GodsdienstprogrammaDovnload 27.34 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte27.34 Kb.


NIEUWSBRIEF OKTOBER 2011
 • GODSDIENSTPROGRAMMA


De komende weken komen de volgende verhalen in groep 3 t/m 8 aan bod:

Week 40

Ga met me mee!

Abram hoort de stem van God. Hij gaat op weg, zonder te weten waar naartoe. Maar omdat God hem geroepen heeft, vertrouwt hij erop dat het goed komt. Met de kinderen denken we na over meegaan. Met wie ga je wel mee en met wie niet? En kun je ook met God meegaan?Genesis 12-13

Week 41

Ik ben niet zeker
God heeft beloofd dat Abraham en Sara een kind zullen krijgen. Maar het duurt lang voordat dat gebeurt. Abraham en Sara worden onzeker. Ze bedenken zelf een plan om een kind te krijgen. Bij dit verhaal praten we over zeker zijn / geduldig afwachten en zelf actie ondernemen.

Genesis 15-17

Week 43

Stel je voor dat…
Abraham en Sara zijn al oud. Toch belooft God dat ze een kind zullen krijgen. Stel je voor… Wat God belooft, gebeurt echt. Met de oudere kinderen lezen we ook het verhaal over Abraham die met God praat over Sodom. ‘Stel je voor dat er tien goede mensen in de stad zijn…’ zegt hij. Deze week gaan we aan de slag met het thema ‘Stel je voor dat…’

Genesis 18 en 21

Week 44

Ik hou van je
Ismaël en Hagar gaan de woestijn in, maar God gaat met hen mee. God gaat ook met Abraham mee als hij een offer gaat brengen. God houdt van mensen, ook als het leven op een dood spoor lijkt te belanden. Aan het eind van de week horen we het verhaal over Isaäk en Rebekka. Zij houden van elkaar!

Genesis 21, 22 en 24

In de groepen 1 en 2 staan de volgende verhalen centraal:Week 40

Abram wordt geroepen

Abram en Lot


Genesis 12: 1-9

Genesis 13Week 41

Abrams droom, de geboorte van Ismaël

Verbond tussen God en Abram


Genesis 15 en 16 Genesis 17

Week 43

De belofte aan Sarah

Izaäk geboren


Genesis 18: 1-15 Genesis 21: 1- 7

Week 44

Op zoek naar een bruid

Rebekka wordt de bruid


Genesis 24: 1-31 Genesis 24: 33-67 • ZENDING

In september is voor “Aktie verjaardagstaart” (Compassion) € 107,70 gespaard. Totaal nu: € 929,64
 • ACTIE SCHOENMAATJES


In november doen we weer mee met deze actie om kinderen in landen met moeilijke omstandigheden een opsteker te geven in de vorm van een gevulde schoenendoos (schoolspulletjes, klein speelgoed, toiletartikelen). In de nieuwsbrief van november volgt nadere informatie over de actie. De schoenendozen kunnen in november ingeleverd worden, maar u kunt dus nu al met het verzamelen van spulletjes beginnen.

 • OUDERRAAD

Liane Smit heeft afscheid genomen als lid van de OR. We bedanken haar hartelijk voor alles wat zij in die functie voor de school heeft gedaan.

 • SPORTDAG

Terugkijkend naar de maanden mei-juni blijkt die periode overvol met allerlei activiteiten zoals sporttoernooien, sportdag, avondvierdaagse enz. Dit terwijl er ook nog aan aantal vakantiedagen in deze periode vallen. Om tot een betere spreiding te komen hebben we nu de werkweek en schoolreizen in april gepland. De sportdag willen we voortaan in september houden. Dat betekent dat er dit jaar (éénmalig) geen sportdag zal zijn.


 • SCHOOLREIS groep 8

Na raadpleging van de Medezeggenschapsraad en de Ouderraad, is er besloten om voortaan de schoolreizen in dezelfde week te plannen als de werkweek van groep 8. Dat betekent dus, dat er voor groep 8 geen schoolreis meer is. De belangrijkste overwegingen hierbij zijn het zo goed mogelijk benutten van de beschikbare onderwijstijd en het financiële aspect. Voor veel gezinnen vormen de kosten van èn de werkweek èn de schoolreis een forse aanslag op het budget.

 • OUDERBIJDRAGE


Zoals u weet zijn wij genoodzaakt een ouderbijdrage te vragen voor bijzondere zaken waar de rijksoverheid geen geld voor geeft, maar die het schoolleven wel net iets aangenamer kunnen maken. Deze bijdrage is vrijwillig. Wij hebben de bedragen zó laag gehouden dat wij ervan uitgaan dat ze u niet voor problemen zullen plaatsen. Voor het eerste (bij ons op schoolgaande) kind wordt € 17,50 gevraagd, voor het tweede € 14,50 en voor elk volgend kind € 10,50.

U kunt uw bijdrage overmaken naar 3543.71.754 t.n.v. CSG De Waard, inzake ouderraad ‘de Weele’, Postbus 7225, 3280 AA Numansdorp, o.v.v. de naam van uw kind(eren).Wij verzoeken u de bijdrage op korte termijn over te maken, want met de drukke decembermaand voor de deur moeten er binnenkort al grote uitgaven gedaan worden. Mocht u het prettiger vinden in twee keer te betalen, dan verzoeken wij u vriendelijk nu de helft over te maken. In april volgt dan een herinnering voor de tweede termijn.

 • TOEGANGSDEUREN IN DE HERFST- EN WINTERMAANDEN


In de praktijk blijkt dat het in de hal bij de kleutergroepen erg koud is als er vóór schooltijd twee deuren tegenover elkaar opengaan. Daarom zal na de herfstvakantie alleen de deur aan de pleinkant geopend worden. De ruimte voor het speellokaal s.v.p. benutten om buggy’s en kinderwagens te parkeren. Het is uiteraard niet de bedoeling dat afgesloten deuren vanaf de binnenzijde worden geopend om de kortste route te kunnen nemen. Er zijn twee deuren aan de pleinkant in gebruik en de rest wordt beschouwd als nooddeur. Als iedereen die deuren opent, hebben wij er onvoldoende zicht op of de school wel deugdelijk is afgesloten. Dus graag uw medewerking om ook op deze wijze aan de veiligheid te werken.

 • VERKEER


Omdat wij de komende jaren het verkeersonderwijs verder willen verbeteren, gaan we meedoen aan het project “School op Seef”. Er hebben zich drie ouders gemeld als “verkeersouder”: Esther Jonas, Jacoline Nelemans en Judith Visker. Zij zullen een belangrijke rol vervullen bij de uitvoering van de verkeerslessen.

 • ANDERE TIJDEN


Afgelopen vrijdag hebben de groepen 4 en 5 voor de laatste keer les gehad op vrijdagmiddag. Voortaan zijn dus voor de hele school alle schooltijden weer gelijk.


 • AGENDA


Datum

Activiteit

5 oktober

Dag van de Leraar

5 t/m 14 oktober

Kinderboekenweek

5 oktober

Voorleesontbijt

10 oktober

Kinderboekenmarkt (zie extra nieuwsbrief 27 september)

13 oktober

Schoolmaatschappelijk Werk

17 t/m 21 oktober

Herfstvakantie

24 oktober

Studiedag (kinderen vrij)

2, 3 en 4 november

Oud papier
datum

ACTIVITEIT (nadere info: zie prikborden e.d. op school)

5 oktober

Avonturenmiddag met kinderboekenschrijver Bert Wiersema in Numansdorp.


(www.tolle-lege.hoekschewaard.nl/contact.htm)


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina