Geachte oudersDovnload 6.53 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte6.53 Kb.
Maandag 15 februari: Dikketruiendag op onze school!

Geachte ouders,

In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen.


Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Omdat er door menselijke activiteiten te veel CO2 in de atmosfeer terechtkomt, wordt het op onze aarde steeds warmer. Dat heeft zware gevolgen voor natuur, het weer, de landbouw, kwetsbare bevolkingsgroepen, enz. Dit is een probleem dat binnen en buiten Vlaanderen moet worden aangepakt, het thema van dit jaar is daarom internationale samenwerking.
Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, moeten we vooral naar onnodig energiegebruik kijken. We verbruiken energie om goederen te produceren en te transporteren, huizen te verwarmen, wagens, vrachtwagens en vliegtuigen in omloop te brengen, al onze elektrische apparaten te doen functioneren, alls te verlichten, vliegtuigen te laten vliegen en nog zoveel meer. We willen als MOS-school wat zorgzamer leren omspringen met ons energieverbruik.
Daarom zal onze school op maandag 15 februari 2016 ingaan op de oproep van het Departement Leefmilieu, Natuur & Energie van de Vlaamse overheid om deel te nemen aan ‘Dikketruiendag’ en actie ondernemen tegen de opwarming van de aarde. Precies omdat de opwarming van de aarde internationaal aangepakt moet worden, is de slogan dit jaar ‘Ons engagement kent geen grenzen’.
Op deze dag zullen onze leerlingen en andere deelnemers in het buitenland nadenken over onnodig energieverbuik en op zoek gaan naar zoveel mogelijk bronnen van CO2.
Om deze dag symbolisch in de verf te zetten zal onze verwarming op maandag 15 februari dan niet op volle toeren draaien. Daarom verwachten we dat uw kinderen wat warmer gekleed naar school komen.
Meer info over de Dikketruiendag campagne vindt u op www.dikketruiendag.be

Milieuvriendelijke groeten,


De directie,

De leden van de milieuwerkgroep,
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina