Gemaakt in apeldoorn maak het mee op zwitsalDovnload 8.09 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte8.09 Kb.


PERSBERICHT

GEMAAKT IN APELDOORN MAAK HET MEE OP ZWITSAL

Bijzonder Sparta Juncker weekend op 18 en 19 juli
Tijdens het Sparta/Juncker weekend is er van alles te beleven voor jong en oud. Je kunt er oude Sparta bromfietsen en motoren bekijken, maar ook valt er van alles te ontdekken over de bromfiets- en motortechniek. Ben je nieuwsgierig hoe een motorblok werkt? Tijdens dit weekend kun je het ontdekken! Er is zeer uniek materiaal te zien, zoals een oude Sparta Rijkspolitiemotor alsmede een fietsstuur van Juncker met het gemeentewapen van Apeldoorn!!
Tevens worden er twee lezingen door de heer Langemeijer over de Juncker fietsenfabriek gehouden en wel op zaterdag 18 juli om 11.00 en 14.00 uur.

Tevens is er een knutselhoek voor de kinderen met kleurplaten en voor de liefhebbers van knippen en plakken is er een kartonnen bouwplaat van een Sparta bromfiets om in elkaar te zetten dan wel tover je fiets om tot een brommer!


Ook Sparta B.V., onderdeel van ACCELL Nederland werkt dit weekend mee en komt met een trailer en de nieuwste e-bikes naar het Zwitsalterrein. De meeste mensen kennen Sparta als het elektrische fietsenmerk. De oorsprong van Sparta gaat echter verder terug in de tijd. Sparta is niet meer weg te denken uit de regio Apeldoorn. Het is een begrip waar vele mensen warme herinneringen aan over houden. Tijdens het Sparta / Juncker weekend op 18 en 19 juli op het Zwitsalterrein in Apeldoorn nemen wij u mee terug in de tijd van de Sparta bromfietsen van toe maar kunt u ook een testrit maken op de elektrische fietsen van nu.
Ter plaatse zal een medewerker van Sparta u alles vertellen over de techniek die tegenwoordig wordt gebruikt bij de verschillende elektrische fietsen van Sparta.
Kortom, iedere fiets, bromfiets en motor liefhebber mag dit niet missen en is op beide dagen welkom van 11.00 tot 16.00 uur in HAL 32 en 35 alsmede op het buitenterrein.
Daarnaast is ook de expositie over de oude maakindustrie, onder de titel “Gemaakt in Apeldoorn” en ingericht door de Vereniging Oud Apeldoorn, op beide dagen te bezichtigen; de expositie bevat uniek materiaal over vele Apeldoornse bedrijven, zoals bv. Van Gelder Papier, van Haas& Brero, Nedcos en koperpletterij de Heus.

Onder de noemer SPEEL HET MEE is er voor het gehele gezin van alles te beleven! Ieder weekend kun je mee doen aan activiteiten waarmee je stempels verzamelt voor je stempelkaart. Doe bijvoorbeeld mee aan de fotospeurtocht, tover je fiets om tot een “brommer”of maak gebruik van de wind om een papieren vliegtuig zo lang mogelijk te laten zweven.

Lever je stempelkaart in voor 13 september. Verzamel je de meeste stempels dan kun je een gezinsabonnement winnen voor het park “de Julianatoren” of van de “Apenheul”, voor jou en je familie.
Haal je stempelkaart op het Zwitsalterrein tijdens de openingstijden van de expositie in Hal 32 en speel het mee!

Toegang en deelname aan de activiteiten is gratis!


Voor meer informatie : kijk ook op website : www.gemaaktinapeldoorn.nl

Bijlagen : 3 foto’s, die eventueel toegevoegd kunnen worden.Noot voor de redactie: voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Ben Mouw, voorzitter Erfgoedplatform Apeldoorn; tel.nr. 06 - 51273846
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina