Het Nederlandse Trekpaard en de HaflingerDovnload 24.48 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte24.48 Kb.
Koninklijke Vereniging

“Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger”

Afdeling Gelderland
Secretariaat: Dinxperlosestraatweg 131, 7122 JM Aalten

E-mail: gelderland@kvth.nl , tel.nr. : 0543-466267


Rabobank rek.nr.: 37.46.23.287
Aalten, mei 2014

Geachte leden,


Met een compleet bestuur gaan we de activiteiten voor 2014 vormgeven waarbij we rekenen op uw hulp maar ook uw meedenken is voor ons van grote waarde.

Vorig jaar hadden we op de haflingerkeuring waardige kampioenen aan Carmen-V van de Fam. Visschers uit Ruurlo als veulenkampioen, Hillary van de Bekenpieper van M. Klomps-de Vries uit Winterswijk als jeugdkampioen en Amber oet de Broeksteek van de Fam. Bosch uit ‘t Harde als dagkampioen.

Het erekampioenschap ging naar de welbekende Moncherette van de Velswijk van R.A.T. Zents uit Vorden.

De titel bestgaand onder het zadel was voor Winser-G met berijdster Rowana van der Berg. De reserve-titel ging naar Cato van ‘t Ligterink bereden door Astrid Wensink.

In Lunteren werden de merries Fenna van de Geebelshoeve van M. & R. Geebel uit Echteld en Caritas van J. te Kulve uit Winterswijk Elite! Allen nogmaals gefeliciteerd.


Op 26 oktober hebben wij onze provinciale keuring voor trekpaarden gehouden. Het werd een gezellige dag met mooie kwaliteitspaarden in de ring.

Als veulen kampioen werd aangewezen Seleste van de Musschoot van de Fam. Achterkamp uit Zevenaar. Dara van Waardzicht van de Gebr. Königkrämer uit Kapel-Avezaath wist de titel jeugdkampioen binnen te halen. Het ere- en dagkampioenschap ging naar Tulipe van Waardzicht, ook in eigendom van de Gebr. Königkrämer uit Kapel-Avezaath


Gelukkig kan het Trekpaard zich in een groeiende belangstelling verheugen, een grote publieke belangstelling op de keuringen getuigd daarvan.
Wij hopen het gebruik van de Haflinger nog meer te stimuleren. Daarom willen wij bij voldoende belangstelling, op zaterdag 14 juni een clinic organiseren in samenwerking met Cassandra Mol. Cassandra brengt op dit moment haar Hafinger uit in de ZZ zwaar dressuur, een unieke prestatie! De clinic bestaat uit een uur dressuurles van Cassandra met uw “eigen” Haflinger. In dit uur kunt u in overleg trainen waar u tegenaan loopt thuis of bijv. op wedstrijd. De clinic is geschikt voor elk niveau. De kosten zullen €35,- per combinatie bedragen voor een uur les met 2 personen, dit is inclusief de huur van de accommodatie. De clinic zal worden gehouden bij stalhouderij de Landhorst/Beursken in Didam.

Heeft u interesse, zou u dan vóór maandag 12 mei contact met het secretariaat willen opnemen via gelderland@kvth.nl? De clinic kan doorgaan bij minimaal 10 combinaties.

Voor de fokkers en andere liefhebbers gaan wij een dagdeel rondom het exterieur van de Haflinger organiseren en voor de trekpaardfokkers en liefhebbers een activiteit in het najaar, hierover eind mei meer informatie op onze website www.kvth.nl/gelderland/home.
Graag wil ik uw aandacht vestigen op de Nationale die mede ter ere van het 100 jarig bestaan van de vereniging wordt gehouden. Voor verdere info zie onze website www.kvth.nl

Namens het bestuur wens ik u een heel mooi fokkers- en gebruikersseizoen.


Met vriendelijke groet ,

Gert Harmsen.


Koninklijke Vereniging

“Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger”

Afdeling Gelderland
Secretariaat: Dinxperlosestraatweg 131, 7122 JM Aalten

E-mail: gelderland@kvth.nl , tel.nr. : 0543-466267


Rabobank rek.nr.: 37.46.23.287
PREMIEPLAN 2014
Stamboekopname voor paarden geboren in 2011 of eerder en die nog niet zijn opgenomen.

Voorwaarden: De eigenaar van het paard moet lid zijn van de vereniging

Het paard moet ingeschreven zijn op naam van de eigenaar

Voor deelname aan de centrale keuring geldt voor merries/ruinen van 3 jaar en ouder bovendien, dat het paard is opgenomen in het stamboek. (Dit kan op dezelfde dag)


Haflingers

De stamboekopname van haflingermerries/ruinen en de Centrale Premiekeuring haflingers zullen plaatsvinden op zaterdag 9 augustus 2014 in:Manege De Achterhoek, Dinxperlosestraatweg 122a, IJzerlo

Stalling: De inzenders kunnen bij de manege (tel. 0543-466693 of 06-22742179) een box reserveren. De kosten zijn € 15,-- per box voor alleen de zaterdag.

Aangiften: de aangifteformulieren dienen uiterlijk 20 juni 2014 binnen te zijn op het secretariaat van uw afdeling: Dinxperlosestraatweg 131, 7122 JM Aalten. U kunt uw aangifte ook via de mail versturen (E-mail: gelderland@kvth.nl ).

Omdat er dit jaar geen selectie nodig is voor deelname aan de rubriek “bestgaande Haflinger onder het zadel” op de Nationale Tentoonstelling, komt deze rubriek op de Centrale Premiekeuring te vervallen.


Trekpaarden

De stamboekopname van trekpaarden en de Centrale Premiekeuring trekpaarden zullen plaatsvinden op zaterdag 25 oktober 2014 in:Manege ’t Hooge End, Hengelderweg 4 te Didam

Aangiften: voor stamboekopname en deelname aan de centrale keuring dienen de aangifteformulieren, volledig ingevuld, uiterlijk 10 september 2014 binnen te zijn bij het secretariaat van uw afdeling: Dinxperlosestraatweg 131, 7122 JM Aalten.

Dit mag ook via de E-mail: gelderland@kvth.nl.
De kosten voor beide rassen:

Kosten stamboekopname bedragen € 15,-- per paard, dat wordt gekeurd op de centrale keuring. Voor haflingers/trekpaarden, die aan huis worden gekeurd bedragen de kosten € 75,- per paard. Aan huis opgenomen Haflingers kunnen niet deelnemen aan de elitekeuring.
Inschrijfgeld Centrale Keuring

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-- voor het eerste veulen of paard en € 5,-- per paard voor het tweede en volgende veulen of paard.

Wij verzoeken u vriendelijk het inschrijfgeld vóór de keuring te voldoen op de bankrekening van uw afdeling.

Noteer vermelde data in uw agenda en of op uw kalender.
1

Voor de centrale premiekeuring kan worden ingeschreven in de hierna te noemen rubrieken:


Haflingers Trekpaarden

Rubriek 1 Hengstveulens Rubr. 1 Hengstveulens

Rubriek 2 1- jarige hengsten Rubr. 2 1- jarige hengsten

Rubriek 3 Merrieveulens Rubr. 3 Merrieveulens

Rubriek 4 1- jarige merries Rubr. 4 1- jarige merries

Rubriek 5 2- jarige merries Rubr. 5 2- jarige merries

Rubriek 6 3- jarige merries Rubr. 6 3- jarige merries

Rubriek 7 4- jarige merries Rubr. 7 4- en 5 jarige merries

Rubriek 8 5- jarige merries Rubr. 8 6- en 7 jarige merries

Rubriek 9 6- jarige merries Rubr. 9 8 jaar en oudere merries

Rubriek 10 7- jarige merries Rubr. 10 Ruinen

Rubriek 11 8- jarige merries Rubr. 11 Stalgroep

Rubriek 12 9- jarige merries Rubr. 12 Fokgroep

Rubriek 13 10 jarige en oudere merries Rubr. 13 Generatiegroep

Rubriek 14 Ruinen Rubr. 14 Merries met afstam.

Rubriek 15 Stalgroep Rubr. 16 Erekampioenschap

Rubriek 16 Fokgroep

Rubriek 17 Generatiegroep

Rubriek 18 Merries met afstammelingen

Rubriek 20 Erekampioenschap


Stalgroep

Minimaal 3 paarden van één eigenaar


Fokgroep

Minimaal 3 paarden geboren bij één fokker


Generatiegroep

Minimaal 3 generaties


Merries met afstammelingen

Minimaal 2 geregistreerde afstammelingen.


Erekampioenschap: Inschrijving staat open voor oud-kampioenen
Let s.v.p. op de sluitingsdata van de inschrijvingen
De secretaris


2
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina