Herstel, doe je samen! Dinsdag 24 juni 2014Dovnload 18.53 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte18.53 Kb.
Uitnodiging voor het symposium

Herstel, doe je samen!
Dinsdag 24 juni 2014

Elk jaar organiseert het Platform Cliëntenraden Rijnmond een symposium over een onderwerp dat voor cliënten, betrokkenen en belangstellenden van belang is. Dit jaar doen we dat op 24 juni onder de titel: Herstel, doe je samen. Centraal thema is: wat heb je nodig bij herstel en wat kun je daar aan bijdragen. We willen ingaan op de verbinding tussen de cliëntenervaring en de professionele deskundigheid. Ervaring en ervaringsdeskundigheid zijn daarbij onderwerpen die aan de orde komen. M.m.v. van (Ervarings)Deskundigen op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid in de GGz. Vanuit Delta, Bavo Europoort, Pameijer en Basisberaad worden projecten over herstel gepresenteerd. Daarnaast is er een Hersteldialoog waarin de deelnemers in kleine groepen worden uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen over hun eigen positie en inbreng bij Herstel. Het Terugspeeltheater verzorgt een flitsende afsluiting.


Datum/Tijd: 24 juni 2014 van 10.00 uur tot 16.00 uur
Plaats: Het Plein, Delta PC, Albrandswaardsedijk 74, 3172 AA Poortugaal
Organisatie: Platform Cliëntenraden Rijnmond i.s.m. de clientenraad Delta
Voor: Cliënten en betrokkenen, beleid- en uitvoerend medewerkers, belangstellenden
Deelname aan dit symposium is gratis.
Omdat we de deelnemers een eenvoudige lunch aan bieden is het noodzakelijk dat belangstellenden zich vooraf aanmelden. Dat kan door een email te sturen aan afdeling Basisberaad, Zorgbelang Zuid-Holland: secretariaat-basisberaad@zorgbelang-zuidholland.nl of tel: 010 - 4665962
Platform Cliëntenraden Rijnmond wordt ondersteund door de afdeling Basisberaad van Zorgbelang Zuid-Holland.

Wilt u meer weten over dit symposium:

Afdeling Basisberaad, Zorgbelang Zuid-Holland, tel: 010 4665962


Programma


  • Herstel, doe je samen! –

09.30 uur Inloop, aanmelding, koffie, thee


10.00 uur Opening door de dagvoorzitter Jan-Rob Makkenze in samenwerking met Tjade Rouw. Jan-Rob Makkenze is als strategisch beleidsadviseur werkzaam bij Pameijer. Tjade is een Howie-student die de opleiding tot ervaringsdeskundige volgt.
10.10 uur Herstel in verbinding door Elte Rauch en Tim Kreuger.

Elte Rauch is coördinator bij het Cliënten Belangen Bureau in Amsterdam en Haarlem. Ze houdt zich bezig met de methodologie en implementatie Herstel Ondersteunende Zorg en Ervaringskennis bij GGZ inGeest.

Tim Kreuger is ervaringswerker bij het FACT team Zuiderpoort. Hij heeft jarenlange ervaringskennis tot een professionele werkwijze ontwikkeld en is een expert op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid. Tim geeft regelmatig trainingen, voorlichting en presentaties.
11.00 uur Pauze
11.15 uur Dialoog over Herstel geleid door humanistisch geestelijk verzorgers (i.o.)

12.30 uur Lunch


13.30 uur Korte impressie van de Dialoog over Herstel
13.40 uur Presentatie door ervaringsdeskundigen over de projecten Herstelpioniers en de tentoonstelling “Ben ik in Beeld” van Delta Psychiatrisch Centrum
13.55 uur Een bijdrage van Clarissa Silva, werkzaam als ervaringsdeskundige medewerker van het Kenniscentrum, trainer en coach en Jamel Lange, student Howie the Harp en leerling medewerker bij het Kenniscentrum bij Pameijer over de resultaten van langdurige aandacht en investeringen in ervaringsdeskundigheid.

14.10 uur Help! We moeten werken vanuit herstel.

Wat is nodig om een organisatie herstelondersteunend te laten werken? In deze presentatie van Astrid van Bruggen, ervaringdeskundige trainer van afdeling Basisberaad Zorgbelang Zuid-Holland en Addy Venderbos, ervaringsdeskundige herstelcoach Parnassiagroep kijken we in interactie met de aanwezigen naar wat we onder herstel implementatie verstaan en welke valkuilen hierbij op de loer liggen


    1. uur Pauze

15.05 uur Terugspeel theater pH5.

Persoonlijke ervaringen worden direct vertaald naar spel en muziek. Het verhaal van de één roept verhalen op bij de ander. Zo ontstaat een keten van verhalen. Samen kijken naar terugspeeltheater verbindt, geeft (h)erkenning, ontroert en geeft plezier.


    1. uur Afronding van het symposium door de dagvoorzitter

16.15 uur afsluitend drankjeRoutebeschrijving

Adres: Delta Psychiatrisch Centrum

Albrandswaardsedijk 76

locatie Het Plein

3172 AA Poortugaal

Met openbaar vervoer

Vanuit Rotterdam Centraal met Metrolijn D richting Spijkenisse De Akkers. Uitstappen bij station Poortugaal. Vervolgens met buslijn 79 naar Delta Psychiatrisch Ziekenhuis.

RET Bus 79 vertrekt 9.20 uur en 9.50 uur vanaf Metro Poortugaal. Uitstappen halte Brink en Aanloop om 9.30 en 10.00 uur. Dan 3 minuten lopen naar gebouw 14 het Plein.

Aan het eind van de middag vertrekt Bus 79 om 16.30 en om 17.00 uur richting Metro Poortugaal.


Met de auto

Vanuit Rotterdam: Maastunnel door, links aanhouden richting Oud-Charlois. De Groene Kruisweg richting Rhoon blijven volgen tot bord H Delta. Vervolgens links, Schroeder van der Kolklaan. Aan het einde (bij T-splitsing) links de dijk op Daarna rechts en doorrijden tot parkeerplaats (gratis) rechts

Vanuit Den Haag: richting Rotterdam (A13). Bij het Kleinpolderplein rechts richting Vlaardingen-Schiedam (A20). Afslag Beneluxtunnel-Europoort. Na de Beneluxtunnel links aanhouden richting Dordrecht (A15). Afslag Rhoon/Charlois. Bij de verkeerslichten aan het eind van de afrit rechtsaf richting Rhoon. Deze weg, de Groene Kruisweg, volgen tot bord H Delta. Vervolgens links, Schroeder van der Kolklaan. Aan het einde (bij T-splitsing) links de dijk op daarna rechts en doorrijden tot parkeerplaats (gratis) rechts.

Vanuit Utrecht: richting Rotterdam (A20). Vervolgens afslag Dordrecht (A16). Na de Brienen¬oordbrug tweede afslag rechts richting Europoort (A15). Afslag Charlois/Rhoon. Bij de verkeerslichten aan het eind van de afrit linksaf richting Rhoon. Deze weg, de Groene Kruisweg, volgen tot bord H Delta. Vervolgens links, Schroeder van der Kolklaan. Aan het einde (bij T-splitsing) links de dijk op daarna rechts en doorrijden tot parkeerplaats (gratis) rechts.

Vanuit Hellevoetsluis/Spijkenisse: Groene Kruisweg volgen richting Hoogvliet. Na de Spijkenisserbrug rechtdoor tot bord H Delta. Vervolgens rechts de Schroeder van der Kolk¬laan. Aan het einde (bij T-splitsing) links de dijk op. Daarna rechts en doorrijden tot parkeerplaats (gratis) rechts.

Vanuit Breda/Dordrecht:
richting Rotterdam (A16). Bij knooppunt Ridderkerk richting Europoort (A15). Zie voor vervolg Vanuit Utrecht.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina