulst, Irmo Keizer en Roland Bekendam berglandschappen vast.
Voor de bezoekers van DMFF die het stilzitten graag combineren met meer actie is er een aantrekkelijk programma samengesteld door de NKBV-Limburg en Snowworld. 's Ochtends en 's middags kunt u tegen gereduceerd tarief deelnemen aan diverse clinics.
Mis het niet en bestel een ticket voor het Dutch Moutains Film Festival op www.dmff.eu
Initiatief en organisatie: Thijs Horbach, Tejohaas Productions en Filmhuis De Spiegel

In samenwerking met: VVV Zuid Limburg, Snowworld, Parkstad Limburg Theaters en NKBV

Mede mogelijk gemaakt door: gemeente Heerlen

Met dank aan Jos Horbach en Stichting Moving Mountains


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina