Evi De Jean in Paul van OstaijenDovnload 10.23 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte10.23 Kb.
Evi De Jean in Paul van Ostaijens
De Bankroet Jazz* Live!.
een dadaïstische filmtheatervoorstelling met live muziek
van Wouter van Bemmel + band.


Het unieke filmscenario "De Bankroet Jazz" uit 1921 van de Antwerpse 'Boem Paukeslag' dichter Paul van Ostaijen is verfilmd. Filmmakers Leo van Maaren en Frank Herrebout hebben in samenwerking met het Filmmuseum talloze filmfragmenten uit de twintiger jaren samengesmeed tot een hilarische collagefilm. De film zal in het seizoen 2010/2011 met een theatraal-muzikale omlijsting op tournee langs theaters gaan. Aan dit bijzondere filmtheaterprogramma werken onder meer mee de Vlaamse zangeres/actrice Evi De Jean en de band van filmcomponist en bandleider Wouter van Bemmel.
De Bankroet Jazz Live! is een multimediale cross-over voorstelling die zowel filmfan, jazzliefhebber, als literaire smulpaap zal weten te bekoren.


Het programma:
In het eerste deel zal Evi de Jean met een theatraal liedjesprogramma de toeschouwers binnenleiden in de wereld van het Berlijn van de vroege Zwanziger Jahren, de periode waarin zich ook het dadaïstische filmscenario van Paul van Ostaijen afspeelt.
Na de pauze volgt dan de film "De Bankroet Jazz" op een wijze zoals Van Ostaijen dat reeds in 1921 voor ogen had: als "film met live jazzbegeleiding" . Filmcomponist Wouter van Bemmel (Houseband, Festival of Fools, Future Shock) en zijn zevenkoppige band verzorgen een live filmscore bij de film, waarbij de liedjes uit De Bankroet Jazz worden gezongen door Evi de Jean.

De artiesten:
Evi De Jean is een snel rijzende Antwerpse ster, die met haar programma's "Aarde" en "Overleven" met veel succes heeft opgetreden in een groot aantal theaters in Nederland en België.

Filmcomponist Wouter van Bemmel maakte filmmuziek bij tal van gelauwerde speelfilms en documentaires, waaronder "De Kersenpluk" en "Tot Ziens", met Johanna ter Steege.

De band van Wouter van Bemmel bestaat uit: Jeroen Doomerik - trompet / Pieter Engels - sax, mondharmonica, midi-sax / Frans Cornelissen - tuba / Gerrit de Boer - gitaar, banjo, dobro, viool / Michel Mulder - piano, bandoneon / Maarten Kruiswijk - drums, percussie / Wouter van Bemmel - trompet, bas
De Bankroet Jazz Live! zal in maximaal 15 Nederlandse theaters en 5 Belgische theaters kunnen worden gepresenteerd in de periode september 2010 tot en met medio april 2011.

De voorstelling staat inmiddels geprogrammeerd in het BIM Huis te Amsterdam (speciale voorstelling in het kader van de filmbiënnale - 8 april 2010) en in België in het Concertgebouw te Brugge (speciale voorstelling in het kader van het internationale Jazz Brugge festival - 3 oktober 2010).
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina