Grote waardering kampeerland Denemarken: adac benoemt zes campings tot ‘Superplatz’Dovnload 8.46 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte8.46 Kb.
PERSBERICHT

Februari 2012
Grote waardering kampeerland Denemarken:

ADAC benoemt zes campings tot ‘Superplatz’ADAC, één van de meest toonaangevende toerismeorganisaties in Europa, heeft onlangs de ‘Superplatze’ benoemd, waarbij er wederom grote waardering was voor de kampeerterreinen in Denemarken. Vijf huidige ‘Superplatze’ in het Deense eilandenrijk behielden de titel en één camping werd voor het eerst benoemd.
De Deense campings Bøsøre Strand Feriepark en TopCamp Bøjden Strand (beide op het eiland Funen), Jambo Feriepark en Klim Strand Camping (beide aan de noordwestkust van Jutland) en Hvidbjerg Strand Feriepark (aan de westkust van Jutland) werden onlangs opnieuw door ADAC benoemd tot ‘Superplatz’. Skiveren Camping, in de kop van Jutland nabij het pittoreske vissersdorpje Skagen, kreeg voor het eerst de titel toebedeeld.
Poul Fejer Christiansen, directeur van de Deense Campingraad: “Met de herbenoeming van de vijf campings en de nieuwe benoeming van één camping blijft Denemarken erkend als één van de beste kampeervakantielanden van Europa. In de rest van Noord-Europa is slechts één andere camping tot ‘Superplatz’ benoemd, namelijk in Zweden.”
Denemarken is het land in Europa met het hoogste aantal ‘Superplatze’ in verhouding tot het totaal aantal campings in het land. Bij de Deense Campingraad zijn bijna vijfhonderd campings aangesloten, die bekend staan om hun ruime staanplaatsen en uitstekende kwaliteit. Typisch Deens zijn de zogenaamde ‘hoppepuder’ (springkussens), die men op vrijwel elke camping in het Deense eilandenrijk aantreft.
ADAC onderscheidt jaarlijks de ‘Superplatze’, een waardering die wordt vergeleken met de toekenning van Michelin-sterren aan restaurants.
Kampeerpakket Denemarken 2012

In samenwerking met de Deense Campingraad heeft VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, een ‘Kampeerpakket Denemarken 2012’ samengesteld voor kampeertoeristen. Het bevat brochures van de verschillende campingorganisaties die samen alle circa vijfhonderd officiële campings in Denemarken vertegenwoordigen. In de brochures vindt men naast foto’s ook praktische informatie over de ligging, faciliteiten en natuurlijk de prijs per overnachting.Het Kampeerpakket Denemarken 2012 is te bestellen via internet: www.visitdenmark.nl/camping en via tel. 071 5211544 (op ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur). VisitDenmark vraagt voor het uitgebreide brochurepakket een bijdrage in de verzendkosten.
Noot voor de redactie:
VisitDenmark is de nationale toerismeorganisatie van Denemarken. De organisatie heeft als taak toeristen en zakenreizigers naar Denemarken te trekken door middel van internationale marketingactiviteiten. Dit gebeurt in samenwerking met de toeristische sector en andere centrale spelers, onder meer door het aangaan van partnerschappen.
Contactpersoon voor de pers: VisitDenmark, Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager, Postbus 266, 2300 AG Leiden, Tel. 071 52 33 337, E-mail: rl@visitdenmark.com
Meer nieuws, beeldmateriaal, informatie en inspiratie over vakantieland Denemarken via de online perskamer:www.visitdenmark.nl/pers
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina